ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI DERNEĞİ BASIN BİLDİRİ | ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI DERNEĞİ BASIN BİLDİRİ

ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI DERNEĞİ BASIN BİLDİRİ

 ERZURUM   ÜNİVERSİTELERİ  MEZUNLARI  MTTB    CAMİASI   DERNEĞİ  BİR BASIN BİLDİRİSİ YAYINLADI

Bu dernek, Önceliği 1975 li yıllarda  Erzurum Üniversitesi çatısı altında birlikte olmaya  başlayan, bir dava arkadaşlığının ve yol arkadaşlığının   oluşturduğu  bir dernektir. Bu birliktelikten bir araya gelinerek kurulmuş bir  yapılanmadır. Bütün çabası Toplumun var olan sıkıntılarına, fikir ve düşünce alanında; çözüm önerileri sunmaktır.  Amaç olarak; Dini değerlere, Tarihi değerlere, Milli değerlere, sahip çıkılmasını ilke edinmişlerdir. İslam Medeniyetinin tekrardan kurulması, İslam kardeşliğinin tekrardan yeşermesi, ideali; öne çıkmaktadır. Bu amaçla mensuplarının çoğu; değişik sivil toplum örgütlerinde görev almaktadırlar. Bir nevi daha geniş bir katılımın sağlandığı, dernek çatısı altında da, birleşerek; zaman, zaman çözüm önerileri üzerinde; fikir alış verişi yapmaktadırlar.

Senelere dayanan bu dostluğun temelinde; inanç birliği,İslamı doğru anlayıp, doğru yaşama ilkesi  ana prensip olarak kabul edilmiştir. Bu amaçla yapılan toplantılarda; hem dost ve arkadaşlar bir araya gelmektedirler. Hem de; Fikir dünyamızdaki  gelişmeleri, değerlendirmektedirler. Ülke meselelerine kafa yorarak; yanlışları ikaz etmek, doğruları desteklemek aamaçlı bir gayret sarf etmektedirler. Bu konuda önder olarak; Peygamberimizin hayatı, vaz geçilmez bir  örnek teşkil etmektedir.

Ölçüsü ve hedefi belli olan bu yolculuk yaklaşık 45 yıllık bir zamanı içerisine alır. Mensupları genellikle; Ülkenin değişik illerinden gelen arkadaşların oluşturduğu bir yapılanmadır. Üstelik bu yapılanmada Üniversitenin değişik fakültelerinde okuyan dostlar bir arada olmaktadır. Yani bu bir okulun, fakültenin mezunlarının bir araya geldiği, buluştuğu bir yapılanma gibi değildir. 

Bu geçen  süre içerisinde Ülkemizin değişik illerinde yılda bir defa bir araya gelip, genel olarak,  tüm kardeşlerin katılımı ile yapılan bu buluşmayı; adet haline getirmişlerdir. Bu buluşmaların sloganı ise;''Kardeşlik,  vefa buluşmalarıdır.'' Bu yıl Kahraman Maraş'ta rakam olarak, 19. defa buluşulmuştur. Ancak, bu sayı çeşitli zamanlarda yapılan toplantıları da; eklediğiniz zaman; 40 rakamına ulaşmaktadır.

Evet, böyle uzun bir hikayesi vardır, bu buluşmaların... Dile kolay, tam 45 yıllık bir yolculuk...

Ümmet olmanın bilincine vakıf olan bu kardeşlerimizin yapmış olduğu bu toplantıların; daim olmasını yürekten dileriz. Allah yar ve yardımcımız olsun...

DERNEĞİMİZİN    BASIN   AÇIKLAMASI

ERZURUM   ÜNİVERSİTESİ   MEZUNLARI  MTTB  CAMİASI   DERNEĞİ

BASIN   BİLDİRİSİDİR

3 Eylül'de HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen, ''Diyarbakır Annelerinin'' başlattığı oturma eylemi ''Evlat Nöbeti'' girişimini  destekliyoruz.  Pkk' nin eylemlerinde kullanmak üzere evlerinden dağa çıkarılan gençlerimiz; Evlat hasreti çeken annelere teslim edilmelidir.  Ana yüreklerindeki bu acı dindirilmelidir. Bölge halkının da; rahatsız olduğu bu duruma bir son verilmelidir. Terör eylemlerinin bölge halkına bir yarar sağlamadığı ortadadır. Bölgede huzurun oluşması için; Annelerin eylemini bir fırsat olarak görüyoruz. Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine inanıyoruz. Annelerin yanındayız.

AYRICA

Diyarbakır Kulp ilçesinde gerçekleştirilen terör olayını şiddetle kınıyoruz, Lanetliyoruz. Masum insanları hedef alan, bu eylemlerin sona erdirilmesini bekliyoruz. Bölgede huzur ortamının bir an önce sağlanması için; terör örgütünün silahlı eylemlerine son vermesini ümit ediyoruz. Bir an önce,  terör örgütü sivil insanları hedef alma yanlışından vazgeçilmelidir.  Artık terör olaylarına bir son vermelidir. Terör olayları ile bir yere varılamayacağı bilinmelidir. Bu örgüt asla Kürt kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Kardeş kanı dökmesi bunun en güzel örneğidir.

Daha kaç masum can yanacak. Daha kaç masum bebek yetim, öksüz kalacak. Daha kaç aile sönecek. Hala kana doymadınız mı? Sizi kullanan örgütlerin, dış devletlerin asıl amaçlarının ne olduğunu anlamadınız mı?  Kardeşliğimizi hedef alan bu eylemlere artık son veriniz. Ülkemizi parçalamak fikrinden vazgeçiniz. Terör ile bir sonuç alamayacağınız ortadadır. Bu olayların bir an önce sona ermesi en büyük dileğimizdir.

KAMUOYUNA    SAYGI   İLE   DUYURULUR