BİR KERMESE ŞAHİTLİK | BİR KERMESE ŞAHİTLİK

BİR KERMESE ŞAHİTLİK

BİR KERMESE ŞAHİTLİK

İyi bir gaye için yardım, destek vermek amacıyla. Çeşitli el işi ve emek ürünü malzemelerin satışa çıkarıldığı bir faaliyet.

Kermes güzel bir faaliyet.

Kötüye kullananlar var mı olabilir mi. Tabi de.

Biz güzel bir gaye için yapılmış bir kermese şahitlikten bahsedeceğiz.

Depremzedelere ve yetimlere destek adına düzenlenmiş güzel bir etkinlik. Adapazarı’nda güzel bir güne şahit olma mutluluğunu yaşadığımız kermese davet edilişimize memnuniyetimizi ifade ile bir kenara koyalım.

Dünya emperyalistlerinin içerden ve dışardan ülkemize. Seçimleri fırsat bilerek. Seçim vasıtası ve sonuçlarıyla. Yedi düvelden saldırırcasına yaşandığı bu günlerde başka bir işin mi yoktu da kermese gittin gibi bir soruda akla gelebilir. Haklılık payı da var elbet.

Kinden nefretten gözü dönmüş. Güvenliğimiz, bağımsızlığımız için bin bir emekle oluşturulan.

Savunma sanayimize dokunmak, akamete uğratmak istemelerini görüyoruz.

Ekonomimize saldırıp milletin aklını karıştırıp. Cambaza bak marifetiyle. Tamtakır ve borçla bıraktıkları hazinemizin. Şimdi. Hali hazırda,

Merkez bankasında ak akçe kara gün anlayışı. Ne zorluklarla biriktirdiğimiz. Gerekli yerlerde ve zamanında kullanmak üzere hazine birikimlerimizi.

Kar eder hale gelen kurumlarımıza. Daha önce batırma ve çökmek şeklinde yaptıkları gibi. Yapmak istediklerinin de farkındayız.

LGBT gibi anlayışlarla toplum yaşam kalitesini fesada uğratacak çalışmalarında farkındayız.

İstemezük, hesap soracağız.  180 derece değiştireceğiz yani yıkacağız yok edeceğiz anlayışı. Soğan patates ekonomi gibi söylemlerle kafa karıştırarak geleceğimize çökmek istemelerinin. Yapılan alt yapı çalışmalarını getireceği bereketini zehir etmek istediklerinin de. Hasetlerinden kinlerinden, butunden soluduklarının, çatladıklarının da farkındayız

Zillet, illet ittifakı diye söylenen oluşumun. Özellikle sosyal medyada nice nice algı faaliyetlerinin de farkındayız.

Her bir ailenin. Zengin fakir konumu ne olursa olsun. Kendince bir derdinin olduğunun da farkındayız.

Bütün bu dertler varken. Bunları göz ardı etmeden de.

Hayat bir şekilde devam ediyor. Depremzedeler,  yetimler vs. Bir hayat var.

Özgür yaşadığımız güzel ülkemizde her alanda hizmeti aksatmadan. Hali hazırdaki istikrarı bozmadan bir mücadele vermek gerekiyor.

Tankların arasından rahatça geçerek. Tıraşı olup. Terlikleri giyip. Kahve keyfiyle 15 Temmuz darbesini TV den izleme rahatlığını da yaşayamayız. Üstelik tankın üzerine darbe olsa ilk ben çıkarım denmesine rağmen. Darbeye destekler gibi. Tarafsız nemelazımcılık anlayışıyla. Hatta oy kullanmak gibi bir anlayışla da destek olamayız. Memleketimizin geleceğine ipotek koyanları görmemezlikten gelemeyiz.

Bütün bunlara rağmen. Bir nefes almak. Dinlenmek. Dostlarla birlikte güzel yürekli. İman eri hanımefendileri beyefendileri görmek. Moral depolamak. Güzelliklere şahit olmak bize iyi geldi.

İyilik yüklü. İyiliğe gönüllü.

İmanlı güzel insanlar.

Kermese el emekleri örgüleriyle, yemekleriyle katılan. Elimden bu geliyor deyip bununla rabbinin rızasını kazanmaya uğraşan. Kermese katkı veren yüce gönüllü yurdumun mümtaz kadınları. Sizleri heyecanla azimle. Rızayı ilahi gayretlerinize şahit olmak kadar büyük güzel duygular yaşattığınız için. Teşekkürler.

Kermese katkı adına. Esnafın sanayicinin. Tekstil firmalarından gıda satıcısı ve üreticilerine kadar. Bizimde çorbada bir tuzumuz olsun diyen. Karınca kararınca katkı veren güzel insanlar.

Teşekkürler.

Biz üretemesek de. Deprem bölgesinde. Yurdumun herhangi bir yerinde yetimin yanında olamayıp. Saçlarını okşayamıyor olsak da. Burada bu kermeste hizmet ederek katkı vermek istiyoruz diyen yüce gönüllü. Hayır bereket talibi insanlar.

Teşekkürler.

Davete icabet edip. İhtiyaç görme gayes ide olsa. Ben kermesten alacağım. Hiç değilse böyle katkım olsun diyenler.

İhtitacın yanında. Aileme, eşime, komşuma, dostuma veririm. Üçer beşer alıp. İyilik üzerine iyilik üretirim. İyiliğe katkı yanında dostlarla görüşür halleşir dertleşir güzellikleri sıkıntıları paylaşır. Güzel bir hayır ortamında güzel insanlarla bulunmanın hazzını yaşarım diyen değerli. Davetli davetsiz katılımcı yüce gönüllüler.

Teşekkürler.

Herhangi bir şey almadan nakitle yardım olamaz mıydı da denilebilir.

Olabilirdi tabi. Bin bir lezzetli gıdalar meyveler var. Her gün atmut. Şeftali olmuyor. Bazen insan limon, sarımsak, bal istiyor.

Hayrında çok çeşitli halleri var. Sağ elin verdiğini sol elin görmediği halleri gibi. Bazen iyiliğin reklam edilmesi örneklik olması gerektiği gibi. Bazen de her halde insanın katılabildiği orta yol diyebileceğimiz hayır etkinliği kermes gibi.

Bugün kermes gibi bir hayır balının şahitliğini yaptık.

Kermes etkinliğinin heyecanı ve gayeliğini derinden duyan. Bakışında duruşunda yürüşünde hissettiğimiz. Organize eden. Misafirperver iman eri yüce gönüllü güzel insan. Kıymetli hocamız. Başkan Üzeyir Cesur'a

Etkinlikteki gayreti ve misafirperverliğiyle müstesna bir yer almış olan eşleri hanımefendi ve çocuklarının şahsında.

Tedarik

Organizasyon

Davetli davetsiz tüm katılımcılardan herkese

Teşekkürler.

Güzel bir hayır işi şahitliği.

Kermes şahitliği yaşadık.

Kermese hayra ne katkısı olur bilmeyiz ama iyiliğin çoğalması örnellik babından paylaştık.

İyi ki hayra dönük böyle kermesler düzenleyenler katılanlar var. Memnuniyet dilek ve daha daha nicelerine dualarımızla. Teşekkürlerimizle,

Elhamdülillah.

 

Mehmet Ali TURHAL

01Nisan 2023 / SAKARYA

 

 

Hayrat Yardım.

29-30 Nisan 2023. Orta mahalle. Tozlu cami yanı. Sakarya.