Eğitim öğretim yılına başlarken | 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLARKEN

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA BAŞLARKEN

 2022-2023 Eğitim ve öğretim yılına başlarken:

ÖĞRETİM: Öğretim kelimesi,Belli bir amaca göre gereken bilgileri verme işi, tedris, tedrisat, talim.Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme işi.

Öğrenmenin amacı eğitim, terbiye etme, yeryüzünde insan oğlunun gönderiliş amacı,vazifeleri, düşüncesi,hareketleri ve tefekkür ile bir ömür boyu sonunda karşılaşacağı neticenin ne olabileceğine yönelik bir hedef gütmediği sürece yalnızca tek başına öğrenme çok tehlikeli alanlara insanı saptırabilir.

Öğrenme eğitimle birlikte yapılırsa o zaman mükemmelleşme erdemleşme ve insanın terbiye edilmesine yönelik hedeflere yol alabilir.

EĞİTİM: önceden tesbit edilmiş esaslara göre insanların davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı etkiler sürecidir.

EĞİTİM:İnsanı

 davranışlarındaki yaşantısı yoluyla kasıtlı olarak ve isteyerek değişme meydana getirme sürecidir. Yani ham madde halindeki insanı, endüstriyel hale getirme. Yalnızca hem cinslerine değil, kainattaki tüm yaratılmışlara”yaratılanı hoş görme Yaradandan ötürü” inancı ile yaklaşmaya götüren öğretim, ancak eğitimle tamamlanabilir.

Kısacası, öğretim eğitim ile amacına ulaşır. Bizdeki EĞİTİMİN   AMACI: Milli, Dini, ve geleneksel kültüre dayalı olması lazım. Bunu herkes söylüyor, AMA bir güzel söz var”Ayinesi iştir Kişinin sözüne bakılmaz” dedikten sonra; Derim ki,

Her gün güneş yeniden doğar, dünya her gün yeniden kurulur. Her sabah bir ümit, bir uyanış, geleceğe dair bir bekleyiş,hayallerin gerçekleşmesi için yeni bir çabadır.

Bizler,

Öğreterek eğiten Öğretmenler

olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında ki görevimiz, kainatın efendisi olarak yaratılan ve kutsal görevlerle donatılan insan yavrusunu yaratılış gayesine uygun bir şekilde eğitmek,öğretmek yetiştirmektir.

Çünkü insan fıtratı iyiye de kötüye de dostluğa da düşmanlığa da dünyayı imar etmeye de dünyayı felakete sürüklemeye de müsait yaratılmıştır.

Bizler işte hammadde halindeki bu insanı geliştirerek eğiterek yetiştirerek yalnızca insanlara değil bütün kâinata yararlı hale getirmekle görevliyiz.

Bizim hedefimiz bir yıl sonra verim alacak buğday yetiştirmek

değil,

bizim hedefimiz on yıl sonra meyva alacak ağaç yetiştirmek değil,

bizim hedefimiz 100 yılları hedefliyecek ve yüzyıllara sahip çıkacak gençlik,yeni nesiller yetiştirmektir.

 Bu nesil, hürriyetsiz vatansız, bayraksız, ezansız olmaz diyen gençliktir.

Bu gençlik ekmeksiz susuz yaşayabilirim ama hürriyetsiz yaşayamam diyen gençliktir.

Bizim yetiştireceğimiz gençlik milli değerlerine bağlı, gelenek ve göreneklerini yaşayan, geçmişinden ders alan,geleceğini geçmişin tüm tecrübeleriyle eksikliklerini gidererek çağdaş ve uluslararası alanda önde, yenilikçi yön veren bir ülküye sahip gençliktir.

Şunu da belirtmem lazım;Eğitmeninin, eğitilmenin, öğretmenin ve öğrenmenin sınırı, zamanı ve emekliliği yoktur. “Öğrenme ve öğretme, eğitme ve eğitilme, beşikten mezara kadardır.”

Değerli meslekdaşlarım, matematik öğretebilirsiniz, fen bilimleri öğretebilirsiniz,Sosyal bilimler öğretebilirsiniz ama en önemlisi öğretmemiz gereken vatana sevgiyi, anaya, babaya, aileye bağlılığı, çevreye sevgiyi ve insanlığa hizmeti Şiar edinmiş bir gençlik.Bizim  gençlik yetiştirme idealimiz işte budur.

2022-2023 eğitim öğretim yılında hiç bir mazeret ileri sürmeden bize emanet edilen bu yavruları -sağımıza ve solumuza bakmadan- bu benim kutsal görevim diyerek, İhlas, Sadakat, ve Samimiyetle hedefe odaklanarak yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Çare ve Ümit biziz.

Bunu hep birlikte başaracağız.

19 milyon ilk, orta ve lise öğrencisi, 10 milyon üniversite öğrencisi ile yeni eğitim- öğretim yılımızın hayırlı, kaliteli ve nitelikli olmasını Yüce Rabbimden Niyaz ediyorum. Herkese iyi dersler, iyi eğitimler...

Ahmet Sait YURTSEVEN  MUALLİM-ÖĞRETMEN