Zihniyet, Teknoloji, Marifet | Zihniyet, Teknoloji, Marifet

Zihniyet, Teknoloji, Marifet

Zihniyet, Teknoloji, Marifet

 
Kendi isim kavramlarımızla astronot kozmonot yerine anlamlı yakıştırma. Bitişik isim bulma zihin eğzersizi. Daha kısa ve anlaşılır kelime üretinceye kadar diye. Bir zamanda semazen Haktan alıp halka veren halkın ve kendi eksikliklerini gidermek için hakka arz ve dua eden. Bunu semazen üzerinden semada yapan gibi bir zihin meşguliyetimde olmuştu. Bir dertli arayış diyelim. 
Ali Ateş  bey. Teknoloji kullanma özel bir yetenek. Teknoloji üretmey ise daha özel ayrı bir yetenek tabi.
Sizler gibi yüksek mühendis birine izah etmek gerekmez .
Burada halleşiyoruz Biz teknoloji üretme aşamasına geçtik inşaallah. Diye düşünüyor Devrim arabaları. Geçmişte uçak üretiminin engellenmesi gibi.
Muhendis başbakan Necmeddin Erbakan ,Nuri Killigil, Vecihi Hürkuş. Kazaya kurban  verdiğimiz  bilim adamlarımız, mühendizlerimiz. Herkesin bildiği, söylediği gibi bence de bilim ve teknoloji şehitlerimiz. Üst düzey yeteneklerimizin bugün de önünün kesilmemesi adına. 
Milli isimlendirme ve kavramlarıyla zihin inşa çabası. Buna dikkat çekme gayreti. Ali Akın hocam kendimce gayret.
Sizin gibi kıymetli hocalarımı başta olmak üzere. Bu konuda daha nice teklifler beklentimiz inşaallah.
 
Şunu da biliyoruz ki bu tür gelişmelerin arkasında siyasi irade olmayınca. Gelişme yerine engelleme oluyor. Allah bu gelişmeleri sağlayan. Fehmullahifeleklerimizin faaliyet ortamını geliştiren. Engellemeyen teşvik eden siyasi ortamın devamı. Teknolojik üretim ortamı, istikrarın devamı dileğimizdir.
 
Yerli zihiniyet yapısı ilk aşaması. İnsanın günlük hayatta zihni üretimin işgaaline örnek olabilecek bir yazımda vardı. ErunimMTTB. Com. Liginde 
Türkçe konuş dayı anlamıyoruz başlıklı yazı yayınlanmıştı. 
Elimizden gelen budur.
Rabbimiz hepimizi azını çok etsin bereketlendirsin duamızla.
 
Müslüman açısından düşünürsek. Yukarıdaki gelişme gayretleri ilave.
Bütün düşünce ve faaliyetlerde Allah'ın varlığını görebilme. Rahmetini ve kahrını farkedebilme. Bu ise marifetin başlangıcı . Yaratanın yaşatması, olan her oluşumda anlayabilme.
Bu konuda rabbinin yol göstericiliğinde. Teknolojik üretimi, zihnen üretme gerçekleştirme. Ve marifetleri suretiyle bütün eylemlerini. İbadete dönüştürme hali. 
Yeni Türkiye Yüzyılı
Bu ortamın oluşumunun. Yeni oluşumlar ve sosyal hayatta,  uygulaması balangıcında. Vites yükseltme, diye değerlendirme, heyecanı, hissiyatındayım.
 
Buna emek veren Reis Recep Tayyip Erdoğan.
Bu konuda zihin ve gayret gösteren siyasi irade, fehmullah anlayışında fikir üreten. Zihin inşa eden herkesten Allah razı olsun. Daha güzel günlere inşaallah.
 
Mehmet Ali Turhal
25 Ocak 2024
Serdivan/SAKARYA