KADIN VE AİLE | KADIN VE AİLE

KADIN VE AİLE

 KADIN VE AİLE

 

Erkek ailenin direği. Aileyi bir otağa benzetirsek otağın direği erkek, otağı çeviren kıl kumaş kadındır. Eğer bu kumaş eksik, yetersiz, yırtık, pırtık, yarım yamalak ise her şey o ailede yanlış gider, hatta gitmez. Çünkü ortada ev ve aile yoktur. Açık havada bir araya rasgelmiş bir grup vardır.

Kadın vardır erkeği abat eder, kadın vardır erkeği berbat eder. Kadın vardır evini çekip çevirir, kadın vardır evi dağıtır, meydana verir. Kadın vardır erkeği bünyad eder, kadın vardır evini harap eder. Kadın vardır erkeği onurlandırır, kadın vardır erkeği onursuzlaştırır.

Kadın vardır erkeği ele verir, kadın vardır evini çekip çevirir. Kadın vardır sürekli erkeğinden yakınır, kadın vardır ondan gelene her nimete güzelce karşılık verir. Kadın vardır çocuklarını kocasıyla düşman eder kadın vardır çocuklarıyla dost olur kocasını çocuklarıyla dost eder.

Kadın vardır evini imar eder, kadın vardır evini viran eder. Kadın evin en can alıcı merkezidir, her şey onda başlar onda biter. Kadın çocukların ilk eğiticisidir. Bu eğitim iyi olursa çocuklar vatana, millete hayırlı evlatlar olur. Bu eğitim yanlış, bozuk olursa çocuklar ana babaya asi, vatana millete düşman olur.

Kadın bir yuvanın her şeyidir. Erkeği istediği gibi çevirir. Çocukları istediği gibi yoğurur, istediği kalıba döker. Kadın insanın ana rahmidir. O nasılsa nesiller öyle olur: İyiyse iyi, kötüyse kötü. Bu yüzden milletleri etkilemek, onları istedikleri yönde kanalize etmek isteyenler kadını elde etmenin yollarını bulmuşlar ve istediklerini kolayca elde etmişlerdir.

Moda kadına yönelmiştir bu yüzden. Kozmetik sanayii kadın üzerine kurulmuştur. Kapitalizmin hedef kitlesi kadındır. İnsanlığı fesada vermek isteyen bütün güçler hedef kitle olarak kadını seçmişler, hesaplarını buna göre yapmışlardır.

Şeytan ilk önce kadını ayartmış, Âdem’i böyle aldatmış ve yasak meyvenin yenmesini sağlayarak insanoğlunun cennetten kovulmasını sağlamıştır. Bu yüzden kadın cennettir, kadın isterse cehennem olur, cehennemi dünyaya salar. İsterse yeryüzünü cennete çevirir.

Kadın hem melektir, hem şeytan. Kadın isterse melek olur, erkeğini ve çocuklarını kanatlarında cennete taşır, isterse cehennem zebanisi olur, erkeğinin ve çocuklarının hem dünyasını, hem ahiretini cehenneme çevirir.

Kadında hem Allah’a, hem de şeytana giden yollar vardır. Hey hayra açılır kadında yollar hem şerre açılır. Kadın erkeğine göre şekil alır. Kadın erkeğin hem nefsi, hem de ruhudur. Kadın erkeğin yansıması, onun aynasıdır.

Kadın Rahman’ın işaret taşıdır erkeğini ve çocuklarını Rahman olan Allah’a götürür. Kadın yeri gelir şeytanın oyuncağı olur, bu süslü oyuncakla insanlar ateşe götürülür, cehenneme atılır.

 

Ahmet KEMAL