ALİ ACAR HOCAMIZIN ARDINDAN | ALİ ACAR HOCAMIZIN ARDINDAN

ALİ ACAR HOCAMIZIN ARDINDAN

 ALİ ACAR HOCAMIZIN ARDINDAN!

 

   1941/ Tokat doğumlu, Tokat İmam Hatip Lisesi ve Ankara İlahiyat Fakültesi mezunu, Ankara Hamidiye Camiinde İmam Hatiplik, bilahere de sırasıyla Samsun İmam Hatip’te hocalık ve idarecilik, ardından Ordu İmam Hatip’te müdürlük yaparken istifaen görevinden ayrılıp, 14/ Ekim/1973 - seçimlerinde Samsun’dan MSP Milletvekili seçilen Ali Acar Hocamız, uzun zamandır mide kanseri tedavisi görmekte olduğu İstanbul’da irtihal-i dar-ı beka eyledi.

   Rabbim mekanını cennet, makamını  ali eylesin.  Bizler onun iyi bir mü’min, mücahit ve dava adamı olduğuna şahidiz. Rabbim de şahid olsun.

    Ben Samsun İmam Hatip’te eğitimime devam etseydim muhtemelen Ali Acar Hocamın talebesi olurdum . Ne var ki ben de kendileri gibi Tokat İmam Hatipte okuduğum için mektep dönemimizde hocamla yollarımız kesişmedi. Ben onun şehrinde talebeyken o da benim ilimde hocalık yapıyordu.

   Ali Hocamla hukukumuz, 14/ Ekim/1973- seçimleri vesilesiyle Samsun’da teessüs etti. 

   Şöyleki, ben o zamanlar Erzurum Üniversitesinde öğrenciyim, aynı zamanda MSP ERZURUM GENÇLİK TEŞKİLATI BAŞKANIYIM.

   Seçim yaz dönemine geldiği için ağırlıklı olarak Samsun’da ikamet ediyordum ve siyasi çalışmalara bir genç olarak Samsun’da katılıyordum. 

    Seçimlere iki ay kadar bir zaman vardı. Biz canla başla çalışmaları başlattık.  Gece gündüz partide yatıp kalkıyor, partimizin amblemi olan ANAHTAR adında haftalık bir gazeteyi merhum Hikmet YAKA ağabeyle beraber çıkarıyoruz. İTİA /İstanbul mezunu çok kıymetli ağabeyimiz olan  Hikmet Yaka gazetenin sahibi, ben de genel yayın yöneticisi, editörü, redaktörü ve adeta her şeyi durumundaydım.

   Diğer taraftan KADER KOLLEKTİF ŞİRKETİNİN ORTAKLARI MERHUM HACI İSLAM VARLI, Merhum ALİ MANZAK ve partinin tüm yöneticilerinin adeta karargahı durumundaki bu tekstil mağazasında bazı işleri görüşüyor, yazıları partide hazırlıyor, ogünki teknolojiyle ayna karşısında matbaada harflerin dizilimi dahil gazete nizampajını yapmaya çalışıyorduk.

   Adaylar gün yüzüne çıktı ve liste başı Merhum Ali Acar, ikinci sıradada merhum Alirıza Öztürk Hocalarımız vardı.

    Hem şehirde hem de  köyler ve ilçelerde ben de adeta bir milletvekili adayıymışımcasına bil fiil çalışmaların içindeydim.

    Ali Acar Hocamla bir çok ilçe ve köye programlarımız, hatta bir defa da Tokat’ta kendilerinin bağ evi olan köylerinde geniş katılımlı bir merasimde beraber olduk.

   İkinci milletvekilliği ve bir senatörlüğü çok az bir oyla kaybettik. O durum her birerimizi ziyadesiyle üzmüştü.

    Kadere bakınız ki, aradan geçen uzun bir zaman, ( 22- yıl sonra, ) yani 1995/ 24/ Aralık seçimlerinde Samsun’dan milli görüşü temsil eden Refah Partisinden bu sefer biz üç arkadaş ( Ahmet Demircan, Latif Öztek ve ben) milletvekili seçildik .

    Hocamla İstanbul’da ikamet ettikleri için çok sık olmasa da görüşmelerimiz telefonla sağlanıyordu. Bizleri vekil seçildiğimizde tebrik ettiler.

    Son hastalık sürecinde zaman zaman duacı olmamız ricasında bulundular. Hatta en son ameliyata girerken mahdumları beni arayıp yine dua talebi ve hocamın son durumuyla  ilgili bilgi verdiler.

   83/ yıllık bereketli bir ömrü Hakkın rızasına tahsis eden merhum Ali Acar Hocamıza rahmet, tüm sevenleri, ailesi ve tullab-ı kiramına sabırlar diliyorum.

    Makamı cennet olsun . Onun ve tüm ölmüşlerimizin ruhları için el fatiha..

          

02.04.2023

Musa UZUNKAYA