ERUNİM MTTB DER BAHAR BULUŞMASI AFYONDA YAPILDI | ERUNİM MTTB DER BAHAR BULUŞMASI AFYONDA YAPILDI

ERUNİM MTTB DER BAHAR BULUŞMASI AFYONDA YAPILDI

  ERUNİM MTTB DER BAHAR BULUŞMASI AFYONDA YAPILDI

    Erzurum Üniversiteleri Mezunları MTTB Camiası Derneği bahar buluşmaları programı gereği ilkbahar buluşması 18-19 Mart 2023 tarihinde Afyon Tuna Termal Otel Tesislerinde yapılmıştır. Toplantıya misafirlerle beraber takriben 350  kişi katılım sağlamıştır. 

 Toplantının birinci günü yapılan panelde,  ERUNİM MTTB Der Başkanı Salih Akverdi’ nin moderatörlüğünü yaptığı bir panel yapılmıştır.

    Salih Akverdi içinde bulunduğumuz kritik olay ve hadiseleri değerlendirmiş ve Ümmetin birlik ve beraberliğin sağlanması üzerinde durmuştur. Türkiye ve Dünya gündemi tartışılmış gerek panelistler gerek katılımcıların katkılarıyla gerçekleşmiştir.

   Ayrıca Denizli ilçesi Baklan Belediye başkanı Erzurum Ziraat fakültesi mezunu Yusuf Gülsever’de yüksek borçile devr aldığı belediyeyi önce borçlarını ödeyip sonra vadettiği tüm projelerini gerçekleştirdiğini ifade etmiştir.

   İkinci gün ise 2023 seçimlerinin önemi konulu panelde eski milletvekillerinden Prof.Dr.Ömer Özyılmaz, eski milletvekili ve emekli müftü Musa Uzunkaya, Van Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Seyit Mehmet Şen, ayrıca Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek panelist olarak katılmıştır. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek daha çok Başkan olarak seçilme sürecini ve seçildikten sonra yaptığı hizmetleri özellikle çok yüksek bir borç ile devraldığı belediyenin borçlarını ödedikten sonra vadettiği 40 projenin 36 sı oranındakini gerçekleştirdiğini, kalan dört tanesinin ise proje çalışmaları devam etmekte olduğunu belirtmiştir.  Bu faaliyetlerin yanı sıra üst düzey bürokratlarıyla beraber her Cuma farklı bir camide namaz kılarak halkla nasıl gönül bağı kurduğunu anlatmıştır. Halkın tüm katmanları ile olan sıcak ve samimi bağlarından söz etmiştir.

    Panelistlerden Prof. Dr. Ömer Özyılmaz ise siyasetin tarihi sürecini anlatmış ve önümüzdeki seçimlerin önemine dikkat çekmiştir.

       Emekli Müftü Mehmet Göktaş Müslümanların Ümmet bilincinin kuvvetlendirmenin öneminden bahsetmiş Kürtlerin dışlanmaması gerektiği ve kardeşliğin önemi üzerinde durmuştur.

     Musa Uzunkaya ise 2023 seçimlerinin öneminden bahsederken eğer bu seçimler kazaya uğrarsa, tüm kazanımlarımızın gideceğini hatta dönüşü olmayan Türkiye’nin parçalanması ve Türkiye diye bir devletin olmayacağını söylemiş, yakın tarihimizde bunun örneğinin sultan 2. Abdülhamit olduğunu söylemiştir. O gün, Tüm muhalefetin, karşı çıkanların ana gayesi;  İkinci Abdülhamit gitsin de ne olursa olsun mantığı idi. Sonuçta, 2. ABDULAHAMİT gitti.  16milyon kare olan Osmanlı toprakları 1milyon kare’nin çok altına düşürülüp, içerisinden 56 ülke çıkarılarak Osmanlı Devleti paramparça edilmiştir.

    Bu değerlendirmelerden sonra,  Orhan Arslan,  söz alarak Ülkenin gündeminde sıcaklığını koruyan bir duruma açıklık getirmiş. Refah Yol Hükumetine destek veren Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun,  Mecliste muhalefet partilerinin beklentilerinin aksine, Ben Müslüman Kimliği taşıyan bir Başbakanın iktidarına destek vereceğim. Onları iktidardan düşüren bir insan olarak tarihte anılmayacağım. Sözünü hatırlatmış. İlave olarak, Bugün bu ortamda herkesin aynı düşünce içerisinde olmasını temenni etmiştir.

      İkinci gün hanımlar da kendi aralarında aile içi iletişim konulu panel icra etmişleridir. Bu panelde moderatör Emine Yıldız ile panelist Doç. Dr. Mine Halis, Akademisyen Zeynep Aydın aile içi iletişimi anlatmıştır.

      Ayrıca akşamları 20-30 kişilik öbekler halinden doğal sohbetler yapılmış olur birebir arkadaşlar dertleşmişlerdir.

     Program sonunda ümmeti Muhammedin selameti, ülkemizin selameti, geçirdiğimiz doğal afetlerden dolayı bunalan gönüllerimizin tekini ve afetten vefat edenlere rahmet, geride kalanları İn sabır ve selameti için yapılan duayla program bitirilmiştir.