POP STAR İZMİRDE | POP STAR İZMİRDE

POP STAR İZMİRDE

 POP STAR İZMİRDE

    Nasreddin hocaya rahmet.

Biraz mizah biraz izah derken.

    Bir haber Türkiye çalkalanıyor.

Pop star İzmirde

    Hasan Tahsin şehidin. Ne yazık ki hem de hem de. Yunana ilk kurşun sıktığı yerde. Üstelik İzmirin kurtuluş kutlaması gününde.

    Bir yerlerde  yazdılar söylediler.

Pop star İzmirde kendinden geçmiş kalabalıkların önünde

Canlı performans gösteremedi pleybek yaptı dediler.

    İzmir takribi yüzyıl önce

Yunan çizmesi altında eziliyor.

Yanıyor. Kurtuluş mücadelesi veriyordu. Kazanıldı tabi de.

Bu zafer kime karşı kazanıldı.

Söylenemedi, söylenmesi

Pleybek olduğundan maksat mı hasıl olmadı. Yunan denildide pleybekte olsa  pop star gürültüsünden duyulmadı mı pek anlaşılmadı.

    Söylenenler tunç irade hiç Yunan demedi. Atasını da kullanarak pop starın arkasına saklanarak ta hazır kalabalık kendinden geçmişken ecdada sayıp söyleyeyim mi dedi. Nasılsa Yunan burada değil yerine Yunan kini yönlendirmesi içimizden birilerine kinlerini yönlendireyim mi. Bu milletin birilerini birilerine karşı kinlendireyim mi dedi. Bilen biliyordur tabi de. Planlımıydı spontanemi idi. Lafın gelişimi söyledi.  Taammüden nutuk mu etti iyi bakmak lazım da.

    Köylü gençler eğlenecekler. Canlı müzik yok. Söylemeyi bilen de yok. Bir teyp alır çalarlar.

Eğlenirler oynarlar.

    İzmirde bir pop star büyük reklam duyurular heveslenmesinde. Gençler eğlenecek tabi bayağıda  kalabalıklaşmışlar. İzmirin kurtuluşu bilinciylemi toplanmışlar, pop star heyecanına mı kapılmışlar pek te belli olmuyor coşuyorlar.

İzmir kurtulmuş çağ atlamışlar.

Pleybekle pop star güya kutlama yapmışlar. Köyden gençker diyor ki. Bu kutlamayı köyde onlardan daha iyi yapardık hem de bu kadar masraf etmeden daha güzel eğlenir oynardık demiş hiciv etmişler tabi. Köyde nerede toplasınlar bu kadar pleybekle de olsa kalabalığı.

    Kamalistler kamalistlik tutmayınca kemaller kamalist olmayınca eh ne yapalım biz de kemalist olalım demişler. De.

    Eskiden hip hopçular popçular kemalistlere gider ne söyleyelim nerde söyleyelim ne yapalım derler yönlendirilirlerdi. Görevlendirilirlerdi.

Bugün kemalistler pop starlara gidiyor. Çanlısını da bulamayınca çağı geçse de eskide de, suyunun suyu işte pleybek yapan bir pop star bulup onun topladığı kalabalığın arkasına saklanarak konuşuyorlar.

    Köylü gençler görünüşe göre haklı tabi. Hiç değilse açık sakin ortamda nede olsa tertemiz havayı teneffüs ederek eğleniyorlar.

    İzmirde olup gecekondu köy görünümünde körfezinde mayıs kokan havasını teneffüs ederek yapmıyorlar. Kendilerini de biliyorlar tabi. Moderniz  çağdaşsız asriyiz. Diye de maytap geçiyorlar.

    Çok büyük bilimsel çalışmalar yaptık. Lâik sistemde gericilik yapmadık. Şık moderniz havasında falan da. Ne yaptınız gece kondu görünümlü yoluyla barınması şehiŕ planlaması güzelim denizine boka bulmasıyla bir izmir yarattılar.

İzmirin dağlarında çiçekler açardı. Şimdi hüzünlü, üzğün. Hayat bu insan her zaman aynı halde olmuyor işte. Başa bazen istenmeyen şeylerde geliyor.

    Mayıs böceği kendi dünyasında yuvarladığı mayıslarla çok büyük işi yapar dünyayı idare ettiğini sanırmış. O böceğin fıtratı bu yaratılışı gereği yaptığı işte doğru da. Sen İzmirlisin kardeşim yüz yıl sonra gelinen yer. Ecdadına söylenen fikri iflasla Yunan aşkı, kokan körfez mi olmalı.

    Ne oldum değil ne olacağım demeli tabi.

Kamalizmden kemalizme. Oradan da pleybekle pop star gölgesine inmemeli.

Milletin önüne bir fikir bir proje bir ideal umut sunmalı.

Gelinen yer çürümüşlük kokmuşluk. Eskimiş pleybek pop star arkasında saklanıp oradan sinsi fırsatçılıkla güya tunçtan nutuk atmamalı. Yunan mitolojisi tanrılarını heykellerini yapmamalı.

    Yazık oluyor bu gençlere ülkemin güzel insanlarına. İYİ tükeniyor SAADET kalmamış. DEVA ne der bilmem ama

Yazık oluyor hırs, heva, haset. Üzülüyoruz GELECEK'lerine.

 

    Güzel ülkemin güzel insanları.

Biliyorum sosyal medya furyası. Farklı yeni tanışılan ortamlar dünyalar, boş işler işte.

Yeni heyecanlar yalanlar manipülasyonlar hazlar hevesler de.

    Görüyorsunuz işte anlık zevkler genelde çok pahalıya mal oluyor. Sıkıntılar oluşturuyor hayat heder oluyor. Çok üzücü sonuçlar üretiyor.

    Osmanlı bu aldatmaca ile yıkıldı. Yineden küllerinden milli mücadele etme imkanı bulduk. Ne mücadeleler ne gaziler ne şehitler. Yoklukla kanla imanla vatanı kurtardık. Rejimler sistemler, dün neydi  bugün ne yarın ne olur. Buğün bu oldu yarın şu olur. Yönetimler hükümetler değişır. Bugün şarlar gereği cumhuriyet olduk. Bağımsız bir devlet kurduk. Bir devletimiz yaşayabileceğiniz bir vatanımız oldu. Elhamdülillah.

    Bize düşen iman ilkelerimizle buna uygun örf adet ve annelerimizle. Tüm milli değerlerimizle, çağın şartlarına uygun. Vatanımızı korumak devletimizi organize etmek. Súrekli değişerek geliştirmek. Refaha kavuşturmak adaletiyle ekonomisiyle idealleriyle teno festiyle vs. dünya lideri yapmaktır.

    Görüyorsunuz İzmirin halini güya tunç fikir. Kokuşmuş ortam, pleybek pop starla sarhoşluk yaşayan bir kalabalıklar. İzmir mahzun sizi bekliyor. El atmanızı istiyor.

    Bunlar bizim insanlarımız.

İman yükü milli değer yükü yüklenmiş dava insanları. Yükünüz ağır değeri paha biçilmez. Görüyorsunuz bunlarda yaralandı mı? Yorgun tükenmiş bitmiş çürümüş mü diyelim bizim insanlarımız. Bunları bırakıp yarı yolda bitkin yokluklarına terk edemeyiz.

Biliyorum yükümüz ağır ama az kaldı. 2023 belki dönüm noktası. Bu vatandaşlarıda omuzlamalı yüklenmeliyiz.

Yokluklarına tükenmişliklerine terk edemeyiz.

    Nüfusumuz seksenbeş milyon dünya nüfusu sekiz buçuk milyar dersek. Dünya liderliğini de hedeflemiş dünyada bizi beklerken. Her birine ihtiyacımız var. Kendileri değerlerıni bilmiyor olsada bizim için değerliler ve liyakatlandırarak layık olan yerlerde hizmetlerine ihtiyaç var.

    İzmir, İstanbul, Ankara... sizi bekliyor. Türkiye sizi bekliyor. Dünya sizi bekliyor.

Dik duracağız dinlenmeyeceğiz diyen bir lider.

Rüzgâr senden yana. Umutlar beklentiler senden yana.

Mücahidem, mücahidim. Sevdamız aşkımız büyük. Yük ağır. Sorumluluk bilincimiz yüksek. Her birimiz bir dağ, bir orman, bir deniz bir volkan. Davamız zor, hassas, büyük.

Her birimiz Allah kulu halifeleriz.

    Karınca karnı deşmeyiz. Keçi, camız, boğa, deve kurban ederiz.

Arzumuz irademiz şaşmaz.

Az yük yüklenmek te bize yakışmaz.

 

Mehmet Ali TURHAL

16 Eylül 2022 / SAKARYA