TOGG, JEEP BABAYİĞİT | TOGG, JEEP BABAYİĞİT

TOGG, JEEP BABAYİĞİT

 TOGG, JEEP BABAYİĞİT

 

Her gelişme kalkınma başarı. Yeni görüş ve  yaklaşımlara zemin hazırlıyor. Bu da kalkınmamıza gelişmemize daha büyük hedeflere bizleri taşıyor.

 

Müteşebbisler ve sizler gibi kıymetli hocalarımız ve kanaat önderlerimiz. Aksakallarımızızın görüş öneri, tecrübe paylaşımları çok önemli tabi.

 

Güzel tesbitlerinizi yaklaşımlarınızı. Görüyor okuyor. İlgileniyiruz. Fil dişi kuleye çekilmeyip paylaşımlarda bulunan hocalarımız da ayrıca hoşumuza gidiyor.

 

Milli gelir AR-GE payını 2000 li yıllardan sonra arttırmasıyla. Üniversitelerinin çoğalması. Savunma sanayinden uzaya. Tarımdan enerjiye yeni yatırımlarıyla. Yapılan birçok araştırma çalışmalarının  birinde. Dikkatimi çeken bir haber izlemiştim. Hatırladığım kadarıyla.

Bir kumaş üretilmiş. Su döksen geçirmiyor. Lekeli su döksen leke tutmuyor. Tene nefes aldırabiliyor. Yanma derecesi çok yüksek sıcaklık gerektiriyor. Kullanım alanı çok geniş. Vs. Halka ne zaman nasıl yansır. Geniş kullanıma, günlük hayata inmesi imkanı ne zaman olur bilemiyoruz da. Bunu üretmeyi başarmışlar. Ne güzel. Gerisi ikincil imkan meselesi.

 

Togg yerine jeep üretsydik konusuna bağlarsak. Olan olmuş.

Artık togg uz. Togg sahibi olmayıda arzuluyoruz. Yeni imalatlara da açığız. Çok babayiğit arandı. Nihayet oldu. Olan güzel de oldu. Leke de bulaşmıyor. Öncü rolü de devam ediyor. Bu öncü rol çerçevesinde veya imkanında.

Bir alt versiyon. Hatta bir farklı üst versiyon üretecek babayiğitler de olabilir. Yeni togg lar, jeep ler üretebilir. Memleketin farklı gelir düzeyi ve ihtiyaçlarını da görebilir.

 

İş bilenin kılıç kuşananın derler.

Ülkede istikrar. Siyasal arka duruş. Kararlı üretim ısrarı. İleri görüşlülük. Milletin de desteği. Zora talip olup kolayından zorluklara göğüs germekten vazgeçmeyip. Pes etmeyip. Israr ve başarı. Allahın da  nasibi, mükafatı tabi.

 

Burada AR-GE gelişme ve keşiflerini icraat imkanı. Bunları kullanma şartları. Gelenek görenek ve ahlak anlayışımızla uyuşturarak kullanabilme. Kalkınmamızla manevi tarafımızı at başı hayata yansıtabilme gerekliliğini ve çabalarını da önemsiyoruz.

Yoksa bu gelişme azgınlık, kibir, enaniyet, şımarıklık ve çürümeye dönüşebilir.

 

Samimi inanç sahipleri için söz konusu olmasa da. Insanız. Zaaf anlarımız bizi bir anda büyük zararlara uğratabilir. Mazaallah.

 

Togg sahibi olmak herşey değildir. Yeni gelişmeler ve sorumluluklar yüklenmenin belki de başlangıcıdır.

 

Bu babdan düşünürsek. Konu ile ilgi.

 

Belki bu yazıyla yeni babayiğitler togg örnekliğinde çıkabilir.

İnşaallah diyelim. Her alanda gelişmeleri olduğu gibi. Togg u da sevelim yeni girişimleride candan  destekleyelim tabii.

 

Mehmet Ali Turhal

13 temmuz 2023

Serdivan /SAKARYA