2023 SEÇİMLERİ | 2023 SEÇİMLERİ

2023 SEÇİMLERİ

 2023 seçimleri önemli tabi.

 
İktidar hizmet aracı değil güç, malik olma aracı olarak düşünenler. Değişik yer ve alanlarda tertipler düzenlemektedirler.
 
Bol kepçe otellerde günlük yüzbin lira ödemeler yaparak. Açız açız tiyatrosunu oynayıp.
Oyunuzu bize verin bu otel bana az. Hayalimdeki batının süfli labirentlerinde daha sefil yaşamak istiyorum. Çok varlık ve iktidar lazım demekte de. Güya anlamıyoruz tabi. Duygu sömürüsünün her türlüsünü hayasızca utanmadan kızarmadan yalan yanlış her şekilde uygulamakta da.
 
2023 seçimleri yaklaştıkça nerden maraz çıkarabiliriz. Hangi örgütten hangi iç ve dış güçten destek alıp. Hangi karmaşa, iftira ve yalanlarla milletin iktidarına  çökebiliriz. Hizmetlerin alt yapısı tamam. Batmış iflas etmiş 2000 yılının boş hazine kasasına biraz para dolmuş IMF borcu bitmiş borç verir olmuşuz.  Hazır millet bunu unutmuşken, gençler de geçmişin sıkıntıları görmediğne göre. Pandemi, ekonomi, sosyal hatta halen fiili dünya savaş ve dünyada ekonomik kırizleri de bu kadar şiddetli iken  Şartlar tam müsait. Bu durumu çarpıtarak iktidara hemen hemen her alanda başarılı iktidara yamayamazsak. Sonuç alamayız diyor.
 
Yapacakları şeyse basit. Herşeyi kötüle. Batıya da çanak tutup mandalığımızı açık gızli ilan ederek desteklerini alıp. Bizler içerden onlar dışardan bilumum gayri meşru güçler ve anlayışlardan da destek olarak çökmeliyiz iktidara diyorlar. Görüntü bu.
 
Hazinenin kasasında para var. Kurumlar canlanmış gürbüzleşmiş. Gelecekte vaad ediyor. İştah kabartıyor tabi.
 
Babasını hile ile mirasına konmak için kötü bir evladın tertiplerle öldürdüğü gibi tertipler düzenleniyor. Ne baba ne millet umurlarında değil. İstanbul, Ankara, İzmir vs. Belediyelerdeki aldatmaca ile aldıkları ama söz verdikleri hiçbirşeyi yapmadıkları gibi.  Çıkardıklaı emekçilere namus sözü vererek aldıkları oyu unutup. Namusları bir tarafa. Çar çur ettikleri terör örgütlerıyle kadrolaşarak söylentileri,barda pavyonda yer gibi har vurup harman ederek tatilde balıkta sefa sürdükleri söylenmekte bilinmektedir. Bir gün bile kaybetmeye vakti yok diye Anıtkabirlere koşan başkan. Nedense yemeklerde tatilde.Niyet hizmet olmayınca. Çürük örnekte çok tabi.
 
İştah kabarmış hile ile yalan ile iftira ile hizmetlere çökmek lazım diyorlar. Anlamiyoruz ya. Mesele şu.
 
Kefenimle yola çıktım. Allahtan başkasına boyun eğmem.
Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz diyen bir yiğit adam.
Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik diyen.
Ülkesini dünya liderliğine taşıyan.
Yaparsa bu yapar, çözerse bu çözer denilen bir adam
Yamalı eski çürük bohçadan hamak olmaz. Mazallah dikiş tutmaz kafa kol, boyun çanak kırılınca pişman olmak fayda vermez.
Beş benzemezden karar icraat olmaz. Laftan iftiradan haset ve kinden başka birşey üremez.
6 lı yönlendirme fikri , çözüme dönük tek projesi olmayan kukla benzemezler. Diğer başlarına atanmış bazen açık bazen gizli siyasi ayrılıkçı kayyumun çekiştirdiği yönettiği milletin kabusundan demokrasi de çıkmaz.
 
Kendi adıma,
Altın paramızı bir pula değişecek salak değiliz herhalde. En kestirme yol bildiğin yol demişler. Vatan deneme tahtası olamaz. Belediyelerde herşey güzel olacak demişler temel atmama töreni düzenlemişler. Kâbus getirmişler. İzmirde güya körfezinde b.k kokarken  ayrılıkçı bayrakçekmışler. Ne deniyor neye alıştırılması isteniyor bilemedim. Endişeliyim   üzüntülüyüm yaptıklarından tabi
2023 te de herşey güzel olacak diyemiyorlar cilâları makyajları  döküldüğünden. Bir de alerji yapmışki sorma. Vatandaşta.
Anlaşıldı bu iş bunlarla olmaz.en iyisi yola devam demişler.Reis te  kararını vermişler de.
 
Beş benzemez çetevari  ve avanesi boş durmuyor tabi. Tertip üzerine tertip düzenlemişler. Bu günlerden bir örnek dersek.
 
Hz Ebubekir, hz.Ömer 'in hutbeleri biliniyor. İmandan kaynaklı yalnız Allaha kul merkezli ibadet anlayışı içinde bir ibadet ediliyor. Sahabe ulul emr irtibatı ibadet edebî içinde istisna şeklinde hutbede karşılıklı anlayış ve edep içinde gerçekleşiyor.
 
Hatta bu gün de namazda imam yanlış okuduğunda cemaat Allahu Ekber diyor. Burada sıkıntı yok.
 
Hoca hutbe icra ediyor . Bir hata göremedim. Mustafa Kemal Atatürk  hutbede adının söylenmesini kendi yazılı emri ile 1924 yılı idi sanıyorum  yasaklamış olmasına rağmen.
 
Ümit Özdağın eylemi. Benim görüşüm farklı ama camide siyaset olmaz diyenler hemde bir parti lideri camide eylemde. Siyasetinde tam göbeğinde..
 
Olay vahye sünnete uygun bir anlayışla istişare hatırlatma mı.?
Yoksa ötekileştirme propoğanda ibadet dışı planlanmış tertip,  provakasyon mu?
 
Videosunu izleyen vatandaş. Camide cemaat. Hutbede imam  nasıl anladı. İbadet edebine  uygun oldumu?  
 
Acaba.
Sahabe anlayış ve tavrını kuşanmış bir birey edebinde bir müslüman ibadetmi yapıyordu. Yoksa.
Mescidi Aksaya bir İsrail provakatörü makamını silah olarak kuşanmış. Kamera çekimleriyle  müslümanlara ateş ediyor onları horlayıp öteleştiriyor mu? İbadetin sükunetini ve huzurunu kaçırıp engelliyormu idi?  ERBABINA havale ile.
 
Müslümanlar mı memnun oldu.
Kafirler münafıklar fitne fesat ehli mi memnun oldu. Haydi doğruydu diyelim de. Yine de daha güzel bir yolu yok mu idi. 
 
Bu olaya sebep olanlar Allahın vahyini Peygamberinin sünnetini yani islam dininin kurallarını tüm hayatta uygulanmasını mı istiyorlar. İslam dinin kurallarını uygulama adına ne yapmışlar. Bunları hayata geçirmek gibi bir hassasiyeti var midır? En küçük bir çaba ve faalyeti olmuşmu? Olacak mı? Bir örneği var mı? 
Yapacak birşeyleri olmayan iflas etmiş beceriksiz liyakatsiz kötü huylu kumarbaz veya gösteriş budalası ayyaş esnafın ya tutarsa eylemi gibi birşey olmuş.
 
Bırçok sorular sorulabilir de sonucu güzel tatmin eden bir cevap olmayacağı için kısır çekişme labirentinede düşmemek kaydıyla tepkide koymak lazım tabi. Hiçte güzel eylem olmamış. Hafızamızda güzel anı bırakmamıştır.
 
Haziran 2023 seçimleri önemli tabi. 
Hizmetlerin, yatırımların, ekonominin dahada düzelmesi için alınan tedbirlerin meyvelerinin toplanabilmesi halka yansımasının sağlanabilmesinin zamana ihtiyaç duyulması, batının zorlu her alanda hücumlsrına teslim olmamak. Sabırla direnerek onurlu kalıp teslim olmamak. Ülke güvenliği gibi bila bila vazgeçilemeyecek bir sürü sebepten önemli de. 
 
Daha nice  engelleme tertipleri görülecek. Cennet ucuz cehennem lüzumsuz değıl tabi.
 
Elbette helal lokma insanın alınterinde. Psikolojik. Sosyolojik. Siyasal. Ekonomik.
Eğitim, adalet, güvenlik. Refah kalkınma. Siha, yol, gaz, hava yolu, sağlık  buğday, barış. Savaşsa da savaş elbette. Daha güzelini yapmak için altyapı hazır. Moral yerinde, ümitler zirvede. Okulda çocuk çok başarılı . Tam derece ile dibloma alacak veli cçocuğu okulda alıyor. Neymiş ingiliz büyükelçisi ile yemej yiyecek tatile gidecekmiş.
Testten geçtik sınava hazır dibloma alınacak elhamdülillah.
 
Gönül sınırlarını çizemediğimiz ilahi kelimetullah nizamı alem kızıl elma. Yavru vatan, mavi vatan. Avrupa nal toplarken. Enseyide karartmak istemiyorlar tabi.  Asya ,Afrika, Balkanlar, Kafkaslar. Karadeniz, Akdeniz, Hazar, Kızıldeniz.
 
Selam olsun 
Müslüman ülkelere ,
Mazlum milletlere,
"Dünya beşten büyüktür" adalet bekleyenlere. Yoksullara zenginlere, çaresizlere. Adalet huzur uyum içinde yaşamak isteyenlere. Selam olsun
 
Bizim kafirle veya başka görüşten olan veya farklı yaşamak isteyen herhangi biriyle sorunumuz yok. 
 
Adalet çerçevesinde liyakatlı dikkate alarak alışveriş yaparız. Ortaklık yaparız. Güzel komşuluk da yaparız. İkimizde Allah'ın dünyada yaşama özgürlüğü verdiği kullarıyız.  Lâkin.
 
Kafirin gavurlaşmışı. Müslümana karşı islama karşı kinleşmiş, düşmanlaşmış, saldırganlaşmış olanıyla sorunumuz var. 
İnanan inanmayan herkese. Allahın eşrefi mahluk bütün kullarına Selam olsun.
 
Kötülerin kötülüğüne, aldirmadan engellemek isteyenlere. Üzücü olabilir.
Ama onlar ićinde hayırlıdır inşaallah.
 
Tek bayrak, Tek devlet, 
Tek millet. Tek vatan. Ülküsüyle, 
Heyecanıyla, iman gücüyle 
Yola devam.
 
Ölsekte kalsakta. Zafer inananlarındır. Allah nurunu tamamlayacaktır.
 
Mehmet Ali Turhal 
28 Ağustos 2022 / SAKARYA