KAFAYI MONTA UYDURMAK | KAFAYI MONTA UYDURMAK

KAFAYI MONTA UYDURMAK

 KAFAYI MONTA UYDURMAK

 

Bir bahar günü.

Günler güzel giderken hava bozmuş. Soğuk rüzgâr. Sanki kıştan kalma bir gün.

 

Adamın gitmesi gereken bir yer var. Erteleyemiyor da. Motorsiklet tamam. Bir hayli eksik var. Kıyafetler tam değil elde olan bir gocuk birde eldiven var da. Gocuğun da fermuarı bozuk.

 

Pantolonun altına birkaç altlık giyer. Dizlerine birer atkı sarar.

Gocuğuda fermuar tarafı sırtına gekecek şekilde ters giyerek rüzgara karşı tedbirini alır. Hazırlıklar olabildiği kadar tamam. Yola çıkar.

 

Yağmur durmuş. Yollar ıslak. Hava soğuktur. Kavşaktan ana yola çıkacaktır. Sahipsiz köpek sürüsü. Saldırır. Nedir nasıldır derken. Ne durabilir ne de ana yola çıkabilir. Yolun kenarından. Gelen araca çarpmamak için geçmeye çalışırken mıcırdan kayar. Arabadan kurtulur ama yolun kenarına yuvarlanır.

 

Kazayı ucuz atlatmış. Hafif baygınlık geçiriyor. Sırtüstü yatmış duyuyor ama konuşamıyordur.

 

Araba durur. Yoldan geçenler toplanırlar. Ambülans çağrılmıştır. Fakat ehliyet almak için bilmem kaç sefer dosya yakmış halen ehliyet alamamış. Onlarca seçim kaybeden yeridaroğlu ve ortaklarına benzer  bir vatandaş. Çekilin ben ilk yardım kursuna gittim. Demiş. Demişte vatandaşlarda bunu ilk yardıma ehliyetli insan sanmışlar. Bizim güya muhalefet. Tek tek birşey yapamayız. Vatandaştan icazet alamayız. Altılı artılı ne olur bimem. Biz biliriz. Vatandaş seçmesede geçici ekonomik durumdan vazife motor kazasından vazife gibi. Memleket idaresine bir el atalım. İşleri yüzseksen derece döndürelim dedikleri gibi.

 

Ehliyetsiz vatandaş motor sürücüsüne bakmış. Gocuk ters duruyor. Adam sırtüstü yatmış. Konuşamıyor olsada işaret ediyor. Tamam il yardıma intayacı var. Bunun kafası ters dönmüş demiş. Nemal mılıçdarol gibi yükseksen derece kafayı çevirmiş.

 

Adam bir çabalama bir çırpınma. Derken göz açıp kapama. Adamda hareketlenme durmuş. Nefes kesilmiş. Bu arada ambülans gelmiş. Herkes kenara çekilmiş. Acil tıp teknisyeni. Zeynep hanım nefesine bakmış. Yoook. Eks olmuş. Ölüm nedeni. Raporuna. Kazada boyun kırılmsı diye yazmış.

 

Bir vatandaş. Tesadüf raporu yazarken görmüş. Bu doğru değil. Kazada boynu kırılmadı.

Kafasını Nemak mılıçdarol gibi yüzseksen derece çevirecek olması gibi. Kafayı çevirdiğinden. Kırıldı. Eks oldu.

 

Gocuk kafaya uyacağına. Güya liyakatlı adam kafayı gocuğa uydurdu. Bizde ilk yardımda bilgili sandık. Raporu böyle yaz.  Ben şahidim demiş.

 

Bir kargaşa. Millet yenilmişte yenilmiş. Yenilmişte yenilmiş. Aynıda inat işte. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış.  Yenilmişte yenilmiş.  Ama vatandaş liyakatlı sandığı kişiyi veya kendisi gibi birini kargaşada baş edecek.

 

Onuda altılı sekizli  her neyse.

Başı ayak. Ayağı baş. Seçilemeyen ayaklar parlementer sisteme. Güçlendirilmiş  kılıfına dolanarak baş olacak. Millete kan kusturmuş vesayeti hortlatacak. Cumhurun seçtiği  başı etkisiz elaman. Vatandaşın seçme yetkisi elinden alınmış olacak.

 

İşleri yüzseksen derece terse çevirecek. Memleketi mefta edecek. Amerikalı danışmanı ne derse o olacak. Memleketin idaresini gocuga uyduracak.

Manda kafa.

 

Altyapısı hazırlanmış. Güzel hizmetlerin devamını yapmayı planlamış. Kollar sıvanmışken.

Millet iradesini fesata uğratarak. Vesayet kafa ya. Biri Libyadan. Digeri mavi vatandan. Öbürü İzmir tunç bayraktan. İstanbulda ingiliz büyukelçiyle kar keyfi kayak tatil sohbetler içinde Atinya selam çakmaktan. Suruye, Irak pyd laik kimselerden. İyi komşu olur diyenlerden.  Damat teknolojisi iha siha istemezûkten. Yatırıma ne gerek var biz açız açız. Yol, beton, nüklüer santral uzay teknoloji karın doyurmuyor.  Patetes soğan lazım diyerek yüzseksen derece ters döndürüp.

 

Montu kafaya uyduracak yerde. Kafayı monta uyduran baş değişiminden Allah muhafaza.

 

Bir kazadır. Yaraları sarmak lazım. Fakat. Abartıp altılı masayı birşey sanarak.  Memleketi mefta yapmamak lazım.

 

Memleket idaresi deneme tahtası yeri değildir. Toplan dağıl, toplan dağıl, tolan dağıl. Mış gibi görünme. Pireyi deve yaparak. Memleket sevdası hizmet aşkıyla. İş yapan insanları yok sayarak kendini birşey sanan ehliyetsiz ilkyardıma talip varandaş gibi ne dediği belli olmayan beş benzemez. Insanlara memleketi teslim etmemek lazım.

 

Paylaşımların yeniden yapıldığı.  Yeni dünyada belkide binyılın temellerinin atıldığı bu günlerde kurulu düzeni bozmamak. Zafa düşmemek. İstikrarı korumak lazım.

 

Az sabır çok bela savar. 2023 seçimleri çok önemli. Allahtan başkasına boyun eğmem diyen. Etkili dünya liderlerinden başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahiplenmek. Teşekkür etmek, varlığına şükretmek, hizmetlerine gayretlerine vefa göstermek lazım.

 

İşgüzarlık yapan birini kazayla hatayla fırsat verilince.

Kafayı monta uydurur. Geri dönūlmez telafisi imkansız. Sonuçları olur.

 

Eldekinin kıymetini bilmez.

Komşunun tavuğunu kaz görülürse. Midyada pirince giderken evdeki bulgurdan da olunabilir. Ugrayna ayna.

 

İspanyada katolanlara akıl danışmanlığı yaparak isyana teşvik edip ölümlere yaralanmalara sebep olan. Yerimdaroğluna Amerikalı danışman. İngilizin kirli parasının, sermaye sözü. Bunlar sözü ne kadar tutarlar malum. Parası verilmiş siparişlerimize el koymaları malum. Böylelere fıtsat vermemek. Memlekete yazık etmemek lazım.

 

Ne güzel söylemiş büyükler.

 

İman. Vatan bayrak millet devlet.

Mesele vatansa gerisi teferruat.

 

Oylarımız el eminde.

"Biz efendi olmaya değil. hizmetkar olmaya geldik" diyene. Emanete ihanet etmeyene halihazırda emanet.

Millet memleket.

 

Elhamdülillah.

 

Mehmet Ali Turhal

03 Aralık 2022 / SAKARYA