19. İMAM HATİPLER KURULTAYI SİVAS’TA YAPILDI
19. İMAM HATİPLER KURULTAYI SİVAS’TA YAPILDI
Sivas' ta 2- 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kurultaya katılım oldukça yoğundu. Ülkenin değişik yerlerinden gelen katılımcılar; Sivas Önder başkanlığı, Valilik, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü organizasyonuyla Yurt Kur binalarında misafir edildi.
Daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi konferans salonuna geçilerek kurultay çalışmaları başlamış oldu. Kurultay, İstiklal Marşının okunması ve Kuran tilaveti ile başladı.
Yapılan protokol konuşmalarından sonra, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan bir açılış konuşması yaptı.
Önder Genel Başkanı Abdullah Ceylan Kurultay Şiarı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam Düşünce Enstitüsü ve Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı ''Biz, Va’ dimiz, Ahdimiz ve Misakımız'' başlıklı bir değerlendirmede bulundu.
Öğleden sonra Osman Sezgin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı, Eğitim Öğreti hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Mehmet Nezir Gül, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü, ''Geleceğin İnşasında İmam Hatip Neslinin Rolü'' Konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Kurultay 4 Eylül günü çalışmalarına devam etti.
Prof. Dr. Mustafa Şentop, TBMM Başkanı, ''Genel Değerlendirme ve Geleceğe Bakışlar'' Başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.
Yapılan İl Başkanları toplantısının ardından genel bir değerlendirme yapıldı.
Kapanış Dersi, “Ahde Vefa” konusu idi.
Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı, Kadim Şehir Sivas yine bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ülkenin Manevi yapılanmasında motor görevini üzerine alan, imam hatip neslini ağırladı. Ülke gerçekleri göz önünde bulundurularak, geleceğe yönelik çalışmaların fikir ve düşünce alanındaki değerlendirmeleri mercek altına aldı.
Bu zor dönemde kendilerine düşen görevin ağırlığını hisseden açıklamalarda bulunuldu.
Organizasyon neredeyse kusursuz bir şekilde sona erdi. Emeği geçen herkese, her kuruma sonsuz teşekkürler.
Sivas aynı günlerde cumhuriyetin temelinin atıldığı toplantının 103. yılını kutladı, etkinlikler yapıldı. Resmi kutlamalar gerçekleştirildi. Bağımsızlığın öneminin bir kez daha altı çizildi. Kongrenin özü olan, Bu millet asla manda ve himaye kabul edemez diye özetlenen ana fikrinin tekrar önemi ve gerekliliği üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
Bu etkinliklerden bir tanesi, 9. Sivas Kitap Günleri idi. Bu etkinlik 29 Ağustos ve 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Onlarca yayın evi, yazarları ile okuyucularını bir araya getirdi. Oldukça yoğun bir katılım oldu. Söyleşiler, imza günleri, Yazar ve okuyucu buluşmaları heyecan verici idi.
Bu etkinlik “Sivas için kitap vakti” sloganı ile yola çıkmıştı. Oldukça hareketli günlerin gerçekleştiği, bu organizasyon tarihe bir kez daha kayıt düşerek, son buldu.
Evet, Sivas ellerinde kitap okunur. Bu şehrin evladı ülkenin manevi kalkınmasında hep öncülük etmiştir. Etmeye devam edecektir.
Yıllar öncesinde gençlik çağlarımızın heyecanı ile Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i muhteşem bir şekilde karşılamamız aklıma geldi. Kısacası bu kadim şehirden manevi alanda ülkenin gelişimine katkı veren, kimler geldi, kimler geçti...
Allah hepsinden razı olsun...
Bir kez daha gür sesimizle haykırıyoruz. İşte kurtuluş reçetesi...
Beri gel, serseri yol!
O'nun Ümmetinden ol!
Sel sel kümelerle dol!
O'nun Ümmetinden ol!
NECİP FAZIL KISAKÜREK
Orhan ARSLAN