SELAHADDİN'İ EYYUBİ VE | SELAHADDİN'İ EYYUBİ VE

SELAHADDİN'İ EYYUBİ VE

 “SELAHADDİN'İ EYYUBİ VE HAZRETİ ÖMER'İN KUŞANDIĞI RUHLA CANLANMALIYIZ”

 

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Siyonistlerin işgali altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, Selahaddin-i Eyyübi ve Hazreti Ömer'in kuşandığı ruha sahip olunarak ancak esaretten kurtulabileceğini söyledi.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ortak değeri olduğunu vurgulayan Dursun, "Kudüs ve Mescid-i Aksa dendiği zaman heyecanlanmamak elde değil. Zira bu iki yer dünya Müslümanlarının ortak malıdır. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. 1948 yılında Siyonist İsrail’in işgal güçleri orayı işgal ettiler. İşgal ettikleri yerleri de ifsat ettiler. Zira onların ruhunda, özünde ifsat vardır ve bir kanserli hücredir. Müslümanlar ise bir ıslah hareketidir ve ifsat edilen yeri geri alıp ıslah etmekle mükelleftir." dedi.

 

"FETİH RUHU LAZIM"

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara bırakılan bir emanet olduğuna işaret eden Dursun, "Mescid-i Aksa ve Kudüs adaletin güneşi olan Hazreti Ömer'in ve Şarkın Sultanı olan Selahaddin'i Eyyubi'nin bizlere bir emanetidir. Bu emanete iyi bakmamız gerekmektedir. Zira orayı uzun yıllar Haçlı işgal güçleri işgal etmişlerdi ve Selahaddin'i Eyyubi o muazzam ferasetiyle, ilmi ve irfanıyla orayı fethetti. Bu fetihte kuşandığı bir ruh vardır. Selahaddin'i Eyyubi'nin ve Hazreti Ömer'in kuşandığı o ruhla bizim canlanmamız gerekmektedir." diye konuştu.

 

"BİRLİK VE BERABERLİK ŞUURUYLA HAREKET ETMELİYİZ"

 

Müslümanların ilimle, imanla ve irfanla kuşanmalarının son derece önemli olduğunu ifade eden Dursun, şöyle devam etti: "Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri vakit çözemeyecekleri sorunlar yoktur. Hasan El Benna'nın bu konuda güzel bir sözü vardır. Der ki 'Müslümanlar ittifak ettikleri noktalarda fikir birliği, eylem birliği ve hareket birliği yapmalı, ihtilaf ettikleri noktalarda birbirlerini mazur görmeli' bugün maalesef ihtilaf ettiğimiz noktaları öne çıkarıp üzerine yoğunlaşarak, alabildiğine Müslümanlar birbirleriyle çekişmektedirler. Ama son zamanlarda birlik ve beraberlik noktasında Müslümanların dünya çapında güzel çalışmaları var. Bizler bu şuurla bunu başarırız diye düşünüyorum."

 

PROF. DR. Şemsettin DURSUN