Bazı Laflar Bazı Ağızlara Yakışmıyor | Bazı Laflar Bazı Ağızlara Yakışmıyor

Bazı Laflar Bazı Ağızlara Yakışmıyor

 Bazı laflar bazı ağızlara yakışmıyor, sahte yavan duruyor.

 
İnsan bu. Bazen nerede olduğunu hangi şartlarda bulunduğunu bilmeden. Duyduğunu tekrar. Doğru düşündüğünü de sanarak laflar ediyor. 
 
Bazı laflar bazı ağızlara yakışmıyor, sahte yavan duruyor.
 
Adam kafir münafık. Haramdan, namustan söz ediyor. Kızdığımız yok tabi. Her önüne kızacak olsak yanar kavrulutuz. Kömür oluruz. Birilerinin günahının azabını çekmemize gerek yok. Üzülür dua eder. Rabbimizin verdigı huzur nimetini de gözetiriz.
 
Kafire örten, münafığa da iki yüzlü denirse. Bu kavramları bağlamından kopararak kullanması yanlış kötü de. Kendi açısından normal.
 
Hırsızlar, herşeyi sattılar. Memleket, battı. Ortada devlet mi  kaldı. Ekonomi çöktü. Emekli maaşının haline bak. Açız aç. Normal itiraz, hatta şikayet boyutunu aşarak söylemine. 
Başka diyeceğin bir şey varmı. ...... Ya.  şerefsizler.. .....hırsızlar. ağzını bozmalar. Gerginleşen sinirler. Arzuladıkları halde zaten.
Duyduk ulan başka diyeceğin birşey var mı?
Zalim diktatör, daha fazlasını diyemem. 
Anladık ulan başka diyeceğin çözümün alternatifin teklifin var mı diyoruz. Tükenmiş çaresiz bir hal.
......... sevmediğim adama ben ne diyeyim. Ortadan kaldırmak, camdan kazır gibi kazımak lazım. Bir elime geçse göstereceğim. İsrailin yaptığından beter etmek lazım bunları. Tabi kendilerini güvenli hissettiklerini Ahmak, saf bir insan bulduklarında. Bir oy bir oy kabilinden güya siyaset yapıyor. Fesat fitne kendini bilmez hadsiz konuşmalar. Sokakta pazarda evlerde kulislerde neredeyse işte.
 
Ya nasıl adamsın sen. Anladık dolmuşsun, birilerinden nefret de etmişsin. İçin kin nefret haset dolmuş. Kalbinde Yaradana da yer kalmamış.  Her şeyde bir isyan, bir nefret söylenip hareketler çekerek. Bütün küfürleri atarak. Hüküm eline geçtiğinde ne yapacağını da söylüyorsun aslında da.  Aklın kinine, hasretine hizmet eder olmuş. Kudurmuş kızgın köpek gibi salyalarından durumun okunuyor. Feraseti izanı kaybetmişsin de. Bir isim ver. Bir olay bir iş göster de. Bizde anlayalım. İstihbaratçı değiliz, polis hakim savcı değiliz. Özel ajan, istihbarat dededetif her neyse birşey de değiliz. Biz garip vatandaş. Demekki sana göre durumdan habersiz görmeyen cahil bir kişiyiz. Madem memleket gitmiş. Hırsızlık dağlar aşmış. Elle tutulur bir kişi kişler veya bir delil örnek göster de anlayalım. Neyi yargıya taşıdın, hangi güzel işler yaptın. Senin kin dolu kalbinden hasedinden dökülen histeriklerini dinledik. Tamam da  Bir söyleyeceğin varsa  söyle. Hali hazıra şifa bir teklifin mi var? Kinden kızgınlıktan başka.  Haydi sen yapamıyor, kudurmuşsun. Bari seni kim nerelerde nasıl dolduruyor. Alternetif kimin ne teklifi var onu söyle bari. ...... adamlar. Bunlardan adam olmaz. 
 
Tamam  bey adam, hanımefendi. Her neyse , nasılsa. Uçmuş akıl küfürler de . Alternatifin ne. İndirmek yıkmak,  küfür, tehdit. Bunun sonu fecaat. Olur kan revan. Sakın ol. Alternatifini söyle veya kimse alternatif birini göster de bir bilelim görelim. 
Bu diktatör gitsin ne olursa olsun. 
İsterse memleket batsın da.
Ya daha kötü olursa ne olacak?
 
Ne olursa olsun. Tuvalet terliği de olsa oy veririm. İzmiŕ İstanbul Körfez hikaye bana der.
Bok yerim bok kollarım. Çamur, çöp, çukur içinde yaşarım. LGBT nin ibneliğine bile razı olur. Ailelerinin dağılmasını. Allahlarını kitablarını. Bu dinsizlerin dinlerini dahi tepeler. Nasıl olursa olsun öyle yaşarım ama yeterli gitsinler bıktık artık falan hezeyanları. Tamam sen yakasında. Ben yaşamam. Alternatifi ne sorusuna cevap. Şölenine İstanbul çeşmelerinin CHP sesi. TIIIISSSS
 
Ne dediği bilinmez hal. 
Kimi azıyı almış.
Kimisi satılmış. 
Kimilerine ne vaatler yapılmış. Proje partiler.  Müslüman görünümlü münafıkların arkasına saklanmışlar.
 
Sanki menderesi asıyorlar, sultan Abdülaziz katlediyorlar.  Sanki Abdülhamid e saldırıyorlar. Devleti Aliyi bitirmişler. Peşkeş çekmişler. İktidar olmuşlar.  Şimdi de Türkiye Cumhuriyetini bitirip. Peşkeş çekip iktidar olacak. Bir gavur beslemesi dışında pek perişan filstinin bu gününü yaşatacaklar..
 
Kurtuluş savaşı, Çanakkale, Kutel Amare.
Alahın rasülü  nebimiz hazreti Muhammet Mustafa Sav. yaşarken bile yapılan Savaşları unutulursa. Bedir Hendek. Vs. Savaşlar, sahabeye yapılan ekonomik ambargolar, sosyal dışlanmalar. Fitneler, isyanlar, unutulursa. Siyonistlerin Filistin Kudüs gazzeyi bu hale getiriliş süreçleri görülmez. Bugün gazze üzerine saldırılar soykırım ve ambargolar görülmez se.  
 
İnsan sanır ki. 
Kalbi kin haset domuş.
Aklı başında gitmiş. Sinir krizi histerik nöbette olan insanı. Yazık demenin ötesine geçerek birde bunu deneyelim demeye kalkılır. Olan istikrar da  bozulursa. 
 
İşte o zaman o boku yerim. O kokuyu çekerim. Tuvalet terliğini bile oy veririm diyenlerin. Bok çukurunda debelenilir. 
Kendim ettim. Kendim buldum hikayesini yaşatırlar. Allah muhafaza. 
 
Devleti Ali dağıldı. Bir Anadolu, küçük bir batı tırakya kaldı. Buraya sığınıldı daha döğrusu sürüldü tıkıldı. Artık kaçacak yerde yok.
 
Güvenlikte ticaret için.varlık nimetini bilmeden. Bazı gafillerin Midyada pirince giderken bulgurdan olmasına benzemez. Her ilimiz ayrı gazze olur. Ellerine düşersen bok yedirirler. Düşmezsen de sokakta bulursan ot yedirirler adama. Uzaydan izliyorlar. Kitle imha silahları kötülükte sinir tanımamaları. Hatta kötülüklerini büyüklüğünde sinsi sinsi, hatta açık övünmeleri. Verdiği izdıraptan zevk almaları. İsrail Biladı Şam Filistin gazze òrnekliği. Eski savaşlar yok. Hayal edemeyecek beterde ot bile yedirmezler insana.
 
Nankörlük etmemek şükretmeyi bilmek lazım. Daha iyisine talibim.derken. haddi aşıp da.
Seküler laiklerin 
Camileri ahır, genel ev tuvalet, hapishane vs. yapanların.
Kiliseye hürmetlerinden. Günümüzdeki Ayasofyayı müze yapmak isteyenlerin.
Altılı artılı masalar. Televizyonlarda istanbulda avukat bürosunda gördük Satın alınmış insanlar.  Balya balya paralar. Kendilerinin ifşasında. Övdükleri partiler ittifaklar falan.  
Oyununa gelip. Saf aldanmış, ahmaklar bir tarafa bırakırsak. 
Gidişat belli. Alternatif te göstermiyorlar. Hissiyat. 
Alternatif denilen şey 
Yokluk ölüm, gözyaşı, katliam, yıkım.
 
Ya yıkıma rıza. Ya da.Yeniden kurtuluş mücadelesi. Bedeli hayalin ötesinde ağır sıkıntılı onursuz hayata. 
Ya da birlik beraberlik içinde. Nimetiyle  külfetiyle payına düşenler. Sabrederek. Dünyalık sa dünya için. İman merkezli Müslümanlıksa, müslümanca. Fakiriyle zenginiyle onurlu, uyumlu bir hayat. Her alan ve şart ta İman ve cihat. 
 
Bu durumda bir şeye dikkat etmek lazım.
Hırsızlık haram. Aile ahlak  iffet namus gibi kavramları İslami kavramlardır. Müslümanları ilgilendirir. 
Bunun dışındakiler. Bu kavramları öğrenmek gözlemek ićin bakabilir. 
 
Bir laiğin, sekulerin, teröristin. Hırsız , namussuz, adalet gibi kullandığı lafların bir değeri yoktur. Çünkü onların bu kavramlarla ilgili tanımlamaları net değil. Müslümanlarının duygularını kullanarak. Òz eleştirilerinin. Daha iyi olma çabalarının manipülasyonu. İslami kavramların müslümanlar arasında saptırmak. Zihin bulandırmalar, zaaflar kullanılarak fitne çıkarmak. Önceliklerini farklılaştırmak. Pireyi deve yaptırmak. Sonrada. Onlara,  sizden adam olmaz. Biz laik sekülerler sizi idare etmemiz lazım demelerinin gizli yöntemidir. Eksiğimiz göstererek Müslümanı değersizleştirme. Ona hükmetme çabası. Sanki kendisinde bir değer varmış gibi. Tavırlara fırsat vermemek se ayrıı koni. 
 
Laiğin sekülerin haramı helali. Namusu iffeti olmaz. İslami kavramlar onları ilgilendirmez. Onlar kendi kavramlarını kendi etik anlayışlarını konuşsunlar. Kendi adalet anlayışlarını bir tanımını önce yapsınlar bir görelim. 
Herzaman değişirler, değiştirirler, değiştirdiler.  Kendi helvalarıyla yaptığı putları. Yine kendileri acıkınca yedikleri kavram ve kanunlarının bir netleştirsinler. Dürüst olup. Müslümanların kavramını  müslümanları aldatmak için kullanmasınlar. Muslümanlar sa kullandırtmasın tabi. 
 
İdareden adalete hukuğa.
Ekonomiden sosyal hayata.
İbadetten tasavvufa zühte.
Sanattan edebiyata cehde, hayra gayrete..
Her alandaki bütünleşmesini sağlayıp.
 
Kavram kargaşasını. Küfürbaz, yalancı, iftiracı zalim seküler, laik, narsist hümanistlerin.
Küfür tek millet ne menem grup, oluşumların. 
Felsefe, dúşünce. ... izmler vs lerin elinden kurtarmak. 
Müslüman hayatını.
Kavram, inanç yansımalarını netleştirmek lazım. 
 
Haset, kindar, haris fitnecilere münafıkların laik ve seküler. İslam müslüman düşmanı kafaların. Müslüman mış gibi konuşmalarına fesatlıklarına fitnelerine müsade etmemek lazım. Bizim gayrı muslimle ilgili bir sorunumuz yok. Adalet çerçevesinde birlikte yaşayabiliriz. 
 
Haddi aşmış. Gayrı müslümin muslümanla uğraşan. Ona değişk yöntemlerle saldıran. Onu horlayan yalnızlaştıran. Dışlayan ötekileştiren. Sosyal hayattan soyutlayan. Malına göz koyduğundan. Müslümanın  alın teri ile kazancına hırsızlık diyen. Dünyacılıkla suçlayan. Dünyanın kullanımını kendine hak sayan. Malına canına. LGBT ile ailesine, iffetini namusuna göz koyan. Muslümanla uğraşan. Kalemiyle konuşmasıyla kılıcıyla Müslümana saldıran. Gayrı müslimin gavurlaşmış kısmıyla sorunumuz var. 
 
Bu gavurlaşmışlarla kısasa kısas mucade etmek lazım. Ağızlarında yavan yapmacık duran. Saldırı amaçlı kullandıkları dini Kavram ve ilkelerimizi onlara kullandırtmamak lazım. 
 
Doğaçlama irticalen gelişmeler doğrultusunda yazılmış bir hissiyat yazı. Zihinden dökülenler düzenlemeden paylaşım. Zaman hızlı akıyor. Ne söylemek lazımsa hız dünyasında hemen söylemek lazım babından.
 
Devletler bile kararlarını günlük hatta saatlik verir oldular.  Mealen anlık sapma değil hafiften durmak bile yok olmamıza seben olur diyen Reis Recep Tayyip Erdoğan'ı  burada hatırlamak lazım. 
 
Yedi düvelin saldırdığı bu günlerde. Dünyada yeni yüzyılların Temellerinin atıldığı savaşların yaşandığı bu günlerde. Elini zayıflatmamak. Dediği gibi diklenmeden dik durmasına destek olmak. Hele istikrarın gitmesine. Hele bir de şunu deneyelim gibi ahmeklıklara düşmemek lazım. Düşman okları kime gidiyorsa okun gittiği yeri savunmak lazım. İman ahlak, memleket millet. Gerisi teferruat. 
 
Mehmet Ali Turhal
25 Mart 2024
Serdivan/SAKARYA