ŞEFKAT TOKATI, DEĞİŞİM, İSTİŞARE | ŞEFKAT TOKATI, DEĞİŞİM, İSTİŞARE

ŞEFKAT TOKATI, DEĞİŞİM, İSTİŞARE

 ŞEFKAT TOKATI, DEĞİŞİM, İSTİŞARE

 

Hoşgörü, anlama, empati, merhamet, şefkat diye bir sıralama yaparsak. Şefkat ileri düzeyde bir yakınlık, yaklaşım ifade ediyor.

Şefkati de koruyarak acıyarak esirgeyerek sevmek ilgilenmek dersek. Anne şefkati rabbin şefkatinin yanında kıyaslanamayan bir düzeyde ise. Annesinin kızdığı, hafif bir tokatlada olsa üzdüğü ağlattığı çocuk yine anne kucağına sığınıyorsa. Şefkat tokatında yaradanımızdan başka sığınacak başkaca bir yerimiz yok. Bu tamam.

Peki birileri.

Bu günlerde şefkat tokatı derken neden bahsediliyor.

Maksat öncelikle korumak için sevmek esirgemek olması gerekirken. Yaratanın şefkatini de ima ederek kullanılarak. Bağlamından koparıldığını görüyoruz.

Diktatör, tek adam, oturduğu koltuğa yapışmış. Kimsenin bir isim ve belge sunmadan duyumla konuştuğu beşli çetenin koruyucusu gibi. Şov maskeli. Yalan, iftira, hatta hakaretlere, alaylı, dışlayıcı tavırlarla. Kin, nefret, ayrıştırıcı, güya hesap sorucu adı altında cezalandırıcı, yok edici tavırlarla. Algı çalışmaları yaparak. 14 Mayıs 2023 te Halis, vakur, asil, başkan Recep Tayyip Erdoğan'a. Merhametli, şefkatli, imanlı lidere güya şefkat tokatı vuracaklarmış. Peki bunu kimler söylüyor.

-Liderin yerinde gözü olanlar.

-Aslında olmayan ama suçladıkları şeyleri kendileri yapmak isteyenler.

-Cambaza bak diyerek vurgun yapıp üzerine çökmek isteyenler.

-Ülkesine aidiyet bağını neredeyse sıfırlamış hatta kine dönüştürmüşler.

-Oluşacak kaos ve karmaşadan doğacak sıkıntılardan en küçük sorumluluk duymayanlar.

-Gitsin de ne olursa olsun diyen duyarsızlar.

-Dünyanın yeni bir oluşum içinde olduğunu görmeyen.

-Teröristlere karşı duyarsız hatta onlardan destek bekleyenler.

-Lgbt hayranlığı, hakkı diyerek, aileyi değersizleştirenler.

Kendilerine uzatılan bir avuç ota kananlar. Yakalandığında uçulumdan uçurulacağından veya bağımsızlıklarını kaybedeceklerinden habersiz ahmaklaşmışlar.

-Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar.

-Sosyal medyada seçici olamayıp duyduğunu tekrar eden. Bunu da fikir sananlar.

-Fesatçılar, nankörler, hainler

-Olamayacak maddi manevi aldatmaca sözlere kanarak. Kolay yoldan köşe dönmek isteyenler. Vs.vs.daha bir çok örnek verebiliriz.

Güya bunlar. Kendilerini tanrı yerine koyacaklar.

Şefkat tokatı vuracaklar.

Yaradan aslında kendilerine şefkat tokatını vurmuş da farkında değiĺer. Yazık, yazık

Zalimlerin zulmüne engel olarak. Zalime ve onun zulmüne maruz kalan halka merhamet ve sevgili olan sayın Erdoğan'a. Dünya mazlumlarına, milletine şefkatli olması açısından belki tek adam gibi bir vefa ünvanı verilebilir. Kıskananların dikdatör demeleri yerine. Zorlu şartlarda milletini kalkındıran, savunan. Türkiye yüzyılı programını oluşturup. Geleceğe umutla güvenle baktıran. Yedi düvelde görülmemiş bir şiddet tuzak ve saldırılar altında. Ülkesini geriletmeden yaşatabilen ileri görüşlü muktedir, kahraman. Bu sıfatı hak etmiş bir insan.

Kim neden, ne hakla şefkat tokatı vuracakmış. Buna teşebbüs eden ya kendisi şefkat tokatına bundan dolayı maruz kalırsa! Ne şefkat takatı vurulsun nede maruz kalınsın. Şefkat tokatı gibi değerli kavramlarımız. Yerli yerinde çarpıtılmadan kullanılsın arzusundayız.

Birde yeter artık değiştirelim diyenler. Ayrı bir garabet.

Ne değiştiriyorsun.

Perdemi, kilimmi, saksımı değiştiriyorsun sen. Keyfin olur.

Gelişimle değişim kavramını bağlamından koparmak. Moda kıyafet çorap değil ki.

Canım sıkıldı bir yer değiştireyim. Odadan terasa çıkayım birşey değil.

Yarım yüzyılın tecrübesi. Milletin değeri. Ümmetin gözbebeği. Mazlum millerlerin umudu. Neyi değiştiriyorsun.

Sen bunu kapitalistlerin kar hırsı yönlendirme. Tüketim delisi tavrıyla şapkamı değiştiriyorsun. Devletin başı ülkenin geleceği. Dünya beşten büyüktür gibi fikirler. Karadeniz barışına katkıyı, fakir insanların ekmeğini buğdayını kesiyorsun. Sen değişimin ne olduğunu nasıl,  ne zaman gerektiğini öğrenecek şekilde kafanın içini değiştirsen. Kendine, milletine belki bir faydası dokunur. O zaman batının sömürge başlığı yerine. Belki bir sarık, fes, takke değişikliği Belki de Gazinin heybetli kalpağı olur. Zevkine bağlı değişrip geliştirsen. Aklıma geldi başımı değiştireyim dememek lazım. Kendine böyle zarar verici işler yapmak geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. Memleketi sıkıntıya sokup. İstikrarı bozup tozu dumana katıp. Puslu havada milleti tuzağa atmamak lazım. Değişim gelişim derken kokuşmaya çürümeye sebebiyet vermemek lazım.

Şefkat tokatı, canım istedi değişim. Canım Bürüksel, Atina, Vashington, Londra, Paris, Moskova, Pekin, Pesilvanya çekti. Havayı değiştirelim. Bir geziye çıkalım. Gerekirse şefkat tokatı atalım. Agop, Hans, Maria, Merker, Baydının desteğini alıp. Bir değişim yaratalım. Olur olur, keyfiniz olur.

İstişareleri bu merkezden yapamayız. Bunlara anlayışla bakıp sımartıp, azdırıp umutlandıramayız. Beş benzemezin kin, iktidar hırsına dikkat etmek lazım. Sait Nursi ne demiş. "Aç canavara karşı merhamet beslemek, merhametini değil; iştihasını açar. Hem de diş ve tırnağının kirasını ister"

İstişareyi gaye, ihtiyaç, öncelik anlayışı ile kimle zamanında nasıl içini bilerek yapmalıyız.

Bunların yaşam şarlarını oluşturacak ortam 14 Mayıs seçimlerinde yapacağımız tercihle olacak.

Bir mücadele, bilek güreşi var. Rakibin her türlü hile tuzak dikkat dağınıklığı çabalarını görmeli. Hatta GAYE YANLIŞ, SÖYLEM DOĞRU olan hilelerini de görebilmeli. Dikkat dağıtma hedefleri içinde şu anda lüzumsuz konularda istişareler yapmamalıyız.

Önemli olan bu günlerde yapmamız gerekenleri yapmalıyız. Sonra başımız bozulur da. Bugün elimizi, gönlümüzü yıkamamız gereken suyla yıkamazsak. Yarın hiç yıkayamayız.

Patetesi, soğanı, canbazı,

Sineğe çorbaya takmıyoruz.

Lamına cimine bakmıyoruz.

Tercihimizi inancımızın doğrultusunda ciddiye alıyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan'a evet

Ak partiye oyumuzu atıyoruz

Yasa yapmak önemli. İttifak canımız. Nasıl güçlü çıkılır. Onun istişarelerini bencilce davranmadan yapmalı. Oylarımız ittifakla istişareyle hedefe matuf kullanmalı. Detay konulardaki istişareler seçim sonrasına kalmalı.

Takdiri ilahiye uygunluk. Ona göre icraatlar derin konu. Erbabına diyerek. Rızayı ilahinin şefkat tokatına maruz kalmayacak bir tercihte bulunmalı. Bu doğrultuda istişere, gelişim değişim dileklerimiz. İstikrarımızın kalkınmamızın  hali hazırdaki ağız tadımızın bozulmaması dilek duamızla

 

Mehmet Ali TURHAL

10 Mayıs 2023 / SAKARYA