Aidiyeti Kaybetme Hâli | Aidiyeti Kaybetme Hâli

Aidiyeti Kaybetme Hâli

Aidiyeti Kaybetme Hâli 

 
Öğrenci ağırlıklı yurtların bulunduğu üniversite kampüs civarı.
Memleket hâli sen de Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir; ben diyeyim Kocaeli, Serdivan, Sakarya. Birçok farklı alan ve yerlerde olduğu gibi Starbucks, Burger King'in de bulunduğu kalabalık bir kavşak. Kavşakta yiyecek içecek firmalalarının karşı taraf kaldırımı. Bir de Ekrem Yüce başkan, belediyenin öğrencilere yardımcı olmak gayesi ile yapmış olduğu Belpaş Kampüs Öğrenci Lokantası, öğrencilere ucuz yemek için kurulmuş bir firma. Bir otobus dolmuş durağı, tam durak değil ama sanki durakta bekliyorlar gibi. Heyecanla konuşan bir grup genç, bu yiyecek içecek, öğrenci yurtlarına işaretler yaparak hararetli konuşmaları dikkat çekmiş vatandaş durak ile grup arasında dinlemeye geçmiş. Merak işte anlamaya çalışıyor.
 
Delikanlı, duyarsızlık sorumsuzluk diyor. Şu soykırımcı siyonistlere destek veren işletmelere bak ne kadar kalabalık. Hadi eskiden bilmiyorduk uyutulmuştuk. Belki kandırılmıştık, görmüyor farketmiyorduk. Bugün aleni. Her şey ortada hâlâ neden kalabalık? Diğeri, bence farklı sebepler...
Özenti kişilik, sebebi kendi imanı ile ilgili bilgi ve kültür eksikliği, değersiz bireyler olduğunun aşılanmışlığı... Starbucks ve Burger King'ten yiyince kendini değerli hissetmesi, kurum ismi yabancı firenk dili olması, sere serpe çılgın kıyafet, ağzını eğerek konuşma biçimleri, ortamı, sorumsuzluk duygusunu yaşayabildiği yerler... Biraz iyimser düşünürsek, başkaca ne yapacağını bilmeme, gidişata teslim veya planlı isteyerek yönelmişlik veya görevlendirilmiş kurum, birey, geleceğe inşa. Toplumu yozlaştırma, bilgisizleştirme, uyuşturma, çaresizleştirme inşâsı. Recep Tayyip Erdoğan'a kin duydunuz, artık her şeyi yapabilirsin. Açık gizli ayrıştırma hâli. Peki Allah muhafaza, sorasında ülkemize çökme, işgal ve Suriye, Uygur, Filistin hâli. Avrupa'daki birçok uygulamasından vize örneği. ABD, AB, siyonist kafanın teröristleri Türkiyeye karşı kin beslemeleri gibi. En iyi Türk, ölü Türk haline getirme çabaları.
Bu gördüklerimiz bir çok bileşenin, uygulamanın sonucu, sorumsuzluk, ilgisizlik hâli derken nasıl yani ne diyorsun?
Kendine gerici, bilimden uzak gösterilen, vahih ilkelerine uzak, umursamaz, üniversiteli olma gayesine uzak, sorumsuzluk hâlinin yaşandığı mekanlar. Ana babasına zorlanarak verdiği harçlıkları düşünmeden, ebeveynin haberi olmadan, aileye gizlice isyan hissiyat zevkinin yaşanabildiği ortamlar. Ailecek gelenlerse bir statü gösterisi, kültürünü aşağılama, çevrelerinin kendine kızmasına rağmen ne kadar güçlü ve rahat olduklarını hissettirme gibi.
Ne diyelim zihinsel kaynak aynı. Siyonist soykırım yapılırken pervasız tanrı gibi hissetme hâli. Ne kadar kan, ne kadar vampirlik, ne kadar eziyet, acı üreterek İsrail siyonistlerinin uygulamaları o kadar zevk alma uygulamaları ortada. Bu merkezin  halini fosforlu bomba beyaz fosforlu diyerek güzelleştirmek hâli. Atom bombası zehirli gaz topu, ölü Filistinli yani. En iyi müslüman, en iyi Filistinli, ölü olanıdır dedikleri. Filistinli Müslümanlarının bombalar, yıkım altında telaş, çaresizlik, çığlıklarından zevk alma hâli.  Filistinli müslüman halka keyfi zulüm. Zevkine bir Filistinliyi yakalamışlar, yüksek bir trambolinden işkence için havuza atmışlar. Havuza düşünce bir büyük işkence dalgası. Dalgaların çapı büyüyüp şiddet yüksekliği küçülerek havuzun kıyısına kadar sürükleme hâli. 
Yani, Siyonist merkezin kendi toplumundan, toplumumuza dalga yansıması. Mankurtlarının toplumumuzda imkan buldukları zaman yapacakları işkencelerin stajı, onun eğitimi, bu yiyecek içecek, bunun gibi yer ve firmalarında bulunarak inançlı milletimize verdikleri acı, bu acıdan zevk almaları... Hatta duyarsızlıklarının ana babalarına verdiği acı. Sanki böyle özgür hissetmeleri. Millete yapabilecekleri işkence ve katliamların ayak sesleri. Bu siyonist batı mankurt dalgasının sürüklenmiş dalgasının uzantısı. Daha kötüsü, bunları normal gören bir duyarsız kesim. En kötüsü, bunu normal görme, alışma hâli. 
Bunlar, içten içe imanlı millete İsraillilerin yaptıklarını, necip milletine kendilerinin yapma isteği. Toplumunda kültürel ve milletine aidiyetin sürüklenmesi. Hatta sonlanması. Hatta ihanet. Hatta milletine saldırmanın sosyal alanda staj eğitim hâli. Bundan da siyonist mankurt kindar şeytan batı haliyle toplumsal ayrışmanın ve milletine eziyet vermenin zevk hâli durumu. Hatta batıda bir kesim İsrail'i boykot ederken aidiyeti kaybolmuş yerliler gavurdan daha da fazla gavurlaşmışlar. Adının Müslüman ismi olması, inanç ilkeleriyle değerlendirmeye gözü kapalı bunlara anlayışla karşılamaya sebep olmamalı. Bunu yakın tarihte, Kur'an-ı Kerim'in yasaklanması, camilerin ahıra çevrilmesi, satılması ve niceleri gibi, başvekil Menderes'in bile asılması, unutulmaması derken diğeri, bunlar bir tarafa ucuz, temiz yemek varken bu açız diyen cazgırlar bu kadar pervasız harcamaları, çılgın tavırları bir de havaya girme zavallılık hâlleri. Bir köpeğin doğum sancısına ağlayan, üzülen güya hayvanseverlerin işkenceyle, açlıkla bombayla ölen çocuklara ilgisiz siyonist ve batı algısı duyarsız, hatta içten içe bu necip Müslüman Türk milletinin üzülmelerinden vatandaş çaresizliğinden zevk alma hâli. Sonuçta ne oldu bunlara? Nasıl taşlaşmışlık, yabancılaşmışlık din, millet düşmanlığı. Hatta âyet, hadis dediğin anda anında  surat eksitme; cin çarpmış gibi öcü görmüş hali. Tepki ile karşı çıkma, saldırganlık, kudurmuşluğu. Bunlar nasıl kudurdu, kör bıçakla kesme hâli, çabalamalara  vardılar. Hatta kudurmanın iflah olmaz hâli. Bu durumda köpeğin ışığı, suyu görünce çıldırma hali gibi duyarsızlaşma sonucu, neye olursa olsun saldırma, cinnet hali. Nerede bulunursa bulunsun artık geri dönülmez iflah olunmazlık hâli, itlaf mecburiyeti. Hatta itlaf halinin bile üzerine tedbirli bir şekilde kireç dökülerek tedbir alma hâli. İsrail Siyonist uygulama örnekliği. Medeniyet satan batının yürek burkan hâli içimizi daraltıyor. 
Bu duruma varmadan toplumundan, halkından, imanlı milletinden ayrışma hâli nasıl engellenir? Yazık, haller yaşamadan nasıl bir kuduz iğnesi gerekir doktor gibi aksakallarımız, kanaat önderleri, üniversite hocalarımız, tasavvuf erbabı diyanet camiamız vs. kimler ne yapacak sokaklarımızda, okulumuzda, zihinlerde nasıl teşhis, tedavi. 
Birey, aile, tüzel kurumlar. Her birinin bir sorumluluğu üzerine düşen vazife iman ilkeleri ne gerektiriyor ise yapmak, yapabileceğini yapmak; üretmek, okumak, yazmak, yapmak... Vahyin yol göstericiliğinde bir hâl almak.
Durak kenarından dinleyen vatandaş bir heyecanla konuşan gruba bakmış bir de Frenk, ecnebi isimli yemek içme yerlerine, kıyafetten tavırlarına, şımarıklıktan israfına. Oralara giderken bile yürüyüş ve çılgın tavırlarına bakmış.
Bu memleket neler gördü. 
Bu heyecanla konuşan, tartışan, çözüm arayan imanlı gençleri oldukça bizlerden bu gençlere imkanı değerlendirdikçe bu günler de geçer Ya Hu demiş. Kalbinde sorumluluk duygusuyla Rabbim bunları yanında, mağlup etmez. İçine bir nebze su serpilmiş memleketin geleceğinden ümütvârım hissiyatını dünyada bir uyanış kıpırdaması, derinden derine İslâm medeniyeti sahabe uygulaması örnekliği. Emevi, Selçuklu, Osmanlı... Geleceğe, umuda yürüyen Türkiye yüzyılı beklentisi. Rabbim ınşaallah diyerek, hayra yolculuğuna, Rabbine dualar devam etmiş. 
 
Mehmet Ali Turhal
27 Kasım 2023
Serdivan/SAKARYA