ERZURUM Atattürk Üniversitesi Mezunları MTTB platformu 2016 SİVAS buluşması | 2016 SİVAS BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.Söke)

2016 SİVAS BULUŞMASI ANALİZLERİ (M.Söke)

2016 Sivas Buluşması

Atattürk Üniversitesi Mezunları MTTB platformu 2016 Sivas toplantısi 23-24 Temmuz Cumartesi ve pazar günleri Sivas Fidan yazıcıoğlu Kültür merkezinde yapıildı
Erzurum Mezunları M.T.T.B. Platformunun her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel Mezunlar buluşmasının 16. sı 23-24 Temmuz 2016 tarihinde Sivas’ta yaklaşık 250 Mezun arkadaşın aileleri ile birlikte takribi toplam 400 kişinin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. Buluşmanın ev sahipliğini Sivas İSLAMDER (islami Düşünce ve Kardeşlik Derneği) İstişare Kurulu başkanı Abdullah GENÇ yaparken, Sponsorluğunu Valilik, Sivas belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Şarkışla Belediye Başkanlığı tarafından üstlenilerek, süper bir Organize ile gerçekleştirildi.
Bu güzel tabloya imza atan, Tertip heyeti başkanı; Abdullah GENÇ’e, Sivas Valisi Davut GÜL Beye, Genç ve dinamik Vali yardımcısı Salih AYHAN beye, Sivas Belediye başkanı Sami AYDIN beye, Belediye Başkan yardımcısı (misafirlere hizmet etmek için bir dakika bile oturmayıp gece gündüz koşuşturan samimi sempatik insan) Ahmet ÖZAYDIN beye, Sivasın Manevi Mimarlarını bize tanıtan Türk Dil Kurumu Eski Başkanı İlim adamı Prof. Dr. Recep TOPARLI Hocamıza, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal KARACA beye, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay OGUZ Beye,İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet NEBİOĞLU beye, Orhan Aslan ve Sabahattin Gezegen'e ve ismini burada zikredemediğim tüm emeği geçen kardeşlerimize ve ayrıca Sivas buluşmasına katılan tüm katılımcılara, şahsım ve M.T.T.B. Platformu yönetim kurulu adına, çok çok Teşekkür eder, herkesten Allah(C.C.) Razı olsune Niyaz ederim.
Buluşmaya mazeretlerinden dolayı katılamayan platform üyesi kardeşlerimin bilgilenmesi açısından kısaca bir değerlendirme yapmak istiyorum.
Buluşma 23 Temmuz 2016 cumartesi saat 10.00’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda Tertip Heyeti Başkanı Abdullah GENÇ’in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra konuşmalara geçilerek sırasıyla, Sivas belediye Bşk. Yrd. Ahmet ÖZAYDIN, Prof. Dr. Recep TOPARLI, M.T.T.B Platform yönetim kurulu üyeleri Salih AKVERDİ, İzzet UZUN ve Mustafa SÖKE’nin ardından, Platform Onursal başkanı Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA Hocamız ve her fırsatta yanımızda yer elan değerli Hocamız Prof. Dr. Ali ŞAFAK birer konuşma yaptılar. Daha sonra tanışma faslına geçilerek bütün katılımcı kardeşlerimiz söz alarak kısaca kendilerini tanıttılar. Bu arada Şarkışla eski Müftüsü ve Belediye başkanı M.T.T.B. 1974 dönemi başkanlığını yapmış Mehmet GÖNEN ile Erzurum M.S.P. 1973-1976 dönem başkanı ve 1996-2007 arası Refah, Fazilet ve Ak parti üç dönem Samsun Milletvekilliği yapmış olan Musa UZUNKAYA ağabeylerimiz de aramızda idiler ve birer konuşmada onlar yaptılar. Bilahare çok güzel bir mesire alanı olan Paşabahçe Kültür evine otobüslerle gidilerek, orada öğle Namazı kılınıp, Sivas Belediyesinin verdiği tandır kebabı menülü öğle yemeği yenildi. 17,30’ da tekrar Fidan Yazıcı oğlu Kültür evine dönülerek,”MÜSLÜMANLARIN VE İSLAMİ ÇALIŞMALARIN BİRLİĞİ NASIL SAĞLANIR “ konulu panel toplantısına katınındı. Panelistler; Abdullah GENÇ, Salih AKVERDİ, Mustafa KELEŞOĞLU, Mehmet GÖKTAŞ ve Prof. Dr. İhsan SÜREYYA SIRMA hocamız idi. Panelden sonra saat 20,00’de tekrar otobüslerle güzel bir açık hava mekanında Vali Davut Gül beyin verdiği akşam yemeğine gidildi, yemeğe Vali bey M.E. B. İsmet YILMAZ’I karşılamaya gittiğinden yerine Muhterem Vali yardımcısı Salih AYHAN Bey katıldı ve güzel bir konuşma yaptı. Akşam namazını cemaatle eda ettikten sonra Şehir Meydanındaki Yüz bin lerce Sivaslının katıldığı özgürlük nöbetine Platform olarak destek vermek üzere tüm arkadaşlar katıldık ve burada platform adına, Onursal Başkanımız prof. Dr. İhsan SÜREYYA SIRMA hocamız bir konuşma yaptı. Gece yarısından sonra Üniversite Kam püsündeki Dört Yıldızlı HATÜCE-TÜL KÜBRA Kız yurduna geçerek istirahata çekildik.
24 Temmuz Yurt lokantasındaki verilen kahvaltının ardından otobüslerle Buruciye Medresesine geldik. Prof. Dr. Recep TOPARLI Hocamız ve Samimi Lütufkar insan Vakıflar Bölge Müdürü Cemal KARACA Beyin tanıtım ve anlatımlarıyla , Çifte minareli Medrese, Ulu cami, Şemsi Sivasi türbesi, İhramcızade İsmail Hakkı, Mustafa TAKİ Efendi, Peygamber Efendimizin Sancaktarı Sahabe Abdulvehabi Hz.’lerini türbesi ve Erzurum M.T.T.B. büyük hizmetleri olan 1976 İşletme mezunu trafik kazasında vefat etmiş olan Yahya YERLİKAYA Kardeşimizin kabrini ziyaret ettikten sonra yine otobüslerle Şarkışla Belediye başkanı Ahmet Turgay OĞUZ Beyin nezih bir ortamda verdiği öğle yemeğine gidildi. Yemekten sonra Musa UZUNKAYA ağabeyimiz söz alarak 2019 buluşmasının Samsun’da yapılmasını üstlendi. Daha önce cumartesi günü 2017 buluşmasının Kayseri’de olması kararlaştırılmıştı. İbrahim DOSTER isimli kardeşimiz söz alarak, 2018 buluşmasının Konya’da yapılması işini arkadaşları Asım UYSAL bey, Haşim bey ve Muzaffer bey kardeşlerimizle birlikte üstlendiklerini beyan ettiler. Zaten 2020 buluşması, 2009 Malatya buluşmasında belirlendiği gibi her beş yılda bir Erzurum’da buluşulacağından Erzurumda yapılacağından 2021 yılına kadar buluşma takvimi belirlenmiş oldu. Bu arada unutmadan belirtelim 1977 dönemi M.T.T.B başkanı olan D. Hasan AKTÜRK ciddi bir mazereti dolayısıyla son anda aramıza katıldı ve bizi sevindirdi.Yemekten sonra tekrar Fidan yazıcıoğlu Kültür evine gidilerek çay ve sohbetten sonra vedalaşalarak herkes memleketine dönmeye başladı.
İşte dostlar alel acele kısaca ayağımın tozu ile değerlendirdiğim 2016 Sivas buluşması böyle geçti. Unuttuğum kişiler ve etkinlikler varsa kusuruma kalmayın. Resim çeken arkadaşlar lütfen Platform yönetim kurulu üyemiz ve Platform Sekretaryasının fedakar hizmetkarı Muhammed KARAOSMANOĞLU kardeşimizin muhammetkaraosmanoglu@gmail.com. https://dub122.mail.live.com/ol/# adresin göndersin ki ataunim.org sitesinde yayınlayalım. Son söz tekrar Organizede tüm emeği geçen kurumlarımıza, kardeşlerimize, tüm katılımcılara ve bizim hep yanımızda olan kıymetli hocalarımız ve ağabeylerimize tekrar Teşekkür eder, İnşallah 22-23 Temmuz 2017 tarihinde daha büyük bir katılımla Kayseri’de buluşmak üzere hepinizi Allah(C.C) ‘a emanet ederim.

25.07.2016 saat 13.00 MUSTAFA SÖKE
ERZURUM ÜNİVERSİTELERİ MEZUNLARI M.T.T.B. PLATFORMU YÖNETİM KURULU ÜYESİ