ERZURUM İSLAMİ İLİMLER MEZUNLARI AMASYADA BULUŞTULAR | ERZURUM İSLAMİ İLİMLER MEZUNLARI AMASYADA BULUŞMASI (İSMAİL AYAN)

ERZURUM İSLAMİ İLİMLER MEZUNLARI AMASYADA BULUŞMASI (İSMAİL AYAN)

 ERZURUM İSLAMİ İLİMLER MEZUNLARI AMASYA’DA BULUŞTULAR

 

                Geleneksel Erzurum Üniversiteleri Mezunları Milli Türk Talebe Birliği Camiası Derneğinin 18. Vefa ve dostluk buluşması bu yıl Samsunda yapılacağından Erzurum İslami İlimler Mezunları da 19/ 20 Temmuz 2018’de Amasya’da buluştu.

                19 Temmuz Perşembe günü Amasya’ya gelmeye başlayan mezunlarımız, geceyi Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi ve Amasya Alptekin Anadolu Lisesi Pansiyonunda  geçirdikten sonra 20 Temmuz sabahı Kahvaltı için Ziyaret kasabası Gölbaşı Tesislerinde kahvaltı yaptılar. Daha sonra Amasya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Amasya buluşmamızda Kocaeli grubumuzda bundan sonraki gezimize katılarak devam edilmiştir.

                Heyetten Bir grupla birlikte Ziyaret Kasabası Belediye Başkanı Sayın Mehmet UYANIK beyi ziyaret ettikten sonra Amasya Valisi Sayın Dr Osman VAROL’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Bu vesileyle ilimize gelen mezunlar, Valimiz Dr. Osman Varol’a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Erzurum Eski Milletvekili ve Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ, Ziraat Yüksek Mühendisi ve İşadamı Salih AKVERDİ, Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Eski İl Müdürü Abdullah Fatih A YDOĞAR, Necip Fazıl Kısakürek’in öğrencisi şair, yazar ve edebiyatçı Muzaffer  DOĞAN, AFAD Amasya Şube Müdürü İsmail AYAN bulundular

Valimiz ziyaretçileri ilimizde görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek ziyaretleri için teşekkürlerini iletti. İslam coğrafyasının önemli duraklarından birisi olan Amasya’nın tarihi ve kültürel yapısı, muhteşem doğası ve misafirperver insanları hakkında sohbet ettiler.

Ziyaretçilerimiz Valimize nezaketinden dolayı şükranlarını sunarak Amasya’yı çok sevdiklerini ve yakın zamanda tekrar ziyaret etmeyi çok istediklerini dile getirdiler.

Amasya buluşmasına Muhterem Hocamız İhsan Süreyya SIRMA da sabah programına katılarak ayrı bir değer katmıştır. Cuma namazı Amasya’nın tarihinde önemli yeri olan Çilehane camiinde kılınmış olup Müezzinliğini de Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ hocamız yapmıştır. Daha sonra öğle yemeği de Tarihi mekânlarımızdan Pirler Parkında yenilmiştir. 

                 Pirler Parkı Restoran’ında düzenlenen programa Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent KARAHOCAGİL ve Hasan ÇİLEZ, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, İl Emniyet Müdürü Fahri BULUT ve Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi mezunları katıldı. Yemekte sırasıyla ev sahibi olarak İsmail AYAN grubumuz adına Prof. Dr. Ömer ÖZYILMAZ ve Hocamız Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA birer konuşma yapmışlardır. Daha ev Sahibimiz Amasya Belediye başkanımız Sayın Cafer ÖZDEMİR ve Amasya Milletvekillerimiz Sayın Hasan ÇİLEZ ve Mustafa Levent KARAHOCAGİL birer konuma yapmışlardır.

Valimiz yemek öncesi yaptığı konuşmada; misafirlerimizi İslam tarihi ve kültürü açısından önemli bir şehir olan Amasya’da görmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. İlimizin sahip olduğu ancak saklı kalmış bu potansiyeli gün yüzüne çıkarmak için yapılan çalışmalara değindi. Ayrıca Amasya Üniversitesi’nin hızla gelişen akademik gücünün ve kadrosunun bu amaca pozitif anlamda büyük katkılar sağladığının da altını çizdi.

Yemek sonrası arkadaşlarımızın Pansiyon önünde vedalaşarak Amasya’yı gezdikten sonra Samsun Büyük Vefa Ve Dostluk buluşması için yola çıkıldı. Amasya İslami İlimler Buluşmasına toplam 180 misafirimiz katılmış Kocaeli grubumuzla birlikte 220 kişiyi Amasya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Bütün katılımcılara en samimi dileklerimizle teşekkür eder dünya kadar kusurlarımız olmuştur bağışlanmasını dileriz. Bu arada Amasya Valisi Sayın Dr. Osman VAROL bey başta olmak üzere Amasya milletvekillerimiz sayın Mustafa Levent KARAHOCAGİL ve sayın Hasan ÇİLEZ beylere  Belediye Başkanımız sayın Cafer ÖZDEMİR beye  Ziyaret Belediye Başkanı sayın Mehmet UYANIK Beye  Amasya Üniversite Rektörü sayın Prof. Dr. Metin ORBAY beye ve okul müdürlerimiz sayın Mehmet  DÜMEN ve Murat ATİK beye gösterdikleri a yakın ilgiden ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. En güzel mezunlar gününde buluşmak dileğiyle…