RİBATI TAHKİM | RİBATI TAHKİM

RİBATI TAHKİM

 RİBATI TAHKİM

 Yaratılmışların her biri bir kaderle yaratılmış. Taş, çiçek, böcek. Kendi içindeki bilgi ve üzerine düşen sorumluluk neyse aynen onu yaşar.

İnsanın içinde bu kader boyutu var. İçinde çiçek güzelliği demiri altını taşı da var. Alemin özü numunesi. Tercih edemediği bir ana babadan, bir zamanda, bir yerde, bir cinsle, farklı bir beden ve mizaçta doğar. Bu doğuş kaderidir. Sonunda ölür. Ölüşte kaderidir.

Doğuş, ölüş. Bu ikisi arasında kaderini irade boyutuyla seçimlerini hayata yansıtır. Veya ister yansıtamaz. Burada nasipte var tabi. Hakka rıza nasibine eyvallah.

Sosyal hayata adım atarken ilahi kurallara ne kadar uygun davranabilirse. Bu davranışlarıyla. Aklını, canını, dinini, malını, onuruyla neslini koruyabilirse adaleti uygular. Huzurlu yaşar. Da

 

Tek millet, tek vatan, tek devlet, tek bayrak lazım. Sostal hayatta ilahi kurallar yaşanabilsin.

 

Bunlar için Türkistanın farklı yörelerinde. Amerikadan uzak doğuya. Avrupadan Afrikanın derinliklerine uçlarına kadar. Değişik zamanlarda. Değişik şart ve şekillerde ne sıkıntılar ne mücadeleler ne mutluluklar yaşanmış.

 

Hunlar, göktürkler, gazneliler, selçuklular, devleti ali osmanlılar, Türkiye cumhuriyeti kolay kurulmamış. Yaşanan güzellikler bedelsiz olmamış.

Türkiye cumhuruyeti. Bir kızıl elma  bir gönül coğrafyası. Tarihinden süzülüp gelen. İlahi evrensel adalet anlayı yaşanmışlıklar efsane kahramanlıklarıyla yeni bir safhaya geçmiş.

 

Bu geçiş dönemi öncesi yaşanmışlıkları. Necip Fazıl Kısaküreğin özetlediği. "Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes. Ey kahpe rüzgar artık nerden esersen es. " mısraları ile özetlenmiş. Bu duyguların detayını.

Arap salih efsanesine. Onunla birlikte yaşayan. Halende yaşamaya devam eden gönül dostu. Muhammet Karaosmanoğlu dava arkadaşları. Akıncı ribat erlerine sormak onlardan bir dinlemek lazım.

Hatta senaristlerin yazıp. Akıncı erlerinin kitabını yazıp  filimlerini çekmek lazım.

 

Bu surda gedik açmak kolay olmadı. Yardan geçildi serden geçilmedi. Bunu en iyi bilen Emine Yıldız hoca hanımefendiye bir sormak, anlamak dinlemek. Bu dinletiler ışığında. Mücahit Bahaddin Yıldız'ı şahadet yıldönümünde. Vefa gereğide olsa. Yeni hayaller yeni vizyonlar almak lazım.

Şehide rahmet. Mücahide hocamız Emine hanıma nice başarılar. Sağlıklar rızaı ilahi yolunda nice bereketler diliyoruz.

 

14 mayıs 2023 ü bu çerçeveden değerlendirecek olursak. İki taraflı değerlendirmemiz gerekir.

 

Ribat tahkimi dikkate alındığında.

 

Dış güç ve iç uzantılarıyla saldıranlar. Ribatın dışından.

Terör örgütleri. Yunan, Ermenistan. Mavi vatan. Libya. Irak, Karar, Somali, Mısır. Sudan, Hatta. Birezilya, Venezuella, Gürcistan, Rusya, Ugrayna vs daha nice yedi düvel diyebileceğimiz  saldırıları. Jüristokrasiyle ve darbeyle de olan saldırıları başarısız kalınca. Komutan Recep Tayyip Erdoğan iktidardan indirilemeyince.

Yeni bir yöntem. Kale içten fethedilir. Ribata saldırdılar.

Nasıl yani?

 

Bir gence edepsiz diye kızılsa. Gençte karşı cevap kızgılı bir tavır göterse.

Bir hakem eşliğinde bunlar alınsa. Orhan Çeker, İhsan Süreyya Sırma, Hayrettin Karaman, Faruk Beşer, Yusuf Ziya Kavakçı, Nuran Çetin, Emine Yıldız  vs.vs. hocalarımızın birini yanına gitsek. Gence kızana sorsak edep nedir ahlak nedir. Belki bir iki cümle ne olduğunu bilmeden bir kızma. Dönsek gence sorsak. Neden kızgılı bir tepki gösterdin edep ahlak nedir. Bilmem ama kızgılı tavra kızgılı tepki verdim.

Yani batı seküler laik mankurtlaşmış kafa. Kavramlarımızın içini boşaltmış. Zihnimizi kendi anlayışı ile donatmış. Akıncı erlerin kaynağını bulandırmış. Ribatı içerden kuşatmış.

Bu namusta da aynı. Sana söz namus sözü. Kimseyi işten atmayacağım  hem genel başkan hem aday olmayacağım deniyor. Sonra bakıyorsun ikisinide yapmış. Vatandaşı ahmak mesabesinde bırakmış. Ribat içerden kundaklanmış.

Nice örnekler. Gavur eğitimle, siyasetle, medyayla, algıyla içerden saldıracak hem de dışardan. Bu onların cibilliyeti  gereği de.

Ribat tahkimatı. Erlerinin zeminin hazırlanması zamanlanması mı? Zor mu?

 

Evet zor.

Atalarımız bu zorluğa göğüs germiş. Bunlara kahramanlarımız denmiş.

İlgisizlere sorumsuzlar. Bilmeyenlere, yapmaması gerekenlerden habersizlere gafil

Hilekar, stokcu, seküler laik fırsatçı sorumsuzlar.

Memleketini satanlara problem çıkaranlara, kötülerle saldırganlarla işbirlikçilere sorumsuz hain denmiş.

Birilerine dualar. Birilerinede beddualar edilmiş.

 

Bedeli ödenerek. Surda gedik açılmış.  Açılmışta gedikten de girilmiş de. Bir zemin bulmak bir yer edinmek öyle kolay olmamış.

 

Konya imam hatip lisesi kurucularından. Aynı okulun hocalığını da yapan Hacıveyiszade Hoca efendiye görev yaparken. Fiili, sözlü nice saldırılar engellemeler horlamalar. Hocam ne sabır böyle. Neden tepkili had bildirici cevaplar vermiyorsunuz. Hoca. Siz nereden bileceksiniz bu okulun açılışını psikolojisini sosyolojisini zorluklarını. Bunlar bana çok kolay geliyor demiş.

Bir siyasi deha, aynı zamanda pratik zeka icatçı mühendis Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hoca.

Ne engellemeler horlamalar saldırılar. İyilik kolay olmuyor. Memleket sevgisi engel tanımıyor. Zemin bulmak. Ribatı tahkim etmek  kolay olmuyor. Temsilen bu iki örnek ve benzerlerinden Allah razı olsun dualarımızla.

 

Başbakan Nermeddin Erbakan hocamızın ribat tahkim hayallerini neredeyse hepsini gerçekleştiren. Talebesi gizli açık korumasıyla yetiştirdiği. Recep Tayyip Erdoğan. Bunların üzerine,

 

 

İman ilkelerinin ışığında,

Millet, vatan, bayrak, devlet aşkı. Yeni hedefler. Yeni hayaller. Türkistan, gönül coğrafyası. Dünya refahı, barışı, adaleti.

Yeni kızılelması,

Teknolojiden eğitime.

Teknofestten, ar-ge araştırmalarına, üniversitelerine,

Tarımdan sağlığa, kültüre.

Yüzyılların birikimi alışılmış. Mankurluk batı hayranlığı.

Manda kafa rahatlığıyla eziyet sorumsuluklarla oluşan tahribatın izalesi.

Uzay, ar-ge, savumna sanayi.

Vs.vs. sayılamayacak hizmetlerin altyapısının.

Kabullenilmesini. Hazmedilmesini. Bu gelişmiş hayatı tanıma ve özümsenmesini sağlamak.

Zor mu? Zor. Ama rabbimiz hayal ettirdiyse ve böyle bir lider de nasip etti ise. Neden olmasın. Olabilir değil. Elbette olur. Hepimizin vazifesi. Durumdan vazife bulunduğumuz yerde tanıma ve ne yapabilirim sorumluluğunda olma. Da

 

Her zaman 14  mayıs 2023 seçim olgunluğu geçmiş yıllarda yaşanmadı. Ülkede.

Sistemine ucube.

Ekonomisine engel nankör.

İmanlı demokrat adama dikdatör diyenler.

Kin, haset, nefis hatta gavurla, terörle, şeytanla bile. Bir masa kurup işbirliğine girenler. Girsinler cibilliyet meselesi. Aynı dünyada,

İgisizler, seyirciler, ilgili tarafsızlar, taraftarmış gibi görünenler, münafıklar, ajanlar provakatörler. Bilgili bilgisiz. Becerili beceriksiz. Alim, zahit, kahraman. Adil idareciler, cömert zenginler bir arada. Aynı safta yaşıyoruz. Buradan. Düşmanı, gavuru, şeytanı hain işbirlikçiyi mankur manda kafayı, menfaatçileri. Tanıyalım tedbirimizi alalım. Tamam tanam da. Bütün bunlara rağmen fitne fücür çalışmalarına tahriklere rağmen. Recep Tayyip Erdoğan memlekette. İnanan inanmayan herkese demorasi detsi verdi Dikdatör diyenler demokrat kimmiş gördü. Kuyruklarını kıstırıp susmalarına ilave. Gavur emperyalistlerin beklediği katmaşa kargaşa kavga beklentileri olmadı. Kendiletinin nasıl bir demokrasi ve seçim yapmaları gerektiği konusunda batıya ders verdi. örnek oldu dünyaya.

Artık şöyle yazılacak batıda da doğuda da.

 

Türkiyedeki demokrasi anlayışı ve sorumluluğu.

Devlet millet işbirliği.

Seçim zemini uygulamalarını örnek almalıyız. Demogratik uygulama, seçim yapma konusunda.Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan rica edelimde bize bir ekip göndersin. Veya bir ekip göndetelimde bu konularda eğitim alma imkanı versin gibi yazılar.

Bu olacak. Ekabir alışkanlıklarının kırılması kolay olmayacak ama sonunda kırılacak tabi.

 

Aynı safta bir müdele dava için birlik olanlar. Sefere çıktılar. Bedirde okçular. Komutan burayı ne olursa olsun terk etmeyin. Emir beklemediler. Rehavete kapıldılar. Zafer tamam kararına vardılar. Helal olan ganimet payına koştular. Rabbimiz büyük. Bize doğruda yanlışta örnek. Rızasını ifade ettiği sahabede yaşatarak verdi.

Elhamdülillah.

 

Aynı delikten bir daha sokulmaz ilkesi.

Biz safımıza bakalım.

Herkes kedi yerinde işinde görevinde okçular tepesinde. Durumdan vazife tamam denmeden, emir gelmeden sorumluluktan uzaklaşmak ganimet helal de olsa ayrılmak yok.

Ayrılıp candan olmak, canların sahadetine sebeb olmak. Zaferi tehlikeye sokmak. Sıkıntılar yaşatmak. Puslu havaya sebep olmak. Az sabırda çok selamet var. Soğan patetes demeyelim. Rehavete kapılıp hemen ganimet demeyelim.

Ne bereketler gelecek. Belki zekat verecek kimsede bulunamayacak.

Türkiye yüzyılı diye bir gaye var. İçinde ne saadetler ne bereketler ne ganimetler var. Engellemek isteyen mankurt acelecilere bakmamak lazım. Kara atan, alay edenler şöyle dursun.

Okçular tepesinde işimize bakmak lazım.

Türkiye yüzyılı hedeflerinin her biri. Sınır boyu ribatları.

Ribatları tahkim

Psikolojisi, sosyolajisi, mekan ve imkanla hazırlık.

İman ilkekerimizle bilimsel yansımaları. Teknik teknolojisi ile. Her alanda.

Ribat tahkimi. Eksiksiz yapmak lazım.

Safın dışında kalan ilgisizler seyirciler gördüklerinde bizede bizede diye koşacaklar.

Simdi düşmanlık edenler engelleyenler biz yanlış yaptık bizde görev alalım sizinle olalım diyecekler.

Gavurluk edenler. Sihalarda olduğu gibi bizede ver bizde ortak olalım diyecekler. Bu majinal çığırtkanları rüzgarına kapılma. Okçular tepesi muhafızlığını daha bilinçli yapma için vatandaş uyarısı. Sekülerlere benzemeyin diyerek. Batılılar gibi olmayalım eksiklerimizi tamamlayalım.

Onlar gibi isteyen olmayalım. Bugün durumdan vazife.

Ribat tahkimatı. Gönüllü zevle yapalım. Rızaı ilahiye talip olalım.

Bu seçim.

Yeni kızılelmalar için.

Yeni anlayış. Daha büyük hayaller. Daha büyük erdemli, sanatsal değerler. Farkındalıklı ahlaki yaşam.

Selamet, refah, hak dava, büyük birlik. Demokratik sağ, demoğratik sol. Ülkenin aydın sorunlu entellektüellerine rağmen. Barışa adelet ve kalkınmaya güzel geleceğe.

Türkiye yüzyılının.

Bu seçim bize geliştirme

Zemin hazırlğı imkanını perçinledi sabitledi de. Rehavete kapılmadan okçular tepesinde olmanın farkındalığında. Her alanda.

Ribat tahkimatına.

Haydi bismillah.

 

Mehmet Ali Turhal

15 Mayıs 2023 / SAKARYA