ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI22. VEFA VE KARDEŞLİK TRABZON BULUŞMASI | ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI22. VEFA VE KARDEŞLİK TRABZON BULUŞMASI

ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI22. VEFA VE KARDEŞLİK TRABZON BULUŞMASI

 ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI MTTB CAMİASI

           22. VEFA VE KARDEŞLİK TRABZON BULUŞMASI

26 Ağustos 2023 Cumartesi Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Camiası 22. Vefa ve Kardeşlik Trabzon Buluşması

Karadeniz Teknik Üniversitesi Salonunda saat 10:00’da Başkanımız Salih Akverdi’nin açılış konuşmasıyla başladı.

Aynı gün öğleden sonra Salih Akverdi’nin yönetiminde; “ GELECEK NESLİN İNŞASI” konulu oturuma geçildi. Konuşmacılar; Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Prof.Dr. Nurullah Genç, Gazeteci Yazar Necmettin Şahinler ve iş adamı İlyas Edip Sevinç.

 Konuşmacılar özetle şu hususlar üzerinde durdular:

1- Özlediğimiz nesil, milli ve manevi değerlerine sahip olmalıdırlar.

2- Yeni nesil çok okumalıdır.

3- Mazi-Hal ve İstikbal bu üç kavramın bizim için ne ifade ettiğini derinliğine bilmeliyiz. Zira geçmişi anlamadan geleceğimizi çözümlememiz mümkün değildir. İnsanımızı mankutlaştıran, köleleştiren “küresel kültürün esaretinden, gönüllü kölelikten” kurtulup; özümüzü, medeniyet değerlerimizi anlamamız ve hayat tarzına dönüştürmekle mümkün olacaktır.

4- Zulmün karanlığını delip geçmek için “Tarık Yıldızı” olmak gerekir. Aksi halde vahyin yıldızı sönerse evdeki “Lamba gibi” oluruz. Ve nihayet öylede olduk.

Öyleyse önce kendimizi, sonra çocuklarımızı, gençlerimizi İnşâ edeceğiz. Bu iş aile ve eğitim işbirliği ile mümkündür.

5- Cumhuriyeti kuranlar dediler ki: “Osmanlı bir kabile devleti idi. Cumhuriyet kısa zamanda büyük işler başaracaktır.” Almanya savaştan yerle bir edilmiş olarak çıktı. Almanya’nın geldiği nokta ile Türkiye’yi mukayese ettiğimizde ne durumda olduğumuzu ve neler başardığımızı görmekteyiz.” Uçak sanayisini başlatanlar yerle bir edildi. Daha düne kadar “sanayileşme alanında, sivil sanayileşme alanında dışa bağımlı ve korkunç bir durumdaydık. Bugün gelinen noktada %80 oranında yerli sanayiye sahip olduk.

Malesef dün gençlerimizin önemli bir kesiminin adeta bir ilah gibi gördüğü Marks ve Engels sömürünün, kapitalizmin sözcüsü oldukları gözden ırak tutuldu.

Marks: “Batı’nın Asya, Ortadoğu ve Afrika coğrafyasını işgali onlara “medeniyet kapısını açacaktır,” demesini bile görmezden geldik.

Peki sonuç; İşgal, kan, göz yaşı, talan, sürgün ve zenginlik kaynaklarına el koyma !..

Bu coğrafyanın insanı batının kölelik düzenini anlamadan sorgulamadan özgürleşemeyecek, emperyalizme kul - köle olmaya devam edeceklerdir.

Bunun için inancımızla, medeniyet değerlerimizle tekrar buluşacağız. Onurlu, İzzet ve şeref dolu bir hayata tekrar merhaba diyeceğiz.

  27 Ağustos 2023 Pazar günü Trabzon’daki değerli mensuplarımızın tertip ettiği buluşma Erdoğdu Potanik Park’da serbest kürsü ve ikramla devam etti. Ardından Ayasofya Camiinde öğle namazını eda ettik. Karadeniz’in incisi, Sultanlar şehri Trabzon’u Poztepe’den izlemek imkanını bulduk. Ali Şükrü Efendi’nin ruhaniyetin Fatiha okuduk. Ruhu şâd menzili mübarek olsun.

  Ülkemizin dört bir yanından akın akın gelen kardeşlerimize selam olsun.

Başta Trabzon’da ki tertip heyeti olmak üzere; Balkan’ımız Salih Akverdi’ye, Muhammet Karaosmanoğlu’na, Orhan Aslan’a ve Ahmet Said kardeşlerimize emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunarız.

  Her zaman desteğini yanımızda gördüğümüz Fatih Belediye Balkan’ımız Sayın M. Ergün Turan Bey’e teşekkür ve saygılarımızı sunarız.

Bir sonraki toplantıda tekrar buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olunuz. 03/09/2023

                                                                                                                          Mehmet Doğan