ERUNİM MTTB DER VEFA VE KARDEŞLİK AKSARAY TOPLANTISI | ERUNİM MTTB DER VEFA VE KARDEŞLİK AKSARAY TOPLANTISI

ERUNİM MTTB DER VEFA VE KARDEŞLİK AKSARAY TOPLANTISI

MTTB'li AKINCI BEYLERI, HANIM SULTANLARI AKSARAY'DA

Bir dava. Amentüyü okuyan, yazan. Yani kelimei şahadetin açılışı.

İçe doğru yolculuk. Tefekkür, zihni üretim  anlama üzerine. Gayeler kurma, rüyalarını görme.

Müslumanın müminleşme adımının atıldığı. Müslümanlığını kalitelileştirme süreci.

Varlığından, fiziğine, biyolojisinden, duygularından, aklından. Yaradanının kendine verdiği nimetlerle. Yaradınına teslimiyet. Ve onun istediği sınırlarda yaşama gaye ve çabayla. Hayat kalitesini artırma. Amentü anlayışında. Hayatını yaşama gayreti. Müminleşme gayreti.

Zatın, batın boyutlarıyla bütünleşmek. Bilme, bilim , ilim, ahlak, görgü, edep, nezaket  alışkanlık, tutku, haz boyutlarıyla.

Birbirleriyle bitişik. Müslümanlıktan  müminliğe. Atbaşı yolculuk. Derinleşme hali.

Şahsi sorumluluk. Dua, namaz, oruç, hac, zekat gibi Allah rızasına talip. O'na yöneliş seremoni. İlahımıza tapmalarımızın yanında. Buna iç yolculuğun şahsi yansımaları da diyebiliriz.

Şun uda söyleyelim.

Psikoloji, ruh bilimi dedikleri. Kendilerininde ne olduğunu bilemediği. Modernistlerin mankurtlaştırma. Kendi hakimiyetlerini kurma. Kendi istediklerini gerçekleştirecek. Kendi arzuladıklarına dönük.  Toplumsal hayatlarına uyumlu insan yapma çabasına psikoloji. Bu aldatmacaya hizmet. İmandan yoksun kişisel, gelişim kitapları da. Ayrı bir zehirleme. Köleleştirme gayreti.

İnsan nasıl hakim olur, tanrı olur. Kendilerine köle yetiştirir. Her bireyin kendi yeteneklerinde üstünlüklerıyle enaniyet zirvelemesi ve diğer insanları kendilerine kul yapma gayretiyle. Buna uygun güya  basarılı insan imalatı. Buna mukabil.

Müminleşme yolunda diyebileceğimiz. Vahiy, nübüvvet, risalet işığı altında. Rabbin her insana verdiği farklı yetenek ve can ile. Canların helal rızık gayretleri. Diğer canları farklılıklarıyla. Bütünleşmek ve uyumlu yardımlaşarrak. Allahın sınırlarında sosyalleşme gayreti. Buna müslümanlığını ictimaileştirme, kalitelileştirme. Rasulleri hazreti Muhammet sav. örnekliğiyle, müminleşme gayreti diyelim.

Buna takva yolculuğu da diyebiliriz. Psikoloji sosyoloji dedikleri. Ahlak ve maneviyat. İçtimai gaye  uyumluluğunu gerçekleştirme.  Huzurlu kişilik. Rabbinin hakim olduğu adil bir yönetim. Ad ad, Fert fert. Muminleşmenin hayata yansıtmasıyla. Aile temelli. Helal rızık. Meslek üzerine kabiliyeti oranında münevverlik. Şimdilerde yavan kalan ama herkesin belki anlamaya çalıştığı. Profluk, mühendislik, ustalık, işçilik vs. Yeteneklerini geliştirme uygulama. Hizmet ve helal rızık. Amentü ilkesi merkezli.  Bilgi bilim çalışmaları gayreti. Bunların sosyal alan icrası.

Seküler, laik, hümanist, narsit, faşist, komünist, kapitalist her ne bela ise işte. Bu kavramlardan uzak. Müslümanca düşünme inancını Es Selam üzere yaşama gayreti. Ne diyelim. HiErzurum MTTB'li Akıncı beyleri. Hanım sultanları. Fert fert,  aile aile. Uzaktan yakından geldiler.

Konferans, panel. Düşüncelerini ifade ile. Valisinden rektörüne.  eşrafı bey efendileri hanım efendileri. Misafirperverlik ettiler. Aksaray Universitesinde bizleri ücretini isteyerek ödemiş olsak da. Güler yüz samimi ifadeler ve sıcak yaklaşımlarıyla ağırladılar.

Aksaray ilini maddi ve manevi yönleriyle, tarihiyle. Halen yaşayan kültürüyle tanıttılar.

Erunim MTTB Derneği akıncılarının. Bu yılki buluşmasinda derin inceleme ve günümüz üzerine yorum ve gelecekte muhtemel olacaklar. Bizlerin üzerine sorumluluk ve yapabileceklerini ve yapmamız gerekenler uzerine. Düşünme istişare sunum ve paneller. Özetle.

KUDÜS. Dünü, bugünü, yarını. Hz.Ademden Kudüsün fethine kadar olan bölümü. Dünya çapında müslumanlığın tarihi uzerine genel fikir sahibi. İlahiyat İslam tarihçisi. Hocaların hocasi Prof. İhsan Süreyya Sırma hocamız. Kısa tebliği, fakat kalitelileşme adına sert. Hatta azarlayıcı hitabet. Bizleri titre ve kendine gel  anlayışıyla titretti. MTTB'li Akıncı bey ve hanım efendiler. Bu azarlamaya kızgınlıkla karşılık vermedi. Bir kalitelileşme ve daha fazla gayret gerekliliği duygusuyla. Hocalarına sevgi ve şefkatli gözlerle bakarak. Kabulleri ve kararlılıklarıyla. Bakış ve gülümseyişleriyle hocalarını selamladılar.. Yeni yeni iç dünyalarında yeni yeni kararlar aldılar. Diğer konularında uzman panelistler. Farklı açılardan Kudüs konusu sunumlarını icra ettiler. . Bir Kudüs bilinci birlikteliği oluştu.

Aksaray hayallerimizin çok ötesinde güzel ve tarihi bulduk. Manevi mirasına sahiplenen bir şehir gördük. Aksaraylılara teşekkürlerimizle.

Erunim MTTB derneği akıncilarının. Yıllık genel toplantısı. Güncel konulu verimli canlı yenilenmiş üyeleriyle. Bu yıl daha kaliteli daha bir birlik beraberlik. Kararlılık içinde gerçekleşmiştir. Geleceğe daha umutla bakan bir havayı koklamak. Bize çok iyi geldi. Doping oldu.

Yazacak o kadar güzel şeyler var da. Uzun yazma günümüzde pek hoş karşılanmıyor ama yerine göre gerekli desek de. Daha sonra eğer vakit ve ortam olursa.  Bu yılki çok güzel ve etkili diğer etkinliklerden de bahis imkanımız olur inşaallah.

MTTB'li akıncıları. Aksaray buluşmasında  gerçlekleştirdiği güzellikleri. Paylaşmak dilek duasıyla.

Güzel yürdumuzda, güzel ortamı sağlayan Reis. Recep Tayyip Erdoğan ve idaresine.

Aksarayın başta valisiden rektöründen eşrafına.

Arap Salih Efsanesi Erz.MTTB başkanına. Yardımcısı organizasyonu   cihat aşkıyla omuzlayan. Kıymetimiz Muhammet Karaosmanoĝlu'na. Yönetim kurulu ve katılımcı MTTB'li akıncı beylerine. Hanım sultanlarına. Eunim MTTB'li akıncıların a. Misafir katılımcılarına. Katılmak isteyince katılamayan. Gönlü Aksaray buluşmasında olanlara.

Selam olsun.

İnanıyorum ki.

Aksaray buluşmasının ardından. Gelenekselleşen buluşmalar. Önümüzdeki yıla, umut ve kavuşma beklentisi ayrılış hüznünümüzü yenecektir.

 Mehmet Ali Turhal   30 Temmuz 2024  Serdivan/SAKARYA