Nevzat Kaya | Nevzat Kaya

Nevzat Kaya

Nevzat Kaya, dertli beyefendinin, Hayatımızı mahvettin dillendirilmesi mi?

 
Yaşamamak kavramı geniş anlamlı bir kelime  Edebiyat dünyasında halk dilinde çok farklı anlamlara kullanılmaktadır. Herkes de kastın dilini bir şekilde anlar.
 
Hayatımı yaşayacağım diye seninle evlendim. Hayatımı yaşatmadın. Hayatımı mahvettin. Bende seni yaşaymayacağım. Hayatımdan çıkaracak, seni sürüm sürüm süründüreceğim. Yaşamana fırsat vermeyeceğim. Pişman edeceğim. Bana yaptıklarını burnundan fitil fitil getireceğim.
Bir başkası.
 
Seninle birlikte güzel bir hayat için ortak olduk. Beni kandırdın. Mahvettin bana kazık attın. Bende seni yaşatmayacağım. Yalan üzerine kurduğun, ihanet üzerine kurduğun, bu şatafatlı hayatı sana yaşatmaycağım. Bedelini ödeyeceğim. Süründüreceğim, seninle uğraşacağım.
 
Ey nefsim. Haketmediğim şeyleri benden isteme. Hak ettiğime razı olacak.  Hak etmediklerimi yaşatmayacağım. Ölmeden önce ölmek. Ölümü öldürmek. Hak etiklerine razı olmak. Ne kendimi ne de başkasını.
Nede sosyal Hayatımı toplumu. Yalan manipülasyon. İftira korkutma. Algı olgu ile milleti aldatmayacak, aldattırmatacağım. Bu kötücül, duygu ve  isteklerimi yaşatmayacağım. Hatta başkaları da olsa. Bunu bir algı ile seçilen belediye başkanı da olsa. Bu Ekrem İmamoğlu da olsa.  Onun bu aldatmacalarını yaşatmayacağım demek.
Hem şahsi hem de sosyal sorumluluk.
Değerli özgürlük. Milli. Hakseverlik te.
 
Bu günlerde bu durumu ifade eden bir video gördüm. Videoda dolmuş taşmış. Dertli adam. Millet memleket sevdası. Haksızlığa boyun eğmem diyor. Nevzat Kaya.'nın videosu insanda bu duyguları uyandırıyor.
 
Bir manipülasyonun sonucu. Yalan üzerine kazanılmış. Bir kitle psikolojisi ile elde edilen İstanbul belediye başkanlığı makamı dillendirilmeleri, söylemleri kabulleri yaygınlaştı.  Uygulamalarından kaynaklı hataları. Verilen sözlerin tutulmaması falan görüp. Bunları haketmedin.  Haksızlar üzerine konduklarını bu makamın sana verdiği. Liyakatsız  yönetim ve kullanımdan haketmediğin makam ve kazançlarını yedirtmeyiz. Bu haksız hayatını, yaşatamayız mı diyor. Bundan gelecek geri dönülmez zararlar görüp, engel mi olmak istiyor. 
 
Öyle anladık. Kendisine sormak lazım. Hayır Üzerine gayretlerini. Zaman harcayan alın teri emeklerini görüyoruz. Videolarınından şahidiz. Milletin çektiği sıkıntı terör belası ve Filistin gazze hassasiyetini izliyoruz. 
 
Bir kısım kişiler tedirgin olmuşlar. Bu hakedilmemiş hayatı yaşatmayız. Herkes haketiğı kadar yaşasın. Söz verdiklerini gerçekleştirdikleri kadar, ürettikleri hizmet kadar makamda kalsınlar. Makamın nimetini, şatafatını hakettikleri kadar yaşasınlar. Yoksa bu haksızlığı yaşatmayız. Makamından alırız. Gibi söyleminden tedirginliklerimi var. 
 
Nevzat Kaya. Böyle düşünüyorsa. Bu yaşatmama konusunu. Kamu oyu oluşturarak hak talebi.
Mahkemeye müracatla Ekrem İmamoğlunun varsa usulsüzlükleroni  eksiklerini ifade mi.
Yeni bir seçim bekleme mi? 
Belki dinler.  Ben sòyleyeyım duysun, bilsin. Üzerimde bildiğini söylememe sorumluluğundan kurtulayım. Titresin kendine gelsin. Adam gibi hizmet etsin falan mı vs. 
Hangi yöntemle yaşatmayacak. Bu konu ile ilgili bilgilendirmesi varsa da görmedim. Kamuoyu takip eksikliğim diyelim. 
 
Yorumlarında  yanılmışmıyım acaba. Merak ederim.
Konu nedir. Ne istedin.
Dertli beyefendi kardeşim. Yurdumun güze yiğit evladı. Sade vatandaşız. Kusura bakma bizde anlayalım bilelim. Dertli kardeş.
Nevzat Kaya. Hayatımızı mahvettin dillendirilmesi m derdin?
 
Bir kesim korktuğu, imkanlar elimden gidecek diye, yanlış tevil ön alarak. İstanbul nimet diye birşey duymuştum. Bunlar bu nimeti yaşayamamak korkusu durumu için mi. Sosyal medyada. Bu çıkışlarla Nevzat Kayaya. Daha çok korkular mı yaşayacak. Korkularından baskımı yapacaklar  Ne düşünüyor, düşünülüyor, merak ediyoruz. 
 
Herkesin bir. Binbir derdi var. 
Dert söyletir. Derler. Türkülerini. Derdim çoktur hangisine yanayım der. Derdlere derman olsun Ramazan Bayram.
 
İşte böyle. 
Dertli Nevzat Kaya kardeşimiz dahil. Dertlilerin derdine derman dileğiyle.
Ramazan bayramımız hayırlara vesile olur inşaallah.
 
Mehmet Ali Turhal.
08 Nisan 2024
Serdivan/SAKARYA