"KONYA ÜLKE" NE ÜLKEYMİŞ | "KONYA ÜLKE" NE ÜLKEYMİŞ

"KONYA ÜLKE" NE ÜLKEYMİŞ

 "KONYA ÜLKE" NE ÜLKEYMİŞ.

Gündem işte biraz mizah yapalım demişler. İşe girişmişler. Peşinen hata edersek af ola. Mizah işte diyerek.

Sayın KK pratik akıl saplaması" Konya Ülke" kavramı. İleri düzey zihin ürünü. Düşünce derinliği olan bu fikri üretimi dikkatle izliyoruz. Sonunu çok merak ediyoruz.

Konya Ülkesinin güya Sakarya Başkonsolosu Mehmet Ali Turhal. Olarak Anlıyor. Merakla gözlüyor. Gelişmeleri hayretle takip ediyoruz.

Zekâsını mı, gafını mı,  supluminal mesajını mı. Bizim gibi insanların anlayamayacağı bir yerlere işaret göndermemi, deyip.

Sonraya bırakalım.

Yakın çalışma arkadaşlarından. Beğendiği takdir ettiği Yunana Atina’ya selam çakan.

Tincu Koyer'in tanıttığı İzmir bayrağıyla yan yana olacak şekilde. Güya daha göremediğimiz ama olmayan pasaportundan tahmin ettiğimiz. Konya ülke bayrağını. Kıymetli mücevherattan yapılmış bezemeyle. Ana gövde paslanmaz elmastan imal edilmiş. Nadide Anıt olarak heykeltıraşlara büyük fedakârlıklarla yaptırdık. Büyük bilim, bilgi, sanat ve emek ürünü bir eser. Tasarımı LGBT gibi birçok yapıdan ödül aldı. Gece kulübü ve barlarda ilgiyle, beğeniyle izlendi.

Sanatçılar her durumda atıklı da olsa. Körfez altı asitli suya dayanabilecek sağlam ve cazip bir eser yaptılar. Körfezinin. oklu ve keskin kokulu halinde bile. Dikkat çekici bir görsele sahip.  İki ülke bayrağını birlikte. .ok kokulu İzmir Körfez altı heykeli olarak törenle gönderiyoruz.  Açılışta duasını Kemel Karartmaoğlu beyefendi İYİ dilekleriyle, güçlü performansıyla yapacaklardır. Memleketin GELECEĞİNDE birçok sorununa DEVA olacaktır.

Maskeleriyle ünlü Sakarya konsolosluğumuz. Körfez altına indirip. İtina ile yerleştirilen eseri görmek isteyenlere. Bu maskeler bedava olarak verilecek. Dalış ücreti bilahare bildirilecektir. Turizmimiz adına eğlenceli günler. Çok kazançlı paralar.

Bunun gibi daha nice fikirler ve ürünler kıymetli vatandaşlarımızla buluşturacaktır. Bundan herkes emin olsun.

Dünyaya bu İzmir körfezi ve heykeli tanıtılacak. Konya ülkesinin Sakarya konsolosluğu olarak her türlü desteği vereceğiz.

Göreceksiniz ..oku yerim yine de oyumu veririm diyen meraklıları. Hayranlıklarının sonucu olarak, kendileri dünyaya yayacaklardır. Reklam masrafına bile gerek kalmayacak. Bu ülkelere ne ülkeymiş be dedirteceklerdir. .ok kokulu körfez farklı konsept. Farklı bir değer olarak görecekler. Bu ülkeler dünya üzerinde yıldız gibi parlayacaktır.

Tanıtımı çok planlı yapılmalı. Algı çalışmalarına dikkat edilmelidir. Hacı kokusu gibi kokular asla yakınına yaklaştırılmamalıdır. Vatandaştan uzak tutulmalı. Gözünün açılmasına ve burnunun güzel koku ile temasına müsaade edilmemelidir. Yoksa bütün bu algı çalışmaları boşa gider.

Hayranlarının tekrar tekrar ziyaretleri sağlanmalı. Keskin kokulu körfez dalışları geleneksel olmalı. Sarhoşluk nasıl alışkanlık ve bağımlılık haline geliyorsa. Buda öyle. Vazgeçilemeyen alışkanlık haline getirilmelidir.

Konya ülkesi Sakarya başkonsolosu olarak bu konuda büyük gayretler göstermekteyiz.  Sayın KK nun bu kıymetli görüsünü en iyi şekilde değerlendirilmeli. Vay be. Ne hizmet ama dedirtmeliyiz.

Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. 

Daha Hakkâri, kayyum, özerklik. Çorum ülkesi gibi mevzulara değinemedik. "Güneydoğunun incisi Mersin" vs.vs. Bir dahaki sefere. Haw, Çav, bay.

Bay bay.

Hiç merak etmeyin.

Her şey güzel olacak.

Geliyor gelmekte olan.

 

Mehmet Ali TURHAL

4 Nisan 2023 / SAKARYA