Fehmullahıfeleğimiz Ahmet Gazeravcı | Fehmullahıfeleğimiz Ahmet Gazeravcı

Fehmullahıfeleğimiz Ahmet Gazeravcı

Fehmullahıfeleğimiz Ahmet Gazeravcı

 
Uzayda, fezada, göklerde, feleklerde, semada. Hangi isimlendirmeyle fehmullahıfeleğimizin nerede olduğunu söyleyelim. 
Emek ürünü, birikim sonucu. Siyasi irade, içtimai talep, teknik adamlarımızın yetişmiş olması. İnancın zaferi sonucu. Semalarda diyelim.  Fehmullahıfeğimiz  seyrullahısema ederken. Felekten yaptığı fehmetme, günümüzde akıl yürüterek zihni çabayla anlama diyorlar. Fehmetme anlama deney çalışmalarından bakalım. Bize ne bilgiler getirecek. Bizlerin tefekkür etme ufkumuzda hangi derinlikleri kazandıracak göreceğiz.
 
Fehmullahıfelek Ahmet Gezeravcı'nın şahsında gördüğümüz gibi. Geldiğimiz durumdan millet olarak memnunuz. 
Yeterlimi. Tabi hayır. Öyle olsaydı şu anda fehmullahıfelek bilimsel çalışmaları yapmaya devam etmezdi. Fehmullahıfelek Ahmet Gezeravcı'ya başarılar diliyoruz. Yaptığı bilimsel çalışmalarının verilerinin  göreceğiz. Buna ilave,
 
Seyrullahısema hisleri merak konusu tabi. Fehmullahıfelek  döndüğünde dinleriz. Yediğin içtiğin senin olsun seyrullahısema hislerini bize bir anlat. 
Feleklerdeki hayatı yabancılardan dinliyorduk Semayı seyir yolculuğunu  senden dinleyelim. Bizden birinden dileme heyecanını duyuyor bekliyoruz. Güle güle gittin güle güle gel inşaallah.
 
Feleklerin derinliklerinde fıtri, yaratılış duygularını. Hayatın zorluk kolaylıkları. Maddenin hareketi. Hızı. 
Semada madde üzerinde değişiklikler. Biyolojik canlı hayat. Etkileşimde farklılaşmalar falan. Fehmullahıfeleğimizin Biyolojik canlılık ve fiziki durumunda olan değişiklikler ve hislerini dinleyeceğiz. Bilimsel araştırmalar sonucu ürettiği bilgi ve hikmetlerin. İrfan dünyamızdaki yansımalarını göreceğiz.
 
Aramızda gezecek.
Bilim adamlarımızın verileri değerlendirmesi bir tafafa. Fıtratı, yeteneği, yaratılışı fehmullahıfelek olmaya yatkın çocuklarımız. Fehmullahıfeleğin seyrullahısema duygularından çok etkilenecek kanaatindeyiz. Merak ediyorlar. Bu duyguları feleklerde, sema seyir keyflerini yaşamak isteyecek. Fehmullahıfelek olmak isteyeceklerdir. 
 
Batı dili ile konuşacak olursak artık. Tefekkür hayatımızda da farklı boyutlarda yaşıyoruz. Güncel konularda söylenir. Ne aut ne in dersek
Astronot, kozmonot aut.
Fehmullahıfelek in.
 
Fehmullahıfelek Ahmet Gezerevcı bize fıtratımızda, feleklerdeki halimizi bizzat tecrübe ile anlatacak. Rabbimizin semadaki tabiyat yasalarını ve yapabileceklerimizi. İman ilkelerimizle nasıl yaşanabileceğini. Yeni hazırlık ve hedeflerin neler olacağını. Ne imkanlar zorluklar beklediğini.
Seyrullahısema gözlemlerini anlatacak. 
Bilimsel,  teknik, teknolojik imkanlara.
İman ilkelerimiz doğrultusunda semada da tabiyatla uyumlu bir hayat kurma çalışmalarını hızlandıracak.
 
İlk fehmullahıfelek olarak.
Çocuklarımıza böyle bir emanetle, sorumluluk bırakmış olacağız. 
 
Turkiyenin yüzyılını güzel başlangıç fişeği.
Fehmullahıfelek Ahmet Gezeravcı. 
Tecrübelerini merak ediyor dönüşünü sabırsızlıkla bekliyoruz.
Çocuklarımızın ilgili meraklı hayranlıkla bakışları geleceğimize umut feleklerde, semada, göklerde güzel geleceğimize umutlar verdiğini. Kendilerine özgüven verdiğini duruş ve heyecanlarında görüyoruz. 
 
Fehmullahıfelek Ahmet  Gezeravcı. Özlemle bekleniyorsun. Yaşlılarımız kimisi çocukluğu nda. kimisi gençliğinde. Şafağa doğru saatte. Televizyonun çok az olduğu dönemde. Komşularının evlerinde. Muhammed Ali nin ağırsiklet  dünya şampiyonluğu boks macını izler gibi. Onun heyacanını duyar gibi. Seyrulkahısema .ve fehmetmek için bilimsel deney çalışmalarını ve heyecanlarını aynı duygularla. Paylaşacaklar. Hacı yolu gözler gibi bekleniyorsun.
Güle güle gel. Feleklerden semalardan selametle saadetle gel. İnşaallah 
 
 
Mehmet Ali Turhal
25 Ocak 2024
Serdivan/SAKARYA