MUHAMMET KARAOSMANOĞLU'nun Erzurum Üniversiteleri Mezunları Mttb Platformu 2017 KAYSERİ vefa buluşması Analizleri | 2017 KAYSERİ BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.K.oğlu ve M.Söke)

2017 KAYSERİ BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.K.oğlu ve M.Söke)

Kayseri Vefa Buluşması

Evvelen şimdiye kadar yapılan 17 toplantının en muteşemi,en planlısı ve en kalabalığı olan bu programı gerçekleştiren Misafirperver Kayseri tertip heyetini hiç bir ayırım yapmaksızın gönülden tebrik ettiğimi arz ederim.
Saniyen şimdiye kadar yapılan analizler hep olumlu yönleri olduğu için her defasında çıtayı daha yukarı çıkarmak için önerilerimi sunmak istiyorum. Bu değerlendirmelerimin dopğruluğunda iddialı edğilim.Sadece kanaatimi arzediyorum.
Rezervasyonların whatsapp üzerinden yapılması pratik olur..( 2 kişilik aile 2 gece gibi veya 1 kişi 2 gece....) Cuma gününden erken gelenler için akşam namzından sonra toplu veya bireysel sohbet programı düzenlenbilirdi. Programa Protokol konuşmaları ilavesi,programı ulusal hatta uluslar arası nitelik kazanmasını sağlamıştır. Bu sebeple Cumartesi öğle öncesini müdahelesiz protokol konuşmalarına tahsis edilmesi gerekir.
Çok isabetli bir spiker bulunmuş.Ancak takdimler arasında spikere daha fazla spontane hitap fırsatı verilebilir. Fıkra ,şiir v.s. gibi Öğle namazından sonra panel programıda Hocalarımıza 2. tur konuşma fırsatı tanınmalıdır. Yemek ikramı 2 adete düşürülmeli ve akşam yemeği İkindi namazından sonra hemen verilmelidir. Akşam yemeğinden sonra bireysel şehir içi gezintilere ve bireysel sohbetlere fırsat verilmelidir. Pazar günü sabah kahvaltısından sonra saat 09.30 başlayacak proramda Erunim Mttb-Der'in kısa faaliyeti akebinde tanışmadan sonra ucu açık serbest kürsü programı icra edilmelidir. Öğle namazından sonra Kültür gezisi icra edilmelidir.Ardından akşam yemeği ile program son bulabilir.

                                                                             Muhammet Karaosmanoğlu

2017 KAYSERİ DEĞERLENDİRME 

Erzurum Üniversiteleri Mezunları Platformu MTTB Platformu 17. Geleneksel Vefa ve Kardeşlik buluşması 21-22-23-24 Temmuz 2017  tarihlerinde Kayseri’de büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.Bu yılki buluşma şimdiye kadar yapılan buluşmalardan çok farklı bir formatta gerçekleştirildi. Ayrıca şimdiye kadarki yapılan toplantıların en kalabalık katılımı ile gerçekleşen toplantısı idi. Binin üzerinde bir katılımla gerçeklen toplantı şimdiye kadar yapılanların en disiplinli en göz alıcısı olanı idi.

   21 Temmuz Cuma akşamı itibari ile   Toplantıya gelen misafiriler,  Kayseri İlim Yayma cemiyeti yurtlarında ağırlandılar. O akşam gelen misafirlere çorba ve sucuk ikramı yapıldı. Aileler için Kübra Kız Konuk evi Erkek Misafiriler için, Şehit Furkan Doğan Erkek Öğrenci yurdu tahsis edilmişti. Gelen misafirlerin çoğunun Aile olması dolayısı ile 360 kişilik konuk evinin yanı sıra, Yine İlim Yayama Cemiyeti bünyesindeki Zeki DUMAN kız yurdu ve Diyanet Vakfının Kocasinan ilçesindeki Uhud kız Kuran kursu devreye sokuldu. Ayrıca Hocalarımız için Müftülük Misafirhaneleri tahsis edilerek, onların rahat ettirilmesi için özel itina gösterildi.  Toplantıya Kızları Merve ve Elif Kavakcı ve torunlarıyla birilikte 8 kişi ile katılan Hocamız  Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakcı ailesi, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen Ailesi, Refik Alan ve eşi Hatice Babacan ailesi Erciyes dağı eteklerinde özel bir Misafirhanede Misafir edilerek onlar rahat ettirilmeye çalışılmıştır.

            22 Temmuz Cumartesi günü Yurtlarda kalan misafirlere mükemmel bir kahvaltı ikramından sonra, Misafirlerin hizmetine tahsis edilen en konforlu 12 otobüs ile toplantının yapılacağı Kadir Has Spor ve Kongre Merkezine geçildi. Yoldan direk salona gelip, Kahvaltı yapamamış olanlar için  Talas Belediyesi tarafından verilen kahvaltı sonrası herkes toplantı salonundaki yerlerini aldı. Saat 10.00 sularında toplantıya sırasıyla Kayseri Büyükşehir belediyesi Başkanı Mustafa ÇELİK,  Eski Başbakan yardımcısı ve Hocalarımızdan Prof. Dr.  Beşir ATALAY, Eski Milli Eğitim bakanı Prof. Dr. Ömer DİNÇER,  Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet  ÖZHASEKİ, Ak parti grup başkanvekili Mustafa ELİTAŞ, MTTB genel başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah KARAYEL, Kayseri  E. Milletvekili Yaşar KARAYEL, Kocasinan E. Belediye başkanı ve MTTB 53.  Dönem merkez icra komitesi başkanı  Bekir YILDIZ Bürokratlar  Rektör, dekan, Öğretim üyeleri Kayseri valisi Süleyman KAMÇI bey ve bir çok eski ve yeni Milletvekilleri  geldikten sonra saat tam10.00’ da Meclis başkanımız İsmail KAHRAMAN bey teşrif ettiler. İsmail KAHRAMAN ağabeyimizin salona girişi sırasında Kayseri MTTB’li gençler sloganlar atarak  büyük tezerruhat  ile karşıladılar. Salonda Büyük bir heyecan dalgası oluştu.

    Program Hatay Dörtyoldan gelen 1982 İslami  ilimler mezunu  M. Lütfü YILMAZ’ın Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.  Programın açılış konuşmasını 1976 yılında Erzurum MTTB Teşkilatında Teşkilat başkanlığı yapan ve platforum yönetim kurulu üyesi  Mustafa SÖKE yaptı. Mustafa SÖKE yaptığı konuşmasında Üstat Necip Fazıl KISAKÜREK’in Gençliğe hitabesindeki Muhatabın MTTB gençliği olduğunu vurgulayarak, İşte O gençlik şu anda bu salonda toplanan sizlersiniz dedi ve Meclis Başkanımız dahil hepiniz Gençsiniz espirisini yaptı. Programda sırası ile Platform başkanı Salih AKVERDİ       İ. Emrah KARAYEL, Ömer DİNÇER, Beşir ATALAY, Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet ÖZHASEKİ  birer konuşma yaptıktan sonra kürsüye Meclis başkanı Sayın İsmail KAHRAMAN geldi. Yaptığı uzun konuşmada 50 yıl öncesine uzanarak, O gün yapılan mücadeleleri büyük bir heyecanla anlattı. Dinleyicilerden büyük bir alkış topladı. Öğle arası hep birlikte yenilen yemek ve Namazdan sonra ikinci oturuma geçildi. İkinci oturumda düzenlenen “GENÇLİĞİN DÜNÜ BU GÜNÜ VE YARINI” adlı panelde konuşmacılar; Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA, Prof. Dr. Yusuf Ziya KAVAKCI,  Prof. Dr. Şerafeddin GÖLCÜK,  Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN, Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN, Prof. Dr. Ömer DİNÇER, 21-22-23. Dönem Ak parti Samsun Milletvekili Musa UZUNKAYA aPanelden sonra Mustafa SÖKE’nin Serbest kürsü programı Beşir ATALAY’ın söz alması ile başladı, bilahare katılımcılardan bazıları  tek tek söz alarak dilek ve temennilerini belirttiler. Akşam Şeker Fabrikası Gölbaşı tesislerinde yenilen akşam yemeğinden sonra ilk konuşmacı Şeker A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Hüseyin AKAY’dan sonra Platforum üyesi Celaleddin SİPAHİOĞLU bir konuşma yaptı. Daha sonra konuşma yapan İsmail KAHRAMAN Nükteli bir konuşma ile Üstat Necip Fazıl ile olan hatıralarını anlattı.

       23 temmuz Pazar günü Kültür yolu gezisi, Kayseri evi Öğle yemeği ve sonrasında Tekir yaylasında teleferik, sucuk ekmek ikramı ile devam edip, Akşam Harikalar diyarı Ada resturantta  Akşam yemeği ikramında, Sadi ÖZMEN’nin fıkraları, ilahileri, Şerafeddin GÖLCÜK ve İhsan Süreyya Hocaların konuşmaları ile sonlandırıldı.

      24 Temmuz Pazartesi günü Yahyalı Belediyesi Başkanı Esat ÖZTÜRK’ün  misafiri olarak Yahyalı Kapuzbaşı Şelalelerine gidildi. Esat Beyin sabah kahvaltı  ve Öğle yemeği ikramlarının yapıldığı.  Dünyada ikinci sırada yer alan şelale gezisinden Akşam 19.30’ Kayseriye dönülerek program sonuçlandırıldı.

  Böyle bir Müstesna programı organize eden Prof. Dr. Bekir ÇOKSEVİM,  Mehmed GÖKTAŞ Ahmet CANATAN, Prof. Dr. Hüseyin ALTINDİŞ,  Prof. Dr. Lutfullah CEBECİ, Celaleddin SİPAHİOĞLU, Dr. Şeref EREN, , Aslan KUŞ, , Çetinay ÖRTEN, Mustafa KÜÇÜKER, Eyüp ÇOR, Mehmet GÖKÇE, Necdet KİLCİ, Emin HASPOLAT,  Mustafa SÖKE kardeşlerimize Platforum olarak teşekkürü bir borç biliriz.  

 

                                                                                              Mustafa Söke