UMUTLUYUZ | UMUTLUYUZ

UMUTLUYUZ

 UMUTLUYUZ

    Dün bir haber izledim.

İngiltere kıraliçesinin önünde tüm torunları toplu şekilde cenazesinin önünde. Onbeş dakika saygın bir şekilde.

Resmî ve bulundukları yere kendi örf ve adeatlerine layık kıyafetleri ile.

Toplumlarının önünde.

Örnek olacak ve geçmişlerine saygı duyacak şekilde.

Yeni nesil kıral kraliçelere kendilerininde değerli olduklarını hissettirecek şekilde.

Atalarına onur duymayı öğreten ve halklarına bunu gösterecek şekilde. Daha fazla törenlerinin yapılış maksat ve gayelerini anlatmaya gerek yok tabi.

Bir tören düzenleriler.

Kayda geçtiler. Barışa geçtiler. Birliğe geçtiler. İdare ve toplumu  kraliçelerinin tabutları önünde birleştirdiler. Dini bir tören ve anlayış içinde resmi bir tören gerçekleştirdiler.  Şeçilmiş başbakanları bile beni atayan bir kraliçem var. Teşekkür ederim. Diyerek çok kısa bir konuşma ile bu günde bu tabutta yatan kraliçe ve yeni kralın huzurunda haddim ve yetkim bu kadardır. Tanrı makamına olan kraliçe veya kralımızın huzurunda daha fazla konuşma ve zaman işgalin söz konusu olamaz saygısı içinde sözünü yalnızca teşekkür ederek başladı saygıyla bitirdi.

Huzurda hakkı atanması teşekkürü için o on veya yirmi saniye. Saniyelik hakkınıda saygıda kullandı.

    Gelelim devleti ali nin  devamı olan ülkemize.

Birileri Osmanlının devamı olduğunu görmek istemesede.

Bunu nerden biliyoruz. Ankara meclisi miller meclisi.

İstanbuldaki meclisi mebbusan.

Bu iki meclis birleşince oluyor.

Kebir meclis. Bugün TBMM yani   Devleti Ali devam ediyor. Kânun görüşmeleri kaldığı yerden sürüyor. İstanbuldaki mecliste  görüşülen kanun Ankarada tamamlanıyor.

    Devlet devam, millet devam. Vatan kurtarılabildiği kadar. Yeni şartlar yeni rejim yeni devrimler o günün şartlarında. O günlerin kararları. Bugün de bu sistem bu yönetim. Belki ihtiyaca göre yarın başka sistem. Geleceği bilemeyiz tabi.

Mesele milletin ihtiyaçlarını bağımsız refah içinde adaletle uygulayabilecek günün şartlarına uygun devleti organize edecek yönetim ve hükümeti kurmak.

    Mankur kafa

Kurgu kafa

Oryantalist kafa

Ajan kafa

Hain kafa

Cahil kafa ile bu kabullenmemek hatta 1900 yıllarının başında dış organizasyonlarla yani bugünkü anlayışla  terör.

    O zaman tedhiş isyan hareketleri kumpanyaları vs. Her alanda her türlü kalkışma hareketlerine girip. Müslüman olmadan önce binlerce. Müslüman olduktan sonra bin küsür yıllık atalarına, idarelerine konuşulan davranış tutumlar da, Batılı kral ve kraliçenin halklarının saygı ve arkalamakarını gördükçe kahroluyorum.

    Birde kendinden menkul büyüklenme ve özgüvenleri yokmu. Saltanatın güçünün kırıldığı karmaşık şartlarda. İyi beslenmiş hormonlu şartlarda yeni idreciler. Vatandaşını yabancı gören semirik azgın buldok köpekleri gibi insanlarla konuştuğunu hissediyorum.

    Bu zihinden tasmalı kişiler yalnız sağ sol. Irkçı kafa liberal. Sekürel, kapitalist, müslümsn görünümlü islam düşmanı güya demoğrat ama genlerine ışleyen semirmiş tasmalı buldog köpekliği yapan kişilerden mevcut değil mi. Sorma.

    Kendini dindar sanan ama aslında nefsini put edinmiş.

Bir patetes soğan açız açız teraneleri ile birşey söylediğini sanan. Silogancı, duyduğunu tekrar eden. Dünyanın ne tür sıkıntı ve sömürü kölelik düzeni altında  olduğunu görmeyen.

    Bunun yanında,

Beş vakit namazında olan. Şahsi alanında ibadette ama sosyal alanda işlerini aşağılık duygusu ile yapan ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ yaşayan.
    İnançlarını vakar içinde değilde korkak ve aşağılık duygusu içinde kendi kardeşlerini horlayarak. Onların günahlarını sayarak. Bununla kendini değerli görüp avunarak  yaşayan.

    Bunu da kötülük olsun diye değıl doğru düşündüğü ve iyi bir iş yaptığını sanarak yapan. Çaresizlikler içinde bu kadar öğrenebilmiş öğrenince de değişebilecek örnekliğe ihtiyacı olan iyi insanlar.

    Galip batı ve buldoğları ile,

Burada bir şeyi teslim etmek lazım. Bu ülke insanı demokratı, sosyalisti, kapitalisti, seküleri, müslüman idare ve halkı ile birinci dünya savaşı mağlubu kabul edilerek öyle bir ezildi. Buldozer gibi üzerinden defalarca geçildi.

    Bir katar deveyi elinde bir eşekle çocuk çeker misali. Bu memlekette çocuk aklı kadar bir aklı olmayan insanlar yani.

AYAKLAR BAŞ BAŞLAR AYAK YAPILARAK halk güya özgülük adına  katar develer sürü koyunlar hâline getirildi.

    Abdülaziz katli. 2. Abdülhamidi halli. Menderesin idamı. Buldozerlerin vatandaşları ezmek batını koyun sürüsü hâline getirmek için akıllılarımızı ayıklayıp budamak. Sindirmek için gerekli gördükçe tank ve toplarıyla vatandaşa sık sık balans ayarı yapmaları herkesin bildiği birşey. 

    Sık sık bu ülkede tekrarlarını gördüğü manda kafalı. Zihni tasmalı insanların olduğu malûm. Fransız dizi filmi idi herhalde köle isaura dizisinde Fransız kahyası elinde kırbaç ne ifade ediyorsa. Bu günde batının elinde tenoloji, sosyal medya, güya özgülük demoğrasi LGBT dayatması. Terör ve kukla milletlerle kuşatması. İçerden bazı kişi oluşum medya hatta partiler oluşturup masalar kurması onların eli kırbaçlı kahyalarının uzantısı.

    Aklı erenlerimiz. Gavurla göre  idam potansiyeli olupta öğrenememışlerimiz korkak veya saklananlarımız. Kendilerini kurtarabilmek için. Dişlerini dişçide söktüren. Kötülüğe katkı vermemek için mazeret sunan. Kötülükleri, zulmü dişlerini sökerek sıkarak yaşadı. Hüzünle yaşadı. Bir şekilde hayatta kalmak lazım dı tabi.

Kalpten buğzetmek inancın en düşük safhası. Çaresizlik hali.

    Allahın halifesi güzel insanımız.

Kendimizi duralım ve sorgulayalım.

Küfrü ezemiyorsak.

Yüzüne tüküremiyorsak.

Sen yanlışsın diyemiyorsak.

Yanlarından  uzaklaşamıyorsak.

Kalbimizden buğzedelim.

Oy kullanıyoruz.

İdare edecek kabineyi oluşturacak hükümeti kuracak cumhurbaşkanını seçmek bizim elimizde. Elimdeki bu yetkiyi neden devredelim. Neden parlementer sisteme geçip elimizdeki yetkiyi otellerde, karanlık mahfillerde pazarlık unsuruna dönüştürelim. Neden parlementer sisteme geçelim.

Yetkimiz elimizde gücümü yetmiyorsa bile kapalı oy kabininde imanımızı davamızı kalpteki gavurla karşı karşıya buğzumuzu kullanacağız. Burada memleket için alternatif üreten muhalfeti kastetmiyorum tabi. Muhalefet görünümlü çakma muhalefetten süzediyoruz. Çakmaya bile razıyız.muhalefetin arkasına saklanmaktan söz ediyoruz.

Batının manda kafalı zihni tasmalı kendi inanç anlayış kavramları ile düşünemeyen güya bilimsel entellektüel. Ama hiçbirşey üretmeyen asalakları. Modern sosyete budalası tipleri efendi yapalım. İrade elimize geçti. Hükumeti kuracak çumhurbaşkanını bu sistemle biz vatandaşlar seçiyoruz. Bu yetkiyide asla ne yaptıklarını bilmeyen ve bizimde ne sinsilikler yaptığını bilmediğimiz altı benzemez terörist  sevicilerinimi yardakçılarınimı siyasi uzantısı organizatörlerini mi nedir bilmezler güya güçlendirilmiş parlementer sistem aldatmacalarını mı. Hayır asla yemeyecegiz. Seçme yetkimizi bunlara devredemeyeceğiz. Belki asırlardır memlekete yapılan zulüme büğzumuzu sandıkta göstereceğiz.

Eksikliklerimizi kendimiz gideririz. Manda kafalı hastalıklılara yetki verip boyunduruk taktırmayacagız.

    Onlar birşey mi çözecek hayır. Bu güne kadar bir şey mi çödü hayır.

Bugün  hesap soracağız, devireceğız, yapılanları bozacağız. Batılı abilerimiz ne derse onu yaparak rahat edeceğiz. Deyip kendileri buldog bizi de yanlarına fino gibi yapacaklar. Buna razı olamayız.

    Kahramanlık nedir. Demişler.

Bulunduğun yer ve zamanda yapılabilecek ama herkesin korkup yapamadığı güzel işi o anda yapmandır demişler.

İşte.

Kara Murat böyle olmuş.
Ömer Halis Demir böyle olmuş.

Hasan Tahsin böyle olmuş.

Bu davanın delileriyiz diyen

Arap Salih efsanesi böyle doğmuş.

Tam zamanında şımarık generale kes-lan  diyen.

Savaşta azmışa vanminut diyen.

Omurgasız yaşamaktansa bir dış bile teslim etmem kefenini giyerek çıktım bu yola diyen.

Menderesin urganını sallayıp sürekli darağacı gösterenlere.

Vakarlı tabi dik duracağız ama diklenmeyeceğiz diyen.

Allahtan başkaşına boyun eğmeyiz diyen insanlarımızı yalnız bırakamayız.

    En zor zamanlarda denenmiş.

Kahramanlıklarını gördüğümüz güzel insanları bırakıp.

Ne olduğu belirsiz beş benzemezle maceraya atılamayız.

    Üstelik dönek fırıldak sicilleri bozuk. Iflas ettirmişler. Kahirlar yaşatmışlar.

Soğan, patetes, saman diyerek

Üstelikte dünyanın yeni oluşumlara gebe bu olağanüstü krıtik günlerinde. Olayların çok hızlı geliştiği çok hızlı kararların alındığı. Alınması gerektiği bu günlerde. Altı bensemezin toplan dağıl toplan dağıl. Ne yaptınız yeniden toplanma kararı aldık çok önemli işler var. Da nevar. Tayyibi yollayacak adamı bulacağız. Siz o adam değilseniz o adam kendisi de çikmıyorsa nasıl bulacaksınız. Yosa dışardan kulaga bir kar suyumu bekliyorsunuz.

    Ara dur. Dünya değişti savaş bitti atı alan üsküdarı geçti. Bu zor ortamda toplan dağıl toplan dağıl. Üstelik bir karar da yok. Geliyor gelmekte olan. Az kaldı  yollayacağız aldatmacalarına mı. Bırakamayız.

    Gavurun tanrı gördüğü bize göre sapık görüşte olsa kral, kraliçelerine toz kondurmazken.

Kendi halifesine küfreden mahluklara pabuç bırakamayız.

Kendi idarecimiz

Vakarlı,

Üretken.

Taahhut ettiği projelerini nerdeyse yüzde yüzünü zamanında yapan.

Efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyen adam gibi adamı bırakacak.

Manda kafalı. Zihni batı prangalı mankurt altı benzemezi baş yapacağız. Eğer yaparsam tüküreyim o başıma ben.

Nasıl bakarım allahın yüzüne.

Nasıl katlanırım milletimin zilletine.

    Elimizde imkan ümitsiz, değiliz Kendi cumhurbaşkanını direk kendimiz seçeceğimiz için yolun çoğunu aştık. Şimdi sıra bizde. Arksından saldırgan dünyaya, yön vermede. Onun için istikrarı bozmadan yola devam.

    Kraliçeye saygı töreni oluyorda bizde gelişmeler var elbette. Insan eğitmek zor tabi.

Bir haber izledim .

Sn cumhurbaşkanımız  Turgut Özal menderesin iade-i itibarını yapıp yeni istirahatkarına taşıdığı anıt mezarının başında ilk defa kim göründü biliyormusunuz.

    Menderesi asan şimdilerde de sn cumhurbaşkanınızı o astıkları iple korkutmaya çalışan kin nefret biriktirip toplumu kalkışmaya sevkeden adam. Ne istiyormuş oy. Niye gelmişş. İzmirde kurtuluş gününde. Atalarımıza küreden tunç kafalı belediye başkanı adama vatandaş kızmış oda bunu örtüp unutturmak ve oy toplamak için anıt mezara gelmiş. Anıt mezarda kim yatıyor astıkları insan.

Şimdi ne istiyorlar. O ipin ucunu tekra bize verinde tayyibide asalım. Emriniz olur. Hadi len.

    Git önce Izmirdeki hakaretleri temizle. Bizi salak mı sandın.

İzmirdeki hakaret ve kin tohumlarını temizlemeden ne yüzle geldin astığın adamın anıt mezarına. Utanma da mı yok. Yok tabi. Hala kin hala nefret. Bunca bozuk sicil. Helallleşme. Ne yaptın. Fatihin türbesinde eli arkada caka sattın. İzmırde küfürler yaptın.

Kyk lılarla el uzattın. Teröristin siyasetçilerine bakanlık dağıttın

Astığın adamı mezarına geldin urganı istiyorsun diye sana oymu verelim. Hadi len. Aptal yerine konulmak yeter be.

    Utanmaz arlanmaz yüzsüzler artık düşün bu milletin yakasından. Engellerinizin kalkması bari fayda olsun. O anıt mezarın başında bir kişide demedi ki ne işin  var senin burada. Güya Leş olarak gördüğünüz adamın yatışını görüp zevklenmeyemi geldin diyen olmadı.

    Utanmazlar bunlar. Bir oy için ne taklalar atarlar. Şeytanla birlikte bile iş tutarlar. Bizde sanıyoruz ki adam oldular. Diyelimki oldu oldu da. Benim sıkıntımı çekmış en zor zamanlarda kelle koltukta kahramanlık etmiş yiğidini. Helalleşelim dedin diye satayımda sana oy vereyim öylemi.  Bu kadar mı aptal görüyorsunuz bu vatandaşı.

Yoksa kabiniz bu kadar mı katı. Bu kadar mı körsünüz ya siz. Nesiniz.

    Cellatmısınız ölüm tellalımısınız.. Oy oy oy diye yazılmış bir tiyatronun oyuncu lafabazanlarımısınız. Altı benzemez nesiniz ne iş yaptınız ne yapacaksınız. Nesiniz kuş musunuz deve misiniz. Oy oy diyen halkını ahmak gören kibirli sihirlerinizi alıp biraz öte gidermisiniz lütfen. Artık çok rahatsız oluyoruz. Çok. Hem de çok. Arsızlığın utanmazlığın bu kadarına da. Pess yani.

    Tabi bu insanlarla üğraşmaktan şeytan taşlamaktan ış yapamıyor insan.

    Bu arada bir haber daha izledim videosuda vardı.

Konyada. Yine bir ecdadımızın anıt tuŕbelerinin önünde. Alaaddin tepesinde.

Bu haberi görünce bir hatıram canlandı

Çocukluğumdan hatırlıyorum.alaaddin tepesinde .gitmeye korkuyor. insan çevresinde yankesiciler. Ayyaşlar tinerciler ahlaksızlık yuvası.

 Türbe talan etrafı pejmürde . Ejdat kemikleri dağınık toplanıyor torbalarda. Ne bilen ne gören ne anlatan var. Birisi konuşacak ne bu hal diyecek olsa. Birileri düş başını belayamı sokacaksın falanı şöyle dedi diye ne işkenceler etmişler.  Sonradan hapse tıkmışlar. Şimdi ne halde bilmiyor. Korkudan ailesi bile ilgilenemiyor. Bırşey sormak istedim.  Ne sorabildim ecdadı ne de öğrenebildim. Allahtan iyi bir adama rastlamışım. Aman sus yavrum. Çocuksun daha çok küçüksün. Kendine acı. Derlerdi.

İçimde bir kor ateş sızı. Annemin anlattığı yeşil sarıklı mücahitler, şehitler, ermişler, evliyalar, yatırlar alimler.

Bilmezdi tanımazdı ama severdi. Bildikleri duydukları işte anlatırdı. Ben de çok severdim.

Bu tepede önüm kesilip tehdit edilip taammüden soyulmak itendigim. Paramın zorla alınmak istendiği an da oldu.

Yalnız burasımı  Şems Tebrizi türbesi etrafı da aynıydı. Etrafını çöplük yapmışlar alana da küllük başı demişler. Kasıt alan ismi değil tabi şems tebrizi ve küllük başı çöplük adam imajı.

Neyse üzülürken bu iktidar Menderesten başlayarak safha safha gelişen ve bugün iktidarında sahiplenmesi ve zemin bulunmasıyla hak ettiği saygıyı almaya başlayan bu tarihi yerler artık.  Bilgiler yavaş yavaş şeffaflaşmaya başladı.

Umut veriyor haz veriyor.

    Alaaddin tepesinde Selçuklu sultanlarının önünde o günün resmi kıyafetlerinde saygı duruşları yapılıyor videola çekilebiliyor. Elhamdülillah.

Da.

Astığınız adamın anıt mezarına göstermelik bir defa oy oy oy hesabıyla geldin diye seni baş yapacağız. Allahım bu oy oy oy denilen oy  omurgasız insanlarda nelere kadir. Birde bilgiç birde kendilerini beğenmişler ya pes. Kandırıp oyu alacaksın. Bu davanın yükünü,  çilesıni kefen giyerek çeken adamı da ayağına paspas yapacaksın. Olmadı Menderesin ipiyle daragacına asacaksın. Öylemi.  Oy verirsem. Aklımdan bile geçirirsem. Omurgam öyleyse yuh olsun bana.

    Bilmeyenler için. Her yer bana aynı diyen samanı varsa tamam. Samanı yoksa saman saman diyen. Her şeye öküz gözüyle bakan. Öküzce yaşamayı normal gören açız açız patetes soğan onurlu olmayı saman teranesinde sanan sorumsuzlar  için sorun değil tabi.

    Bunlar için iman, insan onuru, tarih, ecdat, Allah peygamber sorumluluğu. Vatan millet savunması. Çalıßma gayret. Hak getire. Duygu sömürüsü yalan dolan açız açız patetes soğan saman. Öküz kafalı manda kafalı bir yaşam. Da sen nesin ne yapacaksın.

Bu öküz anlayışı saman delisi manda başımı olacaksın. Senin adına konuşamam ama eğer bunu anlamadıysam yuh olsun bana.

    Siyeset ciddi bir iştir.

Dinde siyaset olmaz deyip dini atacaksın.

Yalan dolan soğan saman siyaset yapıp. Bu siyaset yalan iştir dedirtip siyasetçiyide saf dışı bırakacaksın. Darbeye isyana işgale zemin hazırlayacaksın.

Arkamda batı var. LGBT lobileri var. Gılobal efendiler var. Deyip onlar adına kamçıyı eline alıp kahyalıklarını yapacaksın. Tongaya düşürüp milleti aldatıp baş olacaksın. Yesinler seni.

Baş değil manda başı olursun.

Efendi değil efendilerinin eli kırbaçlı kalpsiz kahyası olursun.

Allah muhafaza. Tövbe yarabbi.

Hayali bile korkunç. Ama ne yazıkki yaşadı bunu millet. Komadan yeni uyanıyor. Herşey bulanık ama iyileşmeden yan kimimiz çabuk toparlanıyor kimimiz geç tabi. Kolay mı? Bu derin uyku narkoz kuvvetli uyanmak şuurlanmak zor tabi.

    Birbirimizi zorlamadan horlamadan, birbirimizi koruyarak narkozu atlatıyoruz.

Bugün dünden güzel. Bugün dünden daha özgür onurlu. Yarın bu istikrarla ve sabırla daha da güzel umutluyuz.

    Ülkemiz için umutluyuz. Bizi görüp umutlanan mazlum milletler için umutluyuz. Kölelik düzenini kurmuş ama kalbleri taş olmuş vicdanları kurumuş  global efendilerin uyanmalarına  vesile olunacağına umutluyuz. Onlera güzel adil bir dünyanın ne olduğunu gösterebilme adına umutluyuz. Selam üzreyiz.

    Allah'a kul peygambere ümmet olabilme yolunda hergün daha farkındalıklı gelişen bir hayattan umutluyuz. Elhamdülillah.

 

Mehmet Ali TURHAL

18 Eylül 2022 / SAKARYA