ERUNİM MTTB DER 22. VEFA ve KARDEŞLİK TRABZON TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ | ERUNİM MTTB DER 22. VEFA ve KARDEŞLİK TRABZON TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ

ERUNİM MTTB DER 22. VEFA ve KARDEŞLİK TRABZON TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ

 ERUNİM MTTB DER 22. VEFA ve KARDEŞLİK TRABZON                                                  TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLMESİ

                A- TAKDİR EDİLECEK YÖNLERİ

1-     Konaklama yerlerinin otel formatında yurtlar olarak ilan edilip son 2 hafta kala daire formatına dönüşüp bay ve bayanlar ayrı yurtlarda konaklamalarına dönüştüğü ilanına rağmen 400 kişinin üzerinde bir katılımın gerçekleşmesi sevindirici bir durumdur.

2-     İlk defa büyük ilerden toplam 7 adet otobüs ile katılımın sağlanması ayrıca takdire şayandır

3-     Akademisyen bakımından en çok katılımın sağlandığı bir buluşma olmuştur

4-     Prof. Dr. Hayrettin Öztürk’ün okuduğu kuranı Kerim dinleyicileri mest etmiştir.

5-     Serbest kürsü programının icrası için seçilen Botanik Parkı çok isabetli olmuştur.

6-     Protokol misafirlerin konaklayacakları yer ile diğer katılımcıların konaklama yerler farklı mekânlar olması akşam sohbetlerini engellemiştir

7-     Uzun zamandır toplantılarımıza katılamayan Prof. Dr. Beşir Atalay Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, Prof. Dr. Namık Ak ve Prof. Dr. Kadir Kınar ismini sayamadığım yeni katılımcılar çok önemli bir gelişmedir. Kendilerine teşekkür ediyorum.

                

                 B-AKSAYAN YÖNLERİ

       1-Konaklama yerlerinin otel formatından daire tipi yurt formatına dönüşmesi sebebiyle program tarihinden 1 ay evvelden 745 olan rezervasyon sayısı iptallerle 410 kişi katılıma düşmüştür.

         2-Programın icra edileceği salonun Üniversite Konferans salonundan spor salonuna dönüşmesi ses akustiğini bozması ve oturakların rahat olmaması sebebiyle yeterli faydayı sağlayamamıştır.

         3-Spor salonun oturaklarının uzun süre oturmaya elverişli olmadığı için katılımcıların en az yarısı programa yeterli derecede ilgi gösterememesine sebep olmuştur

         4-Protokol davetlilerden Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma hocamız ile Prof. Dr. Cevat Akşit arasındaki mazide yaşanan olaylar sebebi ile ortaya çıkan durum hoş olmamıştır. Keşke Cevat hoca davet edilmese idi.

        5-Katılımcıların yurt ve otel olarak kast sınıfına ayrılması ayrıca bir hata olmuştur. Yurtta konaklayanların tepkisini çekmiştir.

        6-Koru Otelde konaklayanlara servis hizmetinin aksamışı ayrıca bir problem teşkil etmiştir Akşam sohbetleri için yurdun önünde yeteri kadar toplu oturma yerlerinin olmaması, akşam sohbetlerine mani olmuştur.

        7-Koru otelinde rezervasyonların 2 gün ile sınırlanması bilahare o yanlışın giderilmesi ayrıca bir sıkıntı vermiştir.

        8- Serbest kürsünün ısrarlı taleplere rağmen uzatılmaması ayrıca tepkilere sebep olmuştur.

        9- Ana programdaki protokol konuşmacılara serbest kürsüde tekrar söz verilmesi ayrıca bir hata olmuştur.

      10- Yurtta konaklayanlara gerek ilk günde ve gerekse daha sonra tertip heyetinden bir kişi hariç kimsenin bulunmaması yanlış bir tutumdur.

       11-Akşam sohbetleri için yurtların önü ışıklandırılıp plastik masa ve sandal konulup çay servislerin yapılabilmeliydi

Maalesef akşamları yeterince değerlendirilemedi.

       12-Öğle namazı serbest kürsü devam ettirilerek bir yandan fasılalı olarak oradaki mescitlerde kılındıktan sonra Boztepe den başlayarak Gezi programının devam ettirilmesi

       13-Kahvaltı ve Yemek paralarının yemekhaneye girmeden evvel tahsil edilememesi aksamalara sebep olmuştur.

 İnşallah bundan sonraki toplantılara bu hususlara dikkat edilerek daha kaliteli programların yapılmasına sebep olur

İnşallah

     14- Son olarak da Merkez ilçe Belediyesi olarak Orta hisar belediyesinin ilgisine karşılık, Büyükşehir belediyesinin ilgisizliği dikkat çekmiştir.

                                                                                                Muhammet Karaosmanoğlu