YÜKSELİP, GOL VURUŞU YAPARKEN | YÜKSELİP, GOL VURUŞU YAPARKEN

YÜKSELİP, GOL VURUŞU YAPARKEN

 YÜKSELİP, GOL VURUŞU YAPARKEN

 

Altı mayıs cuma. Serdivan ilçesi kampüs yolu Ali Çakıroğlu cami Otobüsün yan taraflarında baştanbaşa kocaman Başakşehir spor yazan bir reklam yazısı. Kapısı açık. Cumadan çıkan gençlerin çoğu toplanmış. Kalan gençleri bekliyorlar.  Gençlerin turkuaz renkli eşofmanları. Canlı güler yüzlü neşeli neşeli camiden çıkışları. Buluşmalarındaki canlılıkları yaşlı adamın çok hoşuna gitmiş.

Adam bir gün önce Ankaragücü sporu bir sıfır galibiyetlerini TV de izlemiş.

Gençlerin cami, spor, canlı hallerini görünce de tebrik etmek istemiş. Kırk beş elli yaşlarında şoför ve hemen arkasındaki koltukta otobüs idaresinden sorumlu olduğunu düşündüğü kişiden gençlerin galibiyetlerini tebtik etme iznini almış. Kapı basamaklarını çıkmış. Gençler.

Dün Ankara gücüyle oynadık mı?

Oynadık.

Kırmızı kart gördük 10 kişi kaldık mı?

Kaldık.

Bir kırmızı kart daha görüp. 9 kişi kaldık mı?

Kaldık.

Maçı bir sıfır aldık mı?

Aldık.

Adam kaptırmış kendini amigo gibi.

Başakşehir.

Otobüste tüm gençler. Karşılık. Başaak şehiir.

Birkaç tekrar. Coşku durukta. Otobüs asfaltın üstünde. Sanki hop hop inip kalkıyor. Zip zp zıplıyor. Gençler mutlu, memnun.

Adam sonunda

Galibiyeti tebrikle cuma bayramınız mübarek olsun diyerek otobüsten iniyor. Cumayı birlikte kıldığı gençlerle mübarekleşme memnuniyeti. Takım olmak üzerine düşünmeye başlar.

Takım olmak. İki kırmızı kart görmek. Mücadeleyi bırakmayıp galibiyeti almak.

Diyelim ki galibiyet golünü atan kaptan.

Kaptan ceza sahasında kalenin önünde havadan gelen orta topa yükselmiş. Golü doksana takarak atmış. Atmış da ya. Havalanmış kaptana havada iken en küçük bir müdahale veya dikkat dağınıklığına sebebiyet verilseydi. Durumunu bozar. Kafa vuruşunu engeller. Hedef olan galibiyet elden giderdi.

Kaptan topa yükselmişken.

Takımda oynayan bir arkadaşı.  Beni dinle. Bana bak. Diyerek iyi niyetli veya kötü niyetli dokunsa, çekiştirse. Gol vuruşu yapabilir mi? Yapamaz. Tabii. O iki futbolcunun kırmızı kart neden alınmış.  Savunmadaki arkadaşının falanca hatasını söyleme zamanı. Vs. takımdaki oynadığı zamanda yapılan eksikleri söyleme zamanlama ve şekli. Kaptanın gol vuruşuna yükseldiği zaman değil. Elbette hatalar konuşulacak eksikler giderilecek. Hatta oyun içinde de yapılacak. Gerekli de olacak. Ama bu kaptanı gol vuruşuna yükseldiği zaman onu engelleyecek şekilde olmayacak.

Bu olmadığı için kırmızı kartlara rağmen öncelik ve şartlar değerlendirilerek. Hedefe odaklanma gerçekleştiği için galibiyet alınmıştır.

Bugün gündem. Seçim. Müslüman bir ülke. Ve kimin idare edeceği ile ilgili bir oylama. İdare ve uygulanalar herkesi de etkileyecek. Peki gaye.

Takımda galibiyet.

Ülkede seçimde bugün ve geleceği için temsilcisini inancı doğrultusunda seçmek. Nasıl takım eldeki futbolcularla oynuyorsa. Başkanda elde bulunan adaylardan biri olacak. Mükemmellik hedef te. Ne futbolcuda ne de başkan adaylarında bu söz konusu olmayacağına göre. En uygun oyuncu en verimli haliyle. Veya en uygun başkan. Bulunduğu, ekonomik, güvenlik, zamanlama, imkânlarda başkan seçilecek.

Ferdi olarak bizler. İnanan insanlar, vatandaşlar olarak başkanımızı seçerken.

Rabbimize sorumluluğumuz

Vahyi hayatında uygulayan resulü nebisinin ışığında sorumluluk gaye ve hissiyatıyla.

Vatanımızı.

Gönül ve kültür coğrafyamızı İnsanlığı, mazlumları, ümmeti, milletimizi, ailemizi, kendimizin. Durumunu imkân ve şartlarını düşünerek başkan seçeceğiz.

 

Peki, bu şarlar neler

Dünya diyor ki 14 Mayıs Türkiye seçimi çok önemli.

Bizi seven, güvenen mazlum, sömürülen halklar Müslüman topluluklar. Var elbet. Bunun yanında.

Birde menfaatinin peşinde sömürgeci zalim batı. Menfaatlerinin kesilmesi korkusu. Bu korku batıyı kinlileştirip hırçınlaştırıyor.

Manda kafa. Zihni onların yönlendirmesiyle işgal olmuş mankurt kafa odaklar. Ekonomi, mezhep, ırkçılık, konvansiyonel ve sosyal medya ile algı çalışmaları. Her türlü imkanları içerden dışardan kullanarak. İktidar devirme, indirme, yıkma. Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan'ı.

Gizli açık faaliyetlerle.

İftiralarla jüritokrasiyi, bürokrasiyi de kullanarak indirme çabası. Olmadı.

Askeri darbe ile. Olamayıp indiremediklerinden. Çaresiz seçimi kullanarak manipüle edrek ta bir mücadeleye girmişlerdir.

Vatandaşa düşen.

Bir tek örnekle geçeceğiz.

Hdp ve Yeşil Solu gücendirmeden çekinerek.

Namus sözü veriyorum. Hiçbir işçi çıkarılmayacak. Namuslu insan hem parti genel başkanı hem cumhurbaşkanı adayı olamaz deyip unutan. Nasıl bir namus sözüyse. Söz verip sözünde durmayan. Simdi de size söz sloganıyla ortada olan bir millet ittifakı.

Sömürgeci batının desteklediği millet ittifakı adayı Kemal Kılıçtaroğlu.

Bir tarafta. Sözünde duran.

Söylediklerini yapan. Dosta güven düşmana korku salan.

Kefeniyle yola çıkan. Milletin bağrından çıkan.

Dünyada belki bin yılın dizayn edileceği. İstikrarsızlık ve hızlı karar verilmesi gereken hız çağında. Güçlü güvenilir olan halihazırdaki iktidar.

Yeni Turkiye Yüzyılını

Türk devletler topluluğunu da kurarak hedefleyen.

Kendisinin şahsında milletimize saldıran.

Düşman oklarının kendisine yönelttiği. Canhıraş gayretlerle. Het türlü araçları kullanarak uğraştıkları. Diktatör vs gibi iftira ve yaftaları yaptıkları. Vatanımızın çevresinde üstleriyle çevrelenmiş düşman kuşatma zincirini parçalayacak olan. Doğru zamanda doğru adam

Recep Tayyip Erdoğan.

Galibiyet golü için yükseldiği bu günde.

Şu sorun bu sorun. Ekonomi faiz. Patates soğan, çekiştirmenin alemi yok tabi. Gayelik, öncelik, şartlar, imkanlar fıkhı gereği. Gereğini yapmak.

Recep Tayyip Erdoğan'a Tercih mührünü basıp. Ak partiye oylarımızı vererek. Geleceğimize sahip çıkmak lazım.

Gayret bizden tevfik Allahtan

Hüsnü niyetimizle buyuz da.

En iyisini bilir yüce yaradan.

 

Mehmet Ali TURHAL

06 Mayıs 2023 / SAKARYA