AVRUPA NİRE, TÜRKİYE NEREYE | AVRUPA NİRE, TÜRKİYE NEREYE

AVRUPA NİRE, TÜRKİYE NEREYE

AVRUPA NİRE, TÜRKİYE NEREYE

Avrupa nire. Ulaşılamaz bir varlık mı? Nerede olduğu bilinmeyen bir yeri öğrenmek mi? Bilinmeyen kaf dağı gibi bir efsane. İçini neyle dolduruyorsan o olan. Aslında olmayan varmış gibi konuşulan bir yer mi?

Bir taraftan,

"Yunan mitolojisinde Evropa (/Jua'roupa,jo/) Argos Yunan kökenli bir Finike prensesi ve Girit kralı Minos'un annesiydi. Avrupa kıtasına onun adı verilmiştir."

Europa (mitoloji) Vikipedi.

Bu taraftan,

"Avrupa: Batı ülkelerinin genel adı. Aram. Batı=Akad-Garb.

Tarihte en eski kaynak. Europa. ( Katip Çekebi, Tuhfet-ül Kibar fi Esfar-ül Bihar. 1968 )"     Vikipedi

Bir taraftan. Yeni bir tanımlama ve inşa var. Bu taraftan bir coğrafi ifade yer tanımlama var. Bir tarafta bir kıta birlik oluşturma tanımlama sıkıntısı var. Bu tarafta. Finikeden bakınca  güneşin battığı yerdeki. Yön ifade eden batı ülkeleri tanımlaması.

Zaman geçmiş. Hız, algı, olgu. Zihinler karıştırılmış. Algı oluşturulmuş. Kompleks manda kafalar inşa edilmiş. Öğrenilmiş çaresizlik mi diyelim ne. Olmayan avrupa kıtası. Asyanın uzantısı küçük yarım adaları ve adaları. Aslından irtibatı çıkarılmış. Yok sayılmış. Olmayan Avrupa kıta olarak yutturulmuş.

Nedendir acaba inceleme konusu tabi. Hakim olmak. Dünyayı sömürmek. Ortaçağ karanlığından. Doğudaki vahiy güneşini sahiplenip. Vahyin ışığını yaşatan insanları. Hurda hile ile imha ederek. Sömürmek. Onlara efendilik etmek. Vs. Dünyanın geri kalanını köleleştirmek gibi şeyler düşündürüyor.

Avrupa nire. Sınırını bilen varmı. Bunu çoğaltanlar var.

Putin bir çocuğa sordu. Rusyanın sınırı nire. Belli değil tabi. Peki.

İngiltere nire.

İsrail nire.

Yunanistan nire.

Amerika nire.

Çin nire. Sınırlarını sor bir hele. Geçiştirme bol bol laf kalabalığı. Algı olgu da. Net bir cevap yok tabi. Hepsinde bi hayaller bi hayaller.

Nerede bulunuyorsan oradan bakarsın.

Baktığın yerden görür. Oradan tanımlarsın.

Tanımlarınla anlar idealize olur. Onlarla yaşarsın.

Bizden birşey olmaz. Adam yapmış abi. Avrupa medeniyetin beşiği . Onun dili. İngilizce bilmezsen bir hiçsin. Latince ilmin temeli. Avrupai tavırla kişiliği.... Tarzı avrupai abi. Çağdaş batı. Hatta. Soyunup iki boya cila, bir fotör şapka, al sana avrupa. Gibi doğru sanılan yanlışlar. Yazık. Yazık. Çok yazık. Yalnızca iki örnek verelim.

Araştırmaya değer.

Bitlisli Zaro Ağa.

D.1774 Ö.1934 160 yıllık bir ömür. Üç asırdan yıllar. Onlarca savaşlar. Onbir Osmanlı sultanı. Bir cumhurbaşkanı görmüş. 9 mu diyelim 29. mu diyelim evlilik. Yaşamadılar ne yapayım diyor Zaro Ağa

Osmanlıdan başlayan özenti. Batı hayranlığı. Olmayan avrupa kıtası. İçerden dışardan ihanetlerle geri kalıp yenilince. Çaresizleşmiş. Pireler deve ayaklar baş görülür olmuş. Olunacak ya güya medeni Avrupalı.

Zaro Ağayı hile ile kandırmış. Olmayacak vaadler vermişler. Bulunduğun şartları görüyorsun. Bu ülke yaşanır bir yer değil demişler. Üstelikte cumhuruyet döneminde. Kurucu liderle bir ksç kez görüşmüş olan bir kişiye. Zaro Ağeya.

O günün basınından kişiler. Mealen. Herşey çok güzel olacak. Sana yepeni bir bir hayat. Bak herkes değişim istiyor. Geliyor gelmekte olan falan gibi. Kafa katıştırıcı, nefsi okşayıcı sözlerle  ağanın zihnini karıştırmışlar. Bu günde bu ülke yaşanacak yer değil. gündemdeki teraneler gibi. Soğan patetes. Açız açız naraları. Sanki meseleleri çözecekler gibi.  Avrupayı batıyı güzellemişler, isteklendirmişler. Peki ne olmuş. Götürmüşler tabii. Orada, daha da bir çaresizleştirmişler. Hayvanlar gibi sirk insanı etmişler. Ülke ülke gezdirmişler. Amerikalılar sirk gösterisine gelenlere. İmkan hazırlamışlar.

Zaro ağayla fotograf çekinmeye 10 dolar. Onu öpmeye 15 dolar değer biçmişler. Peki bunu ne zaman yapmışlar. 150 li yaşlarında. Avrupalının batılının insana, yaşlıya bakışı. Karın tokluğuna sirk unsuru etmek. Yorulunca, bitirince, çökertince de paspas gibi bir kenara atmak. Sonramı. Çaresiz ülkesine döner. 160 yaşında vefat eder. Yenilmiş. Vatan içerden dışardan çökertilmiş Osmanlı. Sonunda perişan teba, vatandaş. Yinede nasibi işte. Zaro ağa Eyüp sultan istirahatgahında.

Batının tek dişi kalmış canavarlığına. Hanım kardeşlerimizden.

Bizleri kahreden bir örnek verelim.

Böyle zulüm görülmüşmüdür.

Yeni Şafak gazetesi.

Prof.Dr. Hayrettin Karaman

YouTube  21 Mart 2019

İlkha.com.

Afiyet Sıddıki'ye yapılan zulüm devam ediyor.

14 Ekim 2019

Detayını yazamayacağım.

"Sömürgeci ABD nin silahlarını etkisiz hale getirmek için bir program geliştirdiği yalanıyla kaçırılan Pakistan nöroloji uzmanı Âfiyet Sıddıki'nin alıkonulması devam ediyor."

Afiyet Sıddıki kimdir?

Mepa news. Biyografi.

İnsankarın biyolojik silahların tahribatından koruyacak bir proğram üzerinde çalıştığından. Bu çalışmasını da Amerikaya vermediğinden.

"Çığlık sesleri"

Bilimsel engelleme.

Kaçırma. Yalan, iftira üzerine adil olmayan yargılama. Erkek hapishanesinde kapısı diğer mahkumlara açık şekilde tutulma. İşgence. Azgın mahkumkarın katillerin sürekli tecavüzü. Kuranı Kerimi yırtarak kanlarını akıtarak üzerinde yürütme vs. Diğer bilim adamlarına uzmanlara göz dağımı ne.  Bunu biz mühendislerimizin, milli siyasilerimizin, mütefekkirlerimizin. Zehirlenmelerinden, suikastlerinden, güya kazalarından. Kendi müslüman halkını hor ve aşağılık insanmış gibi at bakışı görmelerinden de tanıyoruz.

Batı. Asyanın bir ucu. Olmayan kıta Avrupa. Şarka karşı algı üzerine oluşmuş. Emperyalist sömürge anlayışı adına üretilmiş bir kavram ürünü. Çakma, sahte kıta. Avrupa israf, zulüm medeniyeti.

İstikrarsızlık. Zayıflık. Fitne. İhtilaf. Karmaşa.

Kin nefret üzerine söylem. Ekonomi, soğan, patetes derken. Allah muhafaza.

Zaro Ağa, Âfiyet Sıddıki, Tuna nehri, Kerkük, Halep, Ugrayna.

İhtimali bile ürpermeye yetmiyormu. Kalplermi taşlaştı. Yoksa hisler mi köreldi. Allah aşkına. Birşey olmaz deme. Nerede Roma, Filistin, Selçuklu. Toplan dağıl masalarda, yemek istiyorlar. Açık gizli gözünü kan bürümüş. Dikdatör aldatmacasıyla bilendirilmiş hasta ruhlu iti, puştu. Nefretle kinle beslenince ne geçecek eline bir bilse.

Tövbe etse de ah etmese.

Ne derler insan ölürken şeytan. Binbir kılığa girer.

Bir yudum suya imanını ister. Akdıktan sonra ne su ne de söz. Cehenneme zümera der, gider.

Hocası şeytan. Hiç birşey yapmadan. Bak arkamda global efendiyle batı var. Herşey tamam. IMF tamam para da bulundu oda tamam.

Geliyor gelmekte olan. Herşey güzel olacak. Neredeyse yüzde 65 yerel idare sende. Hangi vaad gerçekleşti de. Kör bir inat işte. Başka ne kaldı elde.

Batıyı iyi tanımalı. Finikeden doğmuş avrupanın hayali şeytanca uzattığı havucuna kanmamalı. Fikir babası Finike. Evladı avrupa. Kafa iyi. Bağımlı olmuş kine nefrete. Fikir babası ilham odağı. Ölümüne saldırıyor fikir babası memlekete. Atı uçurumdan bir tutam ot düşürürmüş.

Aklımız zihnimiz gönlümüz. Avrupa batı gözlüğüyle. Mankurt manda kafasıyla bakmamalı. Banane batının karanlık felsefesinden. Kin dolu fesat dolu. Yalan, hile, aldatmaca dolu zilletinden, gösterişlerinden.

İman ilkekeri belli. Amentüye şerhinden bir bakıp. Şeytan ve şeytani fikirlerden uzak durup. Dünyanın yeni oluşumlarının oluştuğu karmaşa günlerinde. Bildiğimiz güvendiğimiz. Kefenini giymiş milletin adamı varken. Dereyi geçerken at değiştirir gibi sorumsuz davranmamalı. Algı safsatalarla istikrar, savunma, kalkınma riske atılmamalı. Şer güçlerin uğraştığı insanı savunmak varken. Çelme takıp altından kalkamayacağı veballere girmemeli. Şehitler tepesinden. Hayata vahiy penceresinden. Vakarla, onurla bakmalı.

Anlaşıldı.

Avrupa ilimde, bilimde, ekonomide, ailede, ahlakta, çöküşte. Davranışında, sözüde, ihanetinde zillet. Kurumlarında çürüme. Felsefesinden kin nefret de.

Türkiye nereye?

Türk milletinin istisnalarını çıkarsak. Kahir ekseriyeti.

Alimi, cahili. Kelimei şahadet ve iman ilkeleri konusunda tam birlik içinde.

Hayata yansıtabilme günahkarlık veya takva çabaları farklı konu.

Bu anlayışta millet kendi bağrından çıkardığı. Peygamber ocağı diye adlandırdığı ocaktan bir memetçiğe soralım. Hz.Muhammet sav. gelen Mehmet isminin taşıdığı mananın şuurunda.

Zeytindalı harekatı Afrin yolunda. Tankın üzeride giderken. Samsunlu askere. "Bir muhabir:

İstikamet neresi?

Mehmetcik: Kızıl Elma

Muhabir:Ailene mesaj gönder.

Mehmetcik: Beklemesinler.

Vatanı bölemezler. O kadar."

(YouTube Samsun Haber

22 Ocak 2018)

Cevap net. Ama burada kalmamış. O günlerde.

Cumhurbaşkanı

Recep Tayyip Erdoğan'da bir konuşmasında bu askerin sözlerini hatırlatıp. Afrine sakın girme. Ne işimiz var Suriyede, Orta Doğuda diyenlere inat.

"Evet bir kızıl elmamız var. Biz o hedefe doğru gidiyoruz." Demiştir. Bunun yorumunu İbrahim Kalın'dan "Bugün 2018 yılında kızıl elma;Türkiye Cumhuriyetinin bütün vatandaşlarıyla barış, huzur içinde, refah içerisinde ve bağımsız bir şekilde yaşaması hedefidir."  demiş.

(Mahmut Hamsici.

BBS.com (Türkçe)

28 Ağustos 2022) de yeniden haber yapılmıştır.

Daha nice haberle yorumlar.

Bağımsızlık karekterimdir. En bağimsız insan kendi nefsine ve kula kulluktan kurtulup Allah'a kul olma makamına yükselen insan. vs. Farklı farklı anlayışlar.

Avrupa nire. Türkiye nereye.

Bunun cevabını asya kıtasının bir uzantısı olan avrupanın. Olmayan kıtasındaki kokuşmuş zihniyetinde değil.

Bu milletin asıl evlatlarının.

İmanında, vahyi ahlakında. Umranında, uygarlığında.

İlim, bilim, sanat, irfan.

Hikmetli marifetinde aramalı

 

Mehmet Ali TURHAL

25 Mart 2023 / SAKARYA