E | Seriyyeden operasyona; gazadan savaşa...

Seriyyeden operasyona; gazadan savaşa...

 Seriyyeden operasyona; gazadan savaşa...

 
Darıca geçmiş bir gün güzelliği, bereketi.
Arap salih efsanesi, hedef göstermesi. Tarih önemli. Tarihten faydalanıp âhire yürüyebilmek daha önemli dedi de bunun için bir ömür gerekli tabi. Elde neyse. Bir yerden başlamak, kendi çapımızda faydalanmak lazım. Bir iki tarihî kavram üzerinden yaparsak. Seriyyeden, operasyona; gazadan savaşa kavramlarına küçücük bir göz atarsak. 
 
Seriyye, akıncı birliği. Akıncı demişken, bir parantez. Geçen aylarda akıncı damarı kabarmış Sakarya'da. Yarım kalan akıncı seferini ikmâl için gelmiş, bir meşale yakmış. Ahmet Tanrıverdi beyi Sakarya ikmal ziyaretinde ağırladı. Kermesleriyle IHH'yı ve daha vatandaşlar olarak görmediğimiz belki daha niceleri. Durumdan vazife gayret emekler. Parantezi kapatalım.
 
Akıncı, hak dava uğruna oluşan ordunun görevlendirdiği görevi bir grup akıncı birlik olarak icra. Buradan şehitlerine rahmet. Filistin, Suriye, Irak, yemen, vs. Halihazır akıncı mücahitlere seferiniz mübarek olsun deyip.
 
Operasyona, belli bir gayenin gerçekleştirilmesi için belirlenmiş usulle yapılan iş, ameliyat.
 
Gaza, Allah yolunda din düşmanlarıyla yapılan muharebe, İslamiyet uğruna harb. Allah muzaffer etsin, mübarek etsin diyelim.
 
Savaş, iki taraf arasında meydana gelen silahlı vuruşma, baskın, savunma, hile, topyekün vuruşma.
 
Seriyye, gaza, Müslümanın imanından kaynaklanan İslâm ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirdiği eylem, operasyon, savaş kavramında. 
Gayri müslim tarafın, gavurlaşmışının da gerçekleştirdiği bir mücadele.
 
Günümüzde bu kavramlar çoğunluk tarafından netleşmemiş ve birbirine karıştırılarak kullanılmaktadır. Mesela, savaşa, ya şehit ya gazi diyerek; düğüne gider gibi kızıl elmaya yürüyen, mehmetçik, Türk askerine. Gazanız mübarek olsun diyoruz. Ama seriye yerine haberlerde Afrin Operasyonu diyoruz. Aslında Irakta Pençe Kilit. Suriye'de Zeytin Dalı Afrin seriyyelerine operasyon dediğimiz gibi. 
Gazze'de de seçilmiş Hamas hükümetinin yazılanlara göre kendine yapılacak baskını önceden ekarte etmek ön almak için bir seriyyeyle cevap vermesi, şaşırmış siyonist iktidarın aşırı korkaklığı, kudurmuş sınırsız katle, soykırıma dönüştürüp ne yaptığını bilmez hali, yanında siyonistlerin holokostu...
Hamas terör örgütü ise operasyon yapması gerekirken savaş demeleri.
Yani Hamas seçim kazanmış bir devletin hükümeti o zaman. Türkiye'den birileri de izan kaybı mı emir kulu mu Hamas'a terör örgütü diyor, İsrail savaş diyor, devlet diyor... Buradan birileri ne dediğini bilmeyen İsrail'e devlet,  Filistin'de Hamas'a terör ögütü diyor. Kraldan fazla kralcı. Böyleleri de var malesef. Kavramlar karman çorman. Vahiy kavramlarıyla , seküler lâik kavramlarını ayrıştırmak, çıkış ve davranış kalıplarını belirlemek lazım. Gaye ve uygulamalarını netleştirmek. Kim ne diyor, ne istiyor, bilmek lazım. Gavur bulanık suda Müslüman avlıyor. Bulanık suyu bir durulaştırmak lazım. Kolay mı bizden istemesi? Kolay da sorumlular açısından. Vatandaşız işte; söylem, destek bizden diyerek. Kolaylıklar diliyoruz. 
 
Bir sefere çıkmış, yener yenilir. Zaferi yenilgiyi verecek Rabb'imiz. Bizler seferi fiili hâl ile veya duayla da olsa desteklemeliyiz. Bir başka konu.
 
Hamas terör örgütü ise örgüte de savaş değil operasyon yapılırsa neden siyonist iktidar savaş diyor? Hamas terör örgütü ise ABD, AB ve itifakları birlikteliği kime savaş ilan ettiler, Türkiye'ye mi, İslam dünyasına mı?  Öyle ise Türkiye'deki iş birlikçileri mi ne diyelim bilemedim. Hamas'a terör ögütü dedilerse savaş kime karşı ilan edildiğini düşünüyorlar. Yoksa bu bir perdeleme ve İslâm alemi ve Türkiye'nin kendi tedbirini almasın diye.
Cambaza bak cambaza, oyun mu oynuyorlar. Ön almayı, savunma sanayi vb. konularda tedbir almayı, fedakârane çaba ile yaptığımız savunma ve iç birliğimizi bu tavırlarla engellemeyi mi düşünüyor? Siyonizme, batı soykırım işgalcilerine beşinci kol faaliyeti mi gerçekleştiriyorlar? Selahattin Demirtaş, Osman Kavala'ya selam. Savunma sanayi kurumlarına, sihalara tabi dokunacağız demeler. 
 
Su uyur düşman uyumaz. Düşman çevrelemiş, Gazze Operasyonuna ilave savaş ilan etmiş iken bu savaş ilanını gizlemek, Hamas savunmasını suçlamak ve düşmanı görmemek veya sorumsuz, sonuçsuz laf ebelikleri ile mücedeleyi, savunma çabalarını önemsiz göstererek ülkemizi gavura peşkeş çekmek mi isteniyor?
 
Dünyanın bu kriz döneminde ülkemizdeki krizi olduğundan büyük gösterip devleti zâfa düşürüp idarecilerin ve halkın moral değerlerini sıfırlamak, ülkemize saldırının büyüklüğünü, tehlikenin büyüklügünü görmeden pireyi deve yapıp dahilde lüzümsuz krizler üreterek ihanet girişminde mi bulunmaktadırlar?
 
Terör örgütlerine terör örgütü diyemeyenlerle ittifak, altılı masalarla alınmış, beş benzemezin belediyelerinde bir sürü şaibe ve geri gidiş, kalkınma ve hizmete köstek; depremden konuta, metrodan kültüre geri gidiş. Güya al bitini vur ötekine. Parti başkanı degiştirmek, zihniyet değil laik seküler ve batı mankurt kafa, ülkesine yabancı zihniyetin devamı, kurmaca oluşum. Ne yapmak isteniyor, Bununla ilhili bir tedbir zamanı gelmedi mi? 
 
Biz vatandaşa söylemek kolay tabi. Elbette sorumlularımız düşünüyordur. Zorluğunu görüyor, kolaylıklar diliyor, Filistin'deki soykırımı, Irak'taki, Suriye'deki, Yemen'deki, Somali'deki Nijerya'daki vs. terör örgütlerini telin ediyor, arkasındaki tüm şer güçlerini lanetliyoruz.
 
Mehmet Ali Turhal
12 Kasım 2023
Serdivan/SAKARYA