PROF DR ÖMER ÖZYILMAZ HOCAMIZ AMASYADA DERİN İZLER BIRAKTI | PROF DR ÖMER ÖZYILMAZ HOCAMIZ AMASYADA DERİN İZLER BIRAKTI

PROF DR ÖMER ÖZYILMAZ HOCAMIZ AMASYADA DERİN İZLER BIRAKTI

 PROF DR ÖMER ÖZYILMAZ HOCAMIZ AMASYADA DERİN İZLER BIRAKTI

 İstanbul Aydı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erzurum Üniversiteleri Mezunları Milli Türk Talebe Birliği Camiası Derneği üyesi pek saygın Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ hocamız Amasya Üniversitesinin davetlisi olarak  ’’Geçmişten Günümüze Üniversite ve 21. Yüzyıl üniversitesi’’ adlı konferansı vermek üzere 01 Mart 2018 Perşembe günü Şehzadeler şehri şirin Amasya’mıza teşrif etmişler

Amasya Valisi sayın Dr. Osman VAROL beyi nezaket ziyareti ile Amasya’daki çalışmalarına başlamıştır. Valilik ziyaretini sitelerinde

  ‘’ 20. ve 22. Dönem Erzurum Milletvekili olan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Özyılmaz Valimize nezaket ziyaretinde bulundu.

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz Amasya ilinin tarihi dokusu ile uyumlu olarak gösterdiği gelişimin dikkat çekici olduğunu belirtti. Yapılan çalışmalardan övgüyle söz etti. Valimizin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valimiz de Prof. Dr. Ömer Özyılmaz’a ziyaretlerinden mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti.’’ Paylaşmışlardır.

Daha sonra Amasya Belediye Başkanı Sayın Cafer ÖZDEMİR’e nezaket ziyaretinde bulunan hocamızın ziyaretini belediye,

‘’ Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Ömer Özyılmaz Amasya’da bulunmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ilin tarihsel ve turistik dokusu ile uyumlu olarak gösterdiği gelişimin dikkat çekici olduğunu belirtti.

Başkan Özdemir’de Belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Prof. Dr. Ömer Özyılmaz’a ziyaretlerinden mutluluk duyduklarını belirterek teşekkür etti.

Ziyarete AFAD Amasya Şube Müdürü İsmail Ayan’da eşlik etti.’’ Haber olarak yaptı.

Daha sonra Prof. Dr. Özyılmaz Amasya Proje İmam Hatip Lisesinde ‘’İmam Hatipli olmak’’ konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Sohbet çok verimli geçti 30 dakika olarak planlanan sohbet 1 saat 15 dakika sürdü.

Arkasından Amasya Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Metin ORBAY beyin Rektör yardımcıları ve genel sekreter yardımcısının da katılımıyla hocamızın onuruna verdiği öğle yemeğinden sonra Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Salonunda Üniversite öğrencilerine ‘’ Geçmişten günümüze üniversite ve 21. Yy üniversitesi’’ konulu konferans verdi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal POLAT bey ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa KANDEMİR bey ve öğretim elemanları ve bazı kurum müdürleri ile yoğun bir şekilde öğrenciler katılmıştır.

Yaklaşık 2 saaat süren konferansta hocamız ÖZYILMAZ geçmişte üniversiteyi anlatırken Batıda Eflatunla başlayan üniversite İslam’da Medine’deAshabı Suffa ile başlamış başlarında da Resullullah sav en büyük eğitimci olarak bulunmuştur. Daha sonra tercüme ve telif eserlerle geliştirilen modern dünyanı kabul ettiği üniversite anlayışı Müslümanlarca kurulmuş birçok bilimlerin temelleri Müslümanlarca atılmış büyük icadlar Müslümanlar tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca rasathanelerin önemi üzerinde duran ÖZYILMAZ batının başlangıçta kilise öğretilerin anlatan dini  eğitim veren kurumlar iken ilk defa Berlin Üniversitesiyle bu günkü anlamda üniversiteyi kurduklarını anlattı.

Nasıl bir üniversite bölümünde ise öğrencilerin ufuklarını açacak ‘’gelecekte bilimi üreten ürettiğini kullanan bir nesil ‘’ olarak hedef belirterek konferansa son verdi.

Hocamızın davetimize icap etme nezaketinde bulunması ve Amasya’mızı şereflendirmesin ötürü minnettarız, müteşekkiriz. Kendilerinden çok ciddi şekilde müstefid olduk Rabbim razı olsun emeklerinin karşılığını versin.